Benden kimseye saygı duruşu yok
Benden kimseye saygı duruşu yok
Saygı duruşlarının hiçbirinde bana sorulmadı: “Saygı duruşunda bulunulan kişiyi ya da kişileri saygıyla anmaya değer görüyor musun?”

Yorumlar33

  • Remzi Atmaca 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah hidayetini arttırsın kardeşim tağutlardan uzak eylesin seni
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Hasan Bagci 4 yıl önce Şikayet Et
    Biraz önce SBS radyosunda gördüm covid 19 da ölen sağlıkçılar için saygı duruşunda bulundular. Merak ettim bizimde Atatürke ve şehitlere saygı duruşu ingilizlerdenmi geldi diye internette bu yanınıza rastladım. Anladimki bu bir İngiliz adettir. Bu yüzden siz haklı olabilirsiniz . Saygılar
    Cevapla
  • salih 5 yıl önce Şikayet Et
    yüreğine sağlık ALLAH RAZI OLSUN senden ve seni yetiştirenlerden
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Remzi Atmaca 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah CC sendende razı olsun
  • şeyma karaşal 12 yıl önce Şikayet Et
    ben de hep bunu sorguluyordum. ben öğrenciyim ve hala bu durumu yaşıyorum saygı duruşundayken hep bunu düşünüyorum bir de anıtkabirde aslında geçerken fatiha okuyorum ama yine de bu durumdan çok rahatsızım
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Şinasi ÖZTÜRK 12 yıl önce Şikayet Et
    Aynen Katılıyorum!!!. Senai Bey eline sağlık... Ben de yıllardır bu yaradan muzdarip birisiyim... Hele hele Sözlerin en hayırlısı Kur'andan da önce yapılması beni çok üzmektedir... Bu mesele sevdiğim ya da sevmediğim kişilere karşı olmasından değil, bizzat bu şekliyle bir çeşit tapınma gibi olduğu hissini taşımamdan dolayıdır... Hatta ben o anda sevdiklerimin ve şehitlerimizin ruhuna içimden fatiha okusam da gerçekte bu da içimde fırtına olmaktadır... Zira başkalarının dayattığı bir şeyi yapıyor gibi görünmek de beni çok üzmektedir... Bu konuda dindarların daha da gayretkeş görünmesi belki de bir şerrin defi için tam bir takiyye olabilir. Ama evet beni bu da üzüyor. Neden sevdiğimiz şehitlerimize saygıyı bile bizim inançlarımıza uymayan tarzda göstermeye mecburuz??? ...
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Remzi atmaca 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah sana hidayet ve cesaret versin biraz daha derin düşünürsen kimin uğrunda ölenlerin şehit olduğunuda öğrenirsin
  • mete bilge 12 yıl önce Şikayet Et
    MERT TÜM KARDEŞİM. Din yoldur demişsin doğru çok doğru peki yol amaç mıdır araç mıdır? :))))
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • nizam-ı cedit 12 yıl önce Şikayet Et
    Ağzınıza sağlıkkk hocam. saygı duyarsınız ya da duymazsınız. ben de kimseden saygı duruşu beklemezdim açıkcası.. hatta cenazem o kadar sade olmalı ki kimsenin üzülüp ağlamasını dahi istemem.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • YaŞaM_ 12 yıl önce Şikayet Et
    ... benden de kimseye saygı duruşu yok.:)
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Suphi UÇAK 12 yıl önce Şikayet Et
    KALEMİNE,AĞZINA SAĞLIK SENAİ KARDEŞİM. Yahu biz ne ateist,ne Yahudi ne Hiristiyan ne de Putperets bir toplum değiliz.Elhamdulillah Müslümanız.Var mı İslamda böyle bir adet.Yahu ne olur milleti o çok sevdiğinizi sandığınız insanların bağışlanması için Allahın kelamını okumaya davet etseniz? İnanın o sevdiğinizi iddia ettiğiniz ama hiç de sevmediğiniz kişilerin ruhlarına Kur'an okumaya daha muhtaçlar.Hani diyeceksiniz ki ya bunlar hayatta iken hiç Kur'anla hemhal olmadılar ki.Peki ama benden niçin onlara saygı duruşunda bulmamı istiyorsunuz? Evet Dr.Senai Kardeşim Altan Tan kardeşimiz vesilesi ile bu sonradan icad saygı duruşu konıususnıu çok güzel dile getirmiş.Allah onu sevdikleriye CENNETİNE koysun.Bizi de ona komşu etsin.AMİN
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • mert 12 yıl önce Şikayet Et
    mete bilge - Din Yoldur. Din ne amac nede arac. Din yoldur. Ne yolu ? Yolunu bul anla !
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ahmet yildirim 12 yıl önce Şikayet Et
    yorum. 'saygi durusu' yapalim mi yapmayalimmi konusunu tartismak cok gereksiz ve basit bence. duayida etkilemez, insan icinden dua edebilir, ozel bir sart yoktur dua etmek icin.
    Cevapla
  • Şevket Yıldız 12 yıl önce Şikayet Et
    Mete Bey,aynı Peygamber(S.A.V) Bedir'de gebertilen kafirlerin leşlerini. kuyuya dolmuştur.Onlar cenaze değilmiydi?Demekki kafirden kafire uygulama değişiyor.Eğer o hadisteki kafiri araştırsaydın,böyle yazmazdın.Öyle kafirler vardırki,adildir müslümanların ibadetlerine,örfüne,adetine saygı gösterir,onlara şöyle yapacaksınız diye müdahale etmez,böyle kafirlerin tabiki dirisinede ölüsünede saygı duyarız.Fakat Türkiye'de laiğim diyenler böyle yapmıyor.Onlar benim dinime irtica diyorlar,en masum isteklerime ve hatta insan olarak hakkıma bile karşı çıkıyorlar.Öldüklerinde ise ömürleri boyunca mücadele ettikleri insanların ibadethanesinden cenazeleri kalkıyor.Ölümüze saygılı olun diyorlar.Kusura bakmasınlar,bir kafirin arkasından biz rahmet okuyamayız,çünkü ALLAH(c.c) bize bunu yasaklamıştır.Biz eğer bir kafirin arkasından hayır duası edebilseydik,Efendimizin(S.A.V)amcası,Hz.Ali'nin babası Ebu Talip için ederdikki,bize o bile yasaklanmıştır.Eğer o adam gerçekten mücahit olsaydı,cenazesini devlet değil,Özal ve Yazıcıoğlu gibi millet kaldırırdı.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    uyarılar sonrası. arkadaş ''BEN KORE ÇİN RUS SURİYE İRAN TÜRÜ SAYGIYI KASTETMİYORUM '' diyerek geri adım atmış ama yorumda yine bildiğini okumuş.uyarıyı yapan arkadaşlar yeterince açıklama yapmışlar.bende saygı duruşu denilen uygulamayı mekkeli müşriklerin putları tavaf ediyişle özdeşleştiriyorum.bu işler biz müslümanların tercihi olmadı,olmayacak.üstelik millete devlet dairelerinde,statlarda,konserlerde,toplantı,panel ve her türlü etkinlikte zorla dayatılmasının örneğini verdiğiniz ülkelerdekinden hiç de farkı yok.bizi kendi dinimize bırakın arkadaş ,bizim dinimiz üzerinden olmayan şeyleri varmış gibi meşrulaştırmaya çalışmayın.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mete bilge 12 yıl önce Şikayet Et
    FARAN KARDEŞ SEN DE ŞUNUN FARKINA VAR ÖNCE.. Din amaç mıdır araç mıdır? Yada din ne içindir? İnsanın olmadığı bir yerde dinden bahsedebilir misin? kuranı Kerimde sizin için islamı seçtik buyruluyor değil mi? yani bu ayetten bile dinin amaç değil araç olduğunu görürüsün? Çünkü İslam dünya hayatında insanın fıtratına en uygun din diyor yaratıcı kudret.Ama dini amaç haline getiren toplumların durumu da ortada işte.
    Cevapla
  • mete bilge 12 yıl önce Şikayet Et
    BEN KORE ÇİN RUS SURİYE İRAN TÜRÜ SAYGIYI KASTETMİYORUM:. Galiba bazı arkadaşlar ne demek istediğimiz eksik anlamışlar. Ben de sizin gibi soraki saygılara karşıyım. iranda, Kore zoraki ağlamala türü saygılar tabiki saçma, ,insan doğasına aykırı. bu düşüncenin bir adım sonrasını sorayım o zaman, birileri diyecek ki kardeşim ben istiklal marşı okunurken ayağa kalkmayacam. ne diyeceksiniz? Ha bunu solcular yaptı , sözde islamcılarda yaptılar geçmişte.İstiklal marşı karşısında saygı duruşunda bulunmak sizce sizi dini açıdan zora mı sokacaktır. Şirkin hertürlüsü hergüngün hayatımızda sergilenirken. buna insan niye karşı çıkmaz. şimdi birtanesini buraya yazsam yayınlanmayacak, neden toplum öyle kabul etmiş diyecekler.Yoksa zoraki, saçma sapan saygı duruşları tabiki insan doğasına aykırı. o zaman birisi de çıkar derki,yahu siyasteçilerimizin yakınları vefat ettiği zaman, mevlidin sesini niye dışarı verip yoldan geçeni orada biriktirip,bir çeşit saygı duruşuna zorluyorsunuz derse ne diyeceksiniz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat