Ben artık 'dindar' değilim.
Ben artık 'dindar' değilim.
Ne "muhafazakâr" ne de "dindar" terimi "mümin"i tanımlamaz. Mümin olmak adam olmanın hakkını vermektir.

Yorumlar32

  • turgut1 12 yıl önce Şikayet Et
    Yabancılaşmak. bazı sapkın gördüğümüz insanları suçlamak doğru olmaz zira onlarada bir yabancı nazikçe bir soru sormuştur...biz kendimizi kral, bulunduğumuz yeri saray, oturduğumuz yerede taht gözüyle bakarsak bizim dinimiz elbetteki yerde oturanlarla aynı olmamalı hatta kıblemizde mi ayrı olmalı ne..zira bizler seçkinleriz,bizler avamın adam ettiği entel kesimiz..bizler sözlerimizi ekranlarda güzel bir fon müziği eşliğinde kendilerinden olmadıklarımıza ileten onların sevgisiyle yücelip onları aşağılayan müstekbirleriz...bizlerin inandıklarıyla kölelerin inandıkları ilahlar aynı olmamalı..en azından toplantılarda körler sağırlar olmamalı..Senai Bey sende biliyorsinki sorudaki anlam içtenlikle dine yönelen bir kişi misiniz? anlamında yani bu işin ticaretini mi yapıyorsunuz anlamında.. şey kem kümlere gelince o yabancının ağzından size kıyamette yapacağı şahitliğide öğrenmek isterdim..Senayi Demircinin müslüman ve müminliğine şahit misiniz??sorusuna cevabı, hesaplardan uzak merak ediyorum..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • turgut1 12 yıl önce Şikayet Et
    Doğru Düşünmek İçin Bi Yabancı. Keşke bizlerede bir yabancı gelse ve bize de soru sorsa..Bizde bir anda değişsek sonra başka bir yabancı daha gelse oda sorsa yine değişsek..Sorsalar Sorsalar..
    Cevapla
  • hacı mustafa ersözlü 12 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir yazı !. Senai bey yerine Senai Hocam diyorum çünkü düşünce ufkumuzu genişleten paslanmış zihinleriaçan hocaların en güzellerinden biri. Allah (CC) razı olsun.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Abdullah CEYLÂN 12 yıl önce Şikayet Et
    YAZI GÜZEL!.... Yapanlar yazı hakkında yorum yapmalı, Yazarın kişiliği veya karekteri hakkında değil. Bir de yazarı ne kadar tanıyorsunuz? Bir de Müslüman hüsnüzan beslemeli. Yazı hakikaten güzel, hakikatlerle dolu. İşin bu tarafına bakın...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    .... senai beyin sahici bir imanı ve inatçı bir kavgası olduğundan şüphem yoksada içime sinmeyen yönleri var, karakteri öyle midir bilmiyorum ve lakin egosu hususunda hüsnü zan etmeyi çok başaramıyorum ancak yazısını birkaç şerh düşmek kaydıyla kavramsal düzlemde onaylıyorum...yorumcuların bazıları da sanırım bu ''görüntüye''takılıyor! ama derim ki bu görüntü bahsi diğer olmalı,yazar, yazısı,kavramları üzerinden kritik edilmeli! Kendisi üretmediği halde kendi çıkarımlarıymış gibi kavramları dolaşıma sokma üslubu beni rahatsız ediyor,bunu emeğe saygısızlık olarak addediyorum.ama nihayetinde kendisi üzerinden bu söylemelere ulaşma imkanı buylan da bir kesim var,bunu da bir kazanım olarak değerlendiriyorum..her ne kadar işin ehli tarafından iki ayrı ekolu bir arada tutma gayretinin bir takım arızalara neden olduğu farkedilse de kendisine bu yolculuğunda yol açıklığı dilemekteyiz..
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • osman simsek 12 yıl önce Şikayet Et
    Hay agzina saglik, ellerin dert gormesin AHMET AR kardesim.. Ne guzel anlatmissin, ancak bu kadar olur. Bu adam cok tuhaflasti coook. Allah islah eylesin.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Şemseddin Ay 12 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkür. Senai Bey'e, "tutuk kafa"ların anlayamayacağı ama gerçeği ifade eden bu esaslı yazısı için teşekkür ederim.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • osman simsek 12 yıl önce Şikayet Et
    Hay agzina saglik, ellerin dert gormesin AHMET AR kardesim.. Ne guzel anlatmissin, ancak bu kadar olur. Bu adam cok tuhaflasti coook. Allah islah eylesin.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • osman simsek 12 yıl önce Şikayet Et
    Hay agzina saglik, ellerin dert gormesin AHMET AR kardesim.. Ne guzel anlatmissin, ancak bu kadar olur. Bu adam cok tuhaflasti coook. Allah islah eylesin.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • sevilay 12 yıl önce Şikayet Et
    anlayamıyorum. özellikle bugüzel yazı için teşekkür ediyorum.yapılan yorumları anlayamıyorum.kulluğun insani bir sorumluluk olduğunu kabullenilmeyişini anlayamıyorum.insan bu dünyaya sadece kul olamak için gelir...işte bu yazının özü budur diye düşünüyorum.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Güli Şahin 12 yıl önce Şikayet Et
    Çeviricilere. Mezheb meselesi sizin anlamanın için yazılmadı, ne kastedildiğini yazıyı yazan anlar.
    Cevapla
  • Ahmet Ar 12 yıl önce Şikayet Et
    LÂF SÖYLEDİ.... Vaktiyle sevdiğimiz ve değer verdiğimiz bir insanın gittikçe tuhaflaştığını görmek ne ıztırap vericiymiş! Mânâsı artık oturmuş tabirleri silkeleyip buradan ilginçlik devşirmek çabasından başka bir şey göremiyoruz. Kendini okutmanın başka çaresini bulamamak bundan başka ne ola ki? Sizin tam tersinize biz -olabilirsek şayet- hâlâ DİNDARIZ Senai Bey! Kelimenin tarih boyunca üzerinde biriktirdiği bütün güzel mânâlarla DİNDAR... Din Allah'ın dîni İslam olduğuna göre ona biraz daha sıkıca bağlanmak anlamına gelen DİNDARLIKtan niçin gocunalım; keşke olabilsek... Kelimelerimizden kaçmayalım. "Biz yobazız; bütün güzel hasletlerimizle yobaz!" diyen Cemil Meriç ne kadar asildir!... Siz de ona kıyasla kendinizi sigaya çekiniz bir. Birazcık dik durmak bu kadar mı zor?
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • nizam-ı cedit 12 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum. dindar kelimesini batılıların ılımlı islam projesine göre değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. çünkü bu kavram son 10 yılda ortaya atıldı ve dilimize sakız gibi yapıştı. Batılılar AK Parti iktidarını ve toplumsal tabanda yükselen yeni islami entelijansiyanın kıpırdanışını gördüler. ve düşündüler ki bu islami elitist güç ve müslüman orta sınıfın ortaya çıkışı istedikleri şekilde dönüştürülmeli ve kontrol edilmeliydi. ılımlı islam, kültürlü müslüman kavramıyla İfade edebileceğimiz bu dönüşüm batıyla çatışmadan idare edilmeliydi. Türkiyeden yükselen bu yeni toplumsal dinamikler bugüne kadar sessizce dönüştürüldü. bu dönüşümün bir takım artıları olduğu gibi radikal unsurları da içinde barındıran geleneksel islami kültürün de dönüşmesine neden oldu. radikalizm törpülenirken yeni orta sınıfın önü açılmalıydı. aksi halde bu toplumsal dinamikler bir şekilde kendine bir yol çizecekti. bu istikamet batılıların desteklediği şekilde oldu. kötü olmadı ancak bir takım değerler aşındı.unutuldu.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • z ziyaretci 12 yıl önce Şikayet Et
    himmmmmmmmm.................................... Yabanci Misafirin Kafasini Sisirmissin bee Yazar efendi!.AkLi OLan Yabanci sana bi da soru sormaz......
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Hakikat 12 yıl önce Şikayet Et
    NEYAZDIĞININ FARKINDA DEĞİL. Yazar bey muhafazakarlık ve dindarlık etiketlerinin islamı ve mümini tanımlamak için eksik olduğunu söylüyor ve kendisinin de bu etiketler içine dahil edilmesinden şikayet ediyor. O yüzden bu etiketleri ben kendime kabul etmiyorum bana söylenmesini istemiyorum diyebilir anlayışla karşılanabilir ama muhafazakarlık ve dindarlıkdan çıkıyorum diyor. Ama Muhafazakarlık ve dindarlık ise bazı şeylerin sigortasıdır yani?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat