Kadınlara evlilik maaşı verilmeli
Kadınlara evlilik maaşı verilmeli
Hükümet organları acilen, ev kadınının meslek olarak kabulü ve maaş bağlanması konusunda bilim adamlarından oluşan uzman bir ekip kurmalı ve ciddi araştırmalar yapmalı,

Yorumlar33

  • tolga ceyhan 12 yıl önce Şikayet Et
    erkekleri çalışmaktan bıktırdılar demekki. feminizm kadın erkek eşit çocuk kariyer derken kadın evinde oturur ev işi yapar maaşını alır çocuk yapar fazla mesai ev işinden sıkıldı ortağı patronu işçisi olan kocasından sıkılınca da basar istifayı ha bu arada aile mahkemelerinide kapatırız iş mahkemeleri bakar bu işe nafaka da tazminat olur artık herhalde primleri unutmamalı yolluk falan biz kendimizi geçmişimizi kültürümüzü hatta dinimizi bir kenara atıyoruz kimsenin umrunda değil herkez nefsini kendi arzularına göre hareket etmeye başladıki bencilliğin en güzel şekilde yaşamaya başladıkki toplumsal aile kişisel olarak ruhumuzu kaybediyoruz sevgimizi topluma birbirimize hatta kendimize olan saygımızı kaybediyoruz inancımızı kaybediyoruz kimsenin umrunda değil depresyon diyoruz bununda adına geçmiş olsun tüm halkımızıa allahtan acil şifalar dilerim
    Cevapla
  • nexuspower 12 yıl önce Şikayet Et
    EV KADINININ İŞVERENİ DEVLET Mİ DE ÜCRETİ DEVLET VERSİN. Ev kadınının işvereni yarıyarıya kocasıdır. Daha doğrusunu söylemek gerekirse yarı serbest meslek sahibi, yarı da işçidir. Yarıyarıya kendi hesabına, yarıyarıya da kocasına bağlı çalışır. Dolayısıyla maaşını da kocasından almaktadır. Devlet adına iş yapmadığı halde devlet niye maaş bağlasın.
    Cevapla
  • sibel ağca 12 yıl önce Şikayet Et
    KİŞİYE GÖRE DEĞİŞİR. Bence bu fikir aileleri (+) veya(-)yönde etkiler.Kimi bayanlar maaş verileceğinden kendisini yuvasına,çocuklarına katkıda bulunacağı için mutlu hissederken;Bâzı bayanlar ise "benim maaşım var bana karışamazsın" şeklinde eşine karşı daha saygısız davranabilir.Bu fikrin olumlu veya olumsuz oluşu tamamen kişiye göre değişir diye düşünüyorum.Yazarımızı tebrik ediyor,teşekürlerimi sunuyorum.
    Cevapla Toplam 19 beğeni
  • yasemin yıldız 12 yıl önce Şikayet Et
    sizi tebrik ediyorum. Nevzat tarhan hocamızın yazısını bende okumuş hatta Sema maraşlı hanfendinin okumasını tavsiye etmiştim. bir bayan olarak tesbitinizi yerinde buldum. aynı hassasiyeti başkalarının göstermesini diliyorum...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Majestelerim 12 yıl önce Şikayet Et
    aman muhsin bey çok güzel bir yazı.... sessizlerin sesi olmuşsunuz. allah sizden razı olsun inş. ne olur bu yazı yazılmakla kalmasın MECLİSE TAŞINSIN. okul hayatım yarım kaldı. çalışma hayatım yarım kaldı, kocadan para isteyince evde otur parayı napacaksın diyor ve bunalima giriyoruz. çok bildiklerim var aynı evde oturdukları halde nikahsız yaşıyorlar ki babalarının maaşlarını alıyorlar. bu sizin yazınız yasalaşırsa böyle haksızlıklara da tevessül edilmez...KARIN TOKLUĞUNA BÜTÜN YÜK EV KADINLARININ ÜSTÜNDE...
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • Hasan Seyre 12 yıl önce Şikayet Et
    Ev hanımları Üretici.konumuna getirilsin.... Valiliklerde bir masa kurulsun. Komisyon önünde.Evinde ürettiğini getirsin ve karşılığındaki katma değer oranı neyse Niteliksel bir KATSAYI ile çarpılıp hakettiği ücretini(maaşını) alsın. Böylece ev hanımlarının çalışma ruhu kamçılanır. Birbirlerine bakarak rekabet ederler. üretme istekleri harekete geçer. Yavaşda olsa bir kısım ev hanımı daha çalışma hayatının içindeki yerini alır. unutmayın her şey yavaş yavaş kabullenilir ve benimsenir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • vatandaş 12 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Yazar,. teşhisleriniz ve önerileriniz yerinde amma velakin, bunu akp mi yapacak.. Lütfen yani.. akpnin mebus ve mebus emekliliği dışında böyle bir sorunu olduğunu sanmıyorum.. Diğer konularda ise "-miş gibi" yapmanın dışında yeni bir şey yok.. Ülkenin %60(anketlere göre tabiiki) oy oranına sahip partisi böyle yaparsa, diğer "parti"lerden bahsetmeye gerek bile yok..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • hasangulten 12 yıl önce Şikayet Et
    kadınlara maaş. onca hem çalışıp,hem ev geçindiren kadın var. semtimde 2-3 çocuklu kaç tane kadın apartman temizliğine gidiyor,evinde tekstil firmalarından ev işi alıp ,iş yapıyor. bir maaş bağlanacaksa muhtaç olanlara bağlanmalı,o parayla tedavi parası bulamayanlara yardım neyin edilmeli. sağlam insana maaş bağlamak onu tembelliğe alıştırmaktan başka birşey değildir.
    Cevapla
  • zehra yavuz 12 yıl önce Şikayet Et
    Yetim. Yetim kizlara, dul kadinlara,"evde-kalmis-kizlara", ailesi olmayan kimsesizlere de "maas" ödensin lütfen. Onlarin da TOPLUMA az veya cok KATKILARI oluyor. Yetim kiz, dul kadin vs. basörtülü oldugunda ise alinmiyor, baskalarina muhtac kaliyor, akrabasi da fakirse, ortalikta kaliyor.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • demokrat 12 yıl önce Şikayet Et
    desenize tembelliğe pirim!. Eşi çalışmayanlar hemen mal bulmuş mahrebi gibi atlamış. kardeşim hani alın teri, heni helal kazanç, hani emek? siz hangi dinin mensubusunuz Allah aşkına! bu haliniz insana ürperti veriyor. sırf yeşillik olsun diye evde keyfine bakan oturan kadına devlet para verecek/miş! hadi ya başka ne istersiniz? Hani evde iş yapsın öyle ödeme dersiniz tama eyvallah, ama eğitimli kadın hem dışarıda hem evde çalışacak, onu sömüreceksiniz, evde öğlene kadar mışıl mışıl uyuyan kadına devlet maaş bağlayacak! daha başka isteğiniz de var mı beyim? Lütfen de gidin Allah aşkına komik oluylorsunuz hem de bayağı komik! Madem kadının okumasına gerek yok ne diye bu ülkede yıllarca üniversite baş örtüsü yaygarası koptu? Bu öylesine bir kavga mıydı yoksa? Bu yazı tepeden tırnağa bir saçmalıklar manzumesi olmuş, bilimsellikten uzak, gerçeklerden ve uzak öylesine bir yazı işte. laf olsun torba dolsun. Sizi şeddetle kınıyorum.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • MUSTAFA SUNA 12 yıl önce Şikayet Et
    BAKICI ELİNDE BÜYÜYEN KUŞAKLAR. Kadının ekonomik özgürlüğü adına bu gün bir nesil bakıcılar elinde büyümektedir. İşin garibi bu bakıcı kadınların tahsil düzeyinin en alt seviyede olması. İşte ortaya çıkan manzara ve "Ev kadınıyım" demekten utanır hale gelen; ya da getirilen yeni nesil anne adaylarının düştüğü durum. Toplumu şekillendiren aile eğitimidir ve çocuk kişiliğini oluşturan değerler çocukta büyük oranda dört ile yedi yaş arasında oturmuş olur. Ana en tahsilli olmalı ve de ev hanımlığı artık meslek kabul edilmeli ve eğer kişiliği bozuk nesillerle uğraşmak istemiyorsa bu toplum ev hanımlarına kendi çocuklarına bakma karşılığı bakıcı parası ödemeli.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • mert 12 yıl önce Şikayet Et
    Almayda ev kadinlarina emeklilik veriliyor. ama hic kimse bunu bilmiyor. Belli bir zamana kadar, ama bilmiyorum SINIRI kac YIL, ev kadinligi yapan ve cocuk yetistirien Annelre emeklilik veriliyor EN AZINDAN. Fakat Sayin Yazarin verdigi örnek daha iDEAL. Ama sadece bir iDEAL olarak kalir gibi.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • tankoy oytun 12 yıl önce Şikayet Et
    kadınlara ekonomik özgürlüğünü kazandırın erkeğinin yüzüne de bakmazlar daha. hatta kadının çalışma kadrosunu bile erkeğe verme hakkı olması lazım. kontrol kadına geçince facia olur. dik kafalı karı karı değildir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • TAHA SAYGIN 12 yıl önce Şikayet Et
    Çok mantıklı.. Güzel tespitler bunlar. Çöken toplumu bir nebze toparlar.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • YaŞaM_ 12 yıl önce Şikayet Et
    para fikri kulağa hoş geliyor amma .nese. bence zor uygulanır.hem böyle bi parayı haketmeyen kadın hakeden den fazla olurdu bence.hem ew işi yapmanın ne yükü varmış ki.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat