Ben kadınsam peki onlar kim?
Ben kadınsam peki onlar kim?
Kocasını sevip sevmemek pek onun derdi değildi. Çünkü o kadın olduğunun bile farkında değildi.

Yorumlar11

  • burak gültekin 12 yıl önce Şikayet Et
    kan davası ve namus cinayetleri ardahanda cok nadirdir.... ben ardahanlıyım. anne-babam da tipik ardahanlılar. 70-80`li yıllarda orada yasadılar. ardahan bir cok ic anadolu ve dogu iline göre kadın-erkek esitligi acısından daha ileride bir sehirdir. karadeniz-dogu anadolu karısımı gibidir. ardahanda genclerin evlendirilme nedenleri genelde köylerdeki gündelik islerin yürütülmesine katkı saglamak icindir. erkekler kahveden cıkmaz, kadınların da bu yuzden bir yardımcıya ihtiyacı vardır. fakat tabi bu mahalle baskısı olmadıgı anlamına gelmez. sonucta genclerin bir kısmı, türkiyenin diger yerlerinde oldugu gibi zorla evlendiriliyor. bi de sanki son yıllarda nufusun azalması ve cemaatlerin ardahana girisiyle ardahanın sosyal yasantısında 70`li ve 80`li yıllara göre gerileme var.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    kadın sorunsalı mı kadının sorunları mı?. kimse bir başkasının günahından,hatasından mes'ul olmadığına göre,çağlar öncesinden beri kadının kimliğini ve hareket kabiliyetini iğfal eden ataerkil anlayıştan hesap sormak adına tefride düşmek suretiyle çağın erkek neslinin burnundan getirmek de neyin nesi? kadınların belirgin bir cevabı olmalı,mutlak anlamda eşitlik mi istiyorlar? eğer buysa alan daraltmak gibi bir kolaycılığıa,ucuzluğa yeltenmemeleri gerekir! yok eğer Allah'ın zaten aslında hep te vermiş olduğunu iddia ettikleri hakları tam kapasite kullanma haklarını dolaşıma sokmak istiyorlarsa o vakit bunu gerekçelendirmek, delile dayandırmak zorundalar..öyle feminist,sözde hümanist söylemlerle, masa başında klavye şeettirirken kadın cinsiyetini pozitif ayrımcılığa konu etme/ettirme işgüzarlığı ile olmaz! hakkımızı istiyoruz diyorsanız hak bir hukuksal terimdir,dayanaklarınızı bulup buluşturup masanın üzerine koymak durumundasınız..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • seyfettin 12 yıl önce Şikayet Et
    maşallah. siz daha ordamısınız hanımefendi. gözünüzü açıp etrafınıza bir bakın, sokaklara çıkarmayı başardığınız kadın ve kızların haline... maalesef şeytanlar işlerini kıyamete kadar sürdürmeye niyetliler...
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Fatihx 12 yıl önce Şikayet Et
    ...... feyezan hanım son yazım bu islama göre yazmadım şahsi fikrimi yazdım ben burda o kadar zulüm varken bu dünyada o bayanın bizim çilemiz demesi hazin hikaye denmesi itici geldiği için yazdım imtihan dünyası o bayan şikayet ettiğinin onda biri kadar şükrediyomu acaba haline saygılar diyorum tekrardan
    Cevapla
  • Genç Adam 12 yıl önce Şikayet Et
    . sloganlarla yaşadığımız için HAYATIMIZI TAHRİP ediyoruz. "Onun derdi daha çok özgür olmaktı.","evliliğe boyun eğmiş" bu lafları okuyunca dehşete düştüm. hayatı çeviri kitaplardan bakarak anlamaya çalışan, batı kültürünün boyunduruğu altına giren, kimsesiz ve bağsız isyankar kişilerin karakterini gördüm. LÜTFEN; hatalı, tek yanlı örneklerle insanı huzurlu kılan değerleri hedef seçmeyin. yazarın gittiği, gördüğü yerleri bilirim. oralardaki insanlarında kültürlerini, gelenek göreneklerini bilirim. yazarın karşılaştığı durum "o insanların hayatı yanlış anlamdırması ve yaşamasındandır." ARDAHAN'ın tamamını yansıtmaz. "bu CAHİLLİK, SORUMSUZLUK" kişilerin birbirlerine karşı, kendilerine karşı hak ve sorumluluklarını anlayamaması, mümin olarak kendilerine edindikleri kılavuzların eksikliğini gösterir. kişi kendini eğitmek ve yetiştirmekle sorumludur.
    Cevapla
  • Fatihx 12 yıl önce Şikayet Et
    .... burdan bekar erkeklere mutluluğun formülünü yazıyorum dilsiz kadın alın elektrik faturasınıda ödemeyin akşamları sizden mutlusu olmaz.... saygılar feyezan hanım.)
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Fatihx 12 yıl önce Şikayet Et
    Feyezan hanım. 2 seneye yakın yaşadım ardahan da öldürülen kadın duymadım sevmiyosa evlenmesin veya özgür kadın olsun söz hakkı yoksa sevdiğine kaçsın evlendiği adamın hiçmi hakkı yok insan deilmi o, olaya hep kadın tarafından bakmayın isterseniz biraz sert olmuş olabilirde atıp tuttuğumda yok yani azınlığı çoğunluk gibi gösteriyosunuz bence siz atmıyosunuzda baya abartıyosunuz
    Cevapla
  • Fatihx 12 yıl önce Şikayet Et
    KADIN OLDUĞUNUN FARKINDA DEĞİLMİŞ. bir gün de bi kocasına sorun onun ne sıkıntısı varmış diye kucağında bir bebekle demişsin kötü bişey gibi Allah bebek nasip etmiş şükretsin sevmediğin adamla evleniyosun bide şikayet ediyorsun adamın suçu ne kaçırdımı seni yok onu sevmeyen bi kadını ömür boyu çek sonra sen evine Allahın izniyle ekmek getiren adamın arkasından fitne yapacağına kocana erkek olduğunu hissettir de oda seni kadınlığının farkına vardırsın özgür kadınlar evlenmeyin de kocanıza dünyayı zehir etmeyin (Hz. Muhammed, erkekleşen kadınlara, kadınlaşan erkeklere lanet etmiştir) bu yazıyıda sizin siteden kopyaladım.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • gelibolu 12 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten Çok Üzücü Bir Yazı!. İşte bu tarz gerçekçi olayları Sema hn, Yılmazçoban da yaşasın araştırsın görsün de, oturdukları yerden ahkam kesmesinler! Hayatın gerçeğine bakmak gerek, klavye başındaki senaryolara değil!
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Nasuh BİLEN 12 yıl önce Şikayet Et
    Gel de ağlama. Okurken ağlamamak için kendimi zor tuttum.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mehmet boyraz 12 yıl önce Şikayet Et
    Özgürlük?. Bir müslüman hanımı evinin hanımefendisidir. Kimsenin onu insan gibi görmesine gerek yoktur. Çünkü ona bu değeri Allahü teâlâ veriyor. Yazdıklarınızdan buna uymayan bir durum olduğunu anlamak zor değil. Ancak sizin "uygun" diye algıladığınız durum da bundan farkısz değil. Kadının özgürlüğü sokakta onun bunun insan gibi görmesine bağlı değil. Dinin emri haricinde hiçbir durum kadına özgürlüğünü vermez. Modern diye dayatılan dünyada kaç tane kadın "bir istihsal aleti" olmaktan kurtulabiliyor? Bir müslüman hanımını başına tac yapar. Evinin sultanı hanımdır. Bundan daha büyük bir özgürlüğü hiçbir ideoloji hiçbir sistem veremez.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat