19 Mayıs Törenlerini Çinliler Yapsın!
19 Mayıs Törenlerini Çinliler Yapsın!
Zorla törenlere götürülen öğrenciler hariç 19 Mayıs’ı kutlayan tek bir “genç” tanıyor musunuz peki?

Yorumlar16

  • yaşar Gürakan 12 yıl önce Şikayet Et
    AYDIN LEVENT ÖZKAN. Bakıyorumda sen Yunanlılardan fazla sevin işsin 19 Mayısın iptaline' O zavallıları anlıyorum onlar çok üzülüyorlardı ve 19 mayısı küçük asya katliamı diye anıyorlardı,sana ne oldu?
    Cevapla
  • Aydın Levent ÖZKAN 12 yıl önce Şikayet Et
    ohh be!!!. kanımca milyonlar "oh bee!" çekmiştir:-) Dini bir bayram yaklaşır, insanlar aylar öncesinden heyecanlanır, cici elbiseler alır, ev temizliği yapar, aile ziyaret programları vs vs. Oysa temeli halka inmeyen ve istenmeyerek katılım gerçekleştirilen bu yapay kutlamalar yaklaştıkça insanın üzerine karamsarlık ve karabasanlar çökmeye başlamıyor mu.. Bence yapan iyi yapmış yazan da iyi yazmıştır vesselam:-)
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • cicekabbas 12 yıl önce Şikayet Et
    vardık mı. akkoyunlar karakoyunlar ne hızlı yer değitirir bu topraklarda.tabiii kim istemez.berezilya karnavallarını.alaman faşinglerini.viktorya s.krıt kızlarını.japon işi çin işi fantastik festivalleri.her yönüyle geri bir ülke de miyiz.neyiz.dansın sultanları.tuhaflıkları.yarı çıplak geyimsi mevlevi döngüleri.yayla çayır yağlı deve güreşleri.köpek boğuşturuken gözleri zevkten parlayan hırbolardan pek farkımız yok.daha erili.dişili ayırtedememiş törenler.unutmadan insanın bedenini gösterdiği her yerde zevk cinsellik üzerinden şekillenir.nasıl kule yaptılar.ne güzel bayrak salladılar üzerinden değil.
    Cevapla
  • cicekabbas 12 yıl önce Şikayet Et
    yürüyelim yürüyelim. bu ülkede tek coşku futbol sahalarında.bundan başka bulunan keşfedilen bir eğlence! yoktur.bu törenlerin açmazı bir ülke her yıl tekrar tekrar kurtulmaz.her yıl cumhuriyet ilan edilmez.meclis açılmaz.zamanla kutlamaların içinde hareket noktası olmak dışında bir önemi ve vurgusu kalmaması gereken kurtuluş sürekli cephede mitralyoz ayna gibi parlıyor.birde sahte karlar ve sahte taraflar vardır.düne kadar bu törenler külliyen kalksın pozları veren sol keskin dönüşle ön tekerin izini bulmuştur.dönme kırma kesimi 345 eylül.tehcirden törene.yortudan hamursuza bir yol.dev yol açma işlerindedir.kürtçü fırsatını ele geçirse ne törenler icad eder.her gün bir devrim şeyiti es es kuralıyla anılır.istersen anma.korecilerin haddi hesabı yoktur.yeter ki denk gelme.bir deneme yapalım.izmiri gerçekten halkında yoğun katılımıyla yunanı denize dökme aforizmasının merkez kaçında.atlar.at arabaları.kağnılar.kalpaklar.sarıklar.çemberiler...son sürat körfeze yönelmiş.önde.hıristiyofas.kurtaralım.ne dersiniz.
    Cevapla
  • mete bilge 12 yıl önce Şikayet Et
    BUNUN YANINDA ÖNEML BİR NOKTA DAHA VAR. 23 Nisana çocuk bayramı, 19 mayısa gençlik bayramı denilerek, anlamından uzaklştırıldı bu günler. Ha bunun yanında hükümette gerçekten 19 mayısın anlamından rahatsız olanların olduğu da bir gerçek... Bunu da inkar etmesinler...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mete bilge 12 yıl önce Şikayet Et
    BAKANLARIN KARŞILANMASI TÖRENLERİNE NE DEMELİ?İ. Hepsi hikaye,öncelikle şu konuya dikkat etmek gerekir. !9 mayı, 29 ekim törenleri yılda birkez yapılıyor. Ama başbakanın, bakanların İstanbuldan , Ankaraya, yada Ankardan İstanbula gitmesi yada başka bir vilayete gitmesi, yada TOki törenleri. daha mı az masraflıdır, daha mı az zahmetlidir? O zaman bu törenleri de kaldırsınlar. Her Toki açılışını, sanki o il düşman işgalinden kurtulmuş gibi yapmanın nesi anlamlıdır?Yada bakanların her zaman başka bir ile gidişinde, kurban pazarlığına girmiş gibi validen nüfus müdürüne kadar devlet erkanının havaalanında karşılama için beklemesine ne demeli. Hikaye bu hikaye, Milli eğitim bakanı zaten biraz kafası karışık bir insan.Eh artık milli bayramları kaldıralım Toki bayramları kutlayalım:))))
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ahmet ilhan 12 yıl önce Şikayet Et
    vakit israfına hayır. eğitime, bilime ayrılacak kıymetli zamanları ihtilal mantığı ile zorla hiç gereksiz, hiç lüzumsuz törenlere harcıyoruz. 19 mayısı spor akademileri izci grupları, istekli gönüllü kuruluşlar kutlasın. eğitim katledilerek sözde bayram kutlanmaz. adı geçen günde ülke kaybedilen bir toprak parçasını geri almadığına göre bayram gereksiz ve yoz bir hareketten öteye gidemez. bu lüzumsuz ve gereksiz bayram kutlamasının izni ilahi ile terkinden sonra inşaallah gençler derslerine yönelecekler. gençlerin kıymetli üç ayı heder olmaktan kurtulacak. ülke saçmalıklardan arınmış olacak.
    Cevapla
  • burak gültekin 12 yıl önce Şikayet Et
    katılmayi sevmeyen redkit`e. bizim sansımız ailelerimizdir... resmi bayramların ne anlam tasıdıgı ve nasıl kutlanması gerektigi bilincini bize asılamıslar. ve yine sanslıyız ki, bazı ilce milli egitim mudurlukleri bayramların amacına yönelik faaliyetler yapmıslar. ilk yorumumda belirttigim gibi, bazı kutlama sekilleri tartısılabilir. ama resmi bir bayramı kutlama istegini camura bulanmak olarak nitelemek cok talihsiz bir acıklama olmus. vatandası oldugumuz ulkenin bagamsızlık mucadelesini ve kurulusunu temsil eden resmi bayramları kutlamak onurlu bir davranıstır. belli ki aileleriniz ve egitim aldıgınız hocalarınız size bunları yeterince acıklayamamıs...
    Cevapla
  • Fatihin Fedaisi 12 yıl önce Şikayet Et
    rintintin'ini unutan bilal redkit'e ithafen :). sevgili dostum , sanırım işe gitmek ve okula gitmek ile ilgili bölüme takılıp kalmışsın.ben işin " seve seve" kısmındayım.anlatmak istediğim , bazı şeyleri seve seve yapmayabiliriz , ama yapmalıyızdır.evet , işe gitmek mecburdur ekmek yiyeceğiz.okula gitmek belli ölçülerde mecburdur , ilim öğreneceğiz.ancak 19 mayıs törenine gitmek elbette mecburiyet olmamalıdır.yorumumu düzgün okusaydın , eleştirinin yapılması gerektiğini ama yapıcı ve yeni şeyler sunulabilecek eleştirilere ihtiyaç olduğunu ; toptan reddedici ve toplumun büyük çoğunluğunu asla kapsamayan " kimse istemiyordu zaten" tarzı bir yaklaşımı eleştirdiğimi görecektin.maalesef eskiye olan kin bürümüş gözlerinizi.eskiye olan kin yüzünden bu kadar nefreti kusmamak lazım derim ben.ihtiyatlı ve temkinli olmak lazım vesselam.çaktın ;)
    Cevapla
  • bilal redkit 12 yıl önce Şikayet Et
    :). su "bende katiliyordum" diyen arkadaslar hemen bi patform kursun isminide "biz kac kisiyiz II" koysun.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • bilal redkit 12 yıl önce Şikayet Et
    fath'cim seni es gecmeyelim.... yani oradasin, kendini es gecilmis hissetme diye sanada bi merhaba diyelim. senin mantiginda 19 mayis torenine gitmek ile.. ise gitmek.. okula gitmek ayni sey mi?!?? soyle anlatayim sana kardesim, ise gitmek ekmek yemektir, okula gitmek, pasta yemektir ama 19 mayisa gitmek camura dusmek gibi biseydir? caktinn?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • bilal redkit 12 yıl önce Şikayet Et
    iste mantik budur bee;). bence cani zaman kufredebilmeli insan:) gayet guzel olmus, aklina saglik. yazarda isi cozmus zaten, biz hep biliyorduk, cinliler zamaninda ataturku kacirip kopyasini cikarmislar.. zaten onlar bu yuzden cabucak ilerlediler, bizse kiymetini bilemedik adamin. verelim onlara 19 mayisi(onlar kopyasini henuz yapmamissa) onlar takilsin statyumda.. bize 19 mayisi birakip kendileri ataturku almis.. ohhh! keyfe bak;)
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • fatih TEMEL 12 yıl önce Şikayet Et
    yaşar gürakan arkadaşa atfen. çok güzel açıklamışsın eğlence için gelenler bakımından haklı olabilirsin ama o gösteriyi hazırlamak için çağırılan öğrencilerin katılmadığı takdirde disiplin cezası ile karşı karşıya geldiğini biliyor muydun. ben lisede iken iki kez o gösterilerde resim oluşturulan bölümde görev aldım. dışardan gelenler göz zevki yaşasın diye biz orda saatlerce flama ( renkli kumaş) tutmakla meşgulüz ve tören bittiğinde kollarımız ağrıyarak eve dönüyorduk. kimin ne hakkı vardı bize o eziyeti yapmaya...milletin o öğrencileri göz zevki yapmaya ne hakkı var..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Fatihin Fedaisi 12 yıl önce Şikayet Et
    mantık çok sakat çoook :(. böyle bir mantıkla 19 Mayıs törenlerine karşı olmak gerçekten yazarın vizyonunun ne kadar dar olduğunun göstergesidir."Hangi öğrenci isteyerek törene katılıyor?" diye soruyor yazar.Dr. titriyle yazmanın çok önemli bir ağırlığı olması gerekirken , mevzuya bu şekil bir bakış açısıyla bakılması üzdü beni gerçekten.Peki bana şunu izah edebilir mi yazar, hangi öğrenci seve seve , isteyerek her gün sabah sıcak yatağından kalkıp okula gidiyor? Hangi memur , hangi işçi güle oynaya sabah sabah mesainin yolunu tutuyor? Bir milletin bağımsızlık sembollerinden olan önemli bir tarih 19 Mayıs'taki törenleri eleştirirken , nasıl yapılsa daha güzel olur diye fikir beyan etmek gerekirken , hakkaniyet ölçüsü kaçırılmamalı ve toptan muhalif bir tavır benimsenmemeli bence.Basit yaklaşımlarla karşı çıkıp ,reddedici bir tavır takınmak yerine , tutarlı olmak ve yeni birşeyler söylemek , yeni tavsiyelerde bulunmak gerekir vesselam..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • burak gültekin 12 yıl önce Şikayet Et
    ben de isteyerek katılıyordum?. bayram doneminde tuzla`da butun liselerin katıldıgı basketbol ve futbol turnuvaları yapılırdı. ben okulumun basketbol takımındaydım ve sabırsızlıkla 19 mayısı beklerdim. ayrıca resim ve komposizyon yarısmaları da yapılırdı. gencler bu yarısmalara katılmak isterdi. dans gösterilerine hazırlık yapan gencler de gercekten isteyerek yapıyorlardı. yani bizimki gercek bir kutlama gibi olurdu. sanırım yazar okulu ve yetistigi ortam konusunda biraz sansız yada biz cok sanslıydık. resmi bayramların yapılıs sekli tartısılabilir. fakat eger alternatif kutlamaları, yazarımız gibi spor ve sanatı egitimin dısında tutan anlayısa sahip insanlar tasarlayacaksa, ortaya daha iyi bir sey cıkmayacagı anlasılıyor. (yazarın genclik ve spor bayramında ingilizce ve arapca kelime ögrenin ögütünden cıkarttıgım bir yorumdur.)
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat