Bediüzzaman'ın ilginç keşifleri
Bediüzzaman'ın ilginç keşifleri
Prof. Dr. Nevzat Tarhan'a göre Bediüzzaman’ın Einstein’ın izafiyet teorisi veya Newton’un yer çekimini keşfi kadar önemli pek çok keşfi var.

Yorumlar60

  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    ben. senin gibilerle haşrolmak istemiyorum..
    Cevapla
  • mehmet boyraz 12 yıl önce Şikayet Et
    Haşa... Önce konuşmayı öğren. Ben kimimki cehenneme birilerini yollayım! HAngi kaynağın neyi bildirdiği ortada. Senin gibi efgani hayranlarının yazdığı"öylegörünse de bizce öyle olmamıştır", "müslümana hüsnüzan etmek lazım" vesaire cinsinden görüşleremi sen kaynak diyorsun? Ben bizzat Fransada yayınlanan mason dergisinden alıntı yaptım arkadaş. Abduhun ve efganinin durumunu öven yorumları paylaştım. Din olgusuna karşı olan masonlar neden çıkıp ta övüyorlar bunları? Şimdi çıkıp dersin "onlar öyle demişse de bunlar iftiradır" diye...El insaf! Aşağıda onlarca sapıklıklarını yazdım. "İslam ilmi tekaümüle ve ilme manidir" diyen adamı savunmaya devam et sen. "Kişi sevdiği ile beraberdir" hadisi şerifinide arada hatırına getir..
    Cevapla
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    yani. illada afganiyi,abduhu cehenneme yolayacağım diyorsun ?? kaynaklarda yalan söyler,kafana göre takıl bırak bizde öle yapalım..takıntılar size bişey kazandırmaz.
    Cevapla
  • mehmet boyraz 12 yıl önce Şikayet Et
    Efgani:. (Bu zırvayı nasıl tevil edeceksiniz bakalım)Ne demişler "Zırva tevil götürmez"... İnkar edin iftira deyin kurtulduğunuzu zannedin, ama bir oturayım da araştırayım doğru mu bu demeyin... Renan; (İslamiyet ilme ve felsefeye daima eza etmiş ve nihayet onları boğmuştur. İnsan zekası için İslamiyet çok zararlı olmuştur) diyor. Efgani, bunca hezeyan karşısında bir misli hezeyan da kendi ilave edip şunları yazdı: "İLMİN TEKAMÜLÜNDE İSLAM'IN BİR MANİ teşkil ettiği doğru ise de, bu maninin bir gün ortadan kalkmayacağını söylemek mümkün müdür? Ben Renana karşı Müslümanlığı değil, cehalette yaşamaya mecbur kalacak yüz milyonlarca insanı savunuyorum. Müslümanlığın, ilmi ve ilmi tekamülü yok etmek istediği bir gerçektir."
    Cevapla
  • mehmet boyraz 12 yıl önce Şikayet Et
    Masonluktan pişman olmuş yalanı... Bu yalan ile güya Efganiyi temize çıkaracaklarını zannedenler, bu Mason Locası acaba mahalle bakkalımı kafasına göre girip çıkıyor. Masonluktan çıkabilmenin tek yolunun ne olduğunu başta yaptıkları yeminle kabul etmeden nasıl mason olunuyor ki sonradan elini kolunu sallayarak çıksın. Hadi diyelim çıktı bir numaralı aşığı Abduh neden devam ettiriyor? Talebesine diyememişmi ben elimi kolumu sallayarak çıktım birşey yapmadılar sen de çık diye? MAson dergisinin işi gücü yok tu Abduhu övecek öylemi? Bu safsatalara nasıl inanabiliyorsunuz? Peygamberliği sanat ilan eden,(sanatını geliştiren herkes peygamber olabilir diyen) Allahü teâlânın kelamına haşa "mahluk" diyen, kafasına göre fazie cevaz veren, hiçbir mezhebi beğenmeyen hiçbir müçtehidi taklid etmeyin diyen ama kendisini taklid edenlere birşey demeyen, mason olduğu tescilli bu zatlara inanacağım ve onbinlerce ehli sünnet aliminin nokta değiştirmeden naklettiklerine bunlara uymuyor diye inanmayacağım? Allahü teâlâ hidayet eylesin.
    Cevapla
  • mehmet boyraz 12 yıl önce Şikayet Et
    Darbeleredurde... İftira dediklerini kaynaklarıyla naklettim. Boş sözler ile ancak cahilleri kandırır bu zatların şakşakçıları... Geçti o günler Allahü teâlânın izni ile.. Verdiğim her bilginin kaynağı var.. Benim ecdadımın küfrüne hükmettiği yanar-döner ajan Cemaleddin Efganiyemi inanacağım.. Cennetmekan abdülhamit hanın hatırlarında bu zat ile ilgili aldığı önlemleri okuyan bir insan bu zatın nasıl biri olduğunu ve talebelerşnşn yolunu rahatlıkla anlar... Tabii nasibi var ise..
    Cevapla
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    biz durmayıda durdurmayıda biliriz azizim. afgani,abduh,r,rıza vb Allah onlardan razı olsun .elimizden onları kafir,sapık,mason ilan eden çok kitap-çık geldi geçti .çoğu ''ihlaslı kardeşler '' kökenliydi.lakin özümüz temiz olduğu için bu dandik kitapçıklar maya tutmadı.afgani,abduh,r,rıza ların kitaplarını okudunmu dersen doğrusu okumadım.onlardan etkilenen,ilham alan s.kutup,mevdudi vb alimleri hiç elimden başucumdan eksik etmedim.karalamak,iftira,açık aramak,fitneye sebeb olmakla cenneti kazanamazsınız.cennette-cehennemde hayli büyük hepimize yeter,korkmayın sizden farklı olanlar cennette yerinizi daraltmaz.afgani masonlukla ilgili hatasını ve pişmanlığını itiraf etmiş,özeleştiride bulunmuştur.
    Cevapla
  • ugur yal 12 yıl önce Şikayet Et
    darbeleredurde sen de hele bir dur be:). Herhalde başkalarını itham ettiğim bir cürümü kendim işleyecek değilim. Bahsettiğim eserler ve fazlası bir seri halinde Bedir Yayınları tarafından neşredilmiştir ve bu fakirin kütüphanesinde yer alır. Hepsini ilgiyle okumuşumdur ve bu yüzden modernizmin bu üç taşeronuna dair hiçbir şüphem yoktur. Fiyatları uygundur, temin edip zevkle okumanızı tavsiye ederim.
    Cevapla
  • mehmet boyraz 12 yıl önce Şikayet Et
    Cemaleddin Efganî Kimdir(6). Renan; (İslamiyet ilme ve felsefeye daima eza etmiş ve nihayet onları boğmuştur. İnsan zekası için İslamiyet çok zararlı olmuştur) diyor. Efgani, bunca hezeyan karşısında bir misli hezeyan da kendi ilave edip şunları yazdı: "İLMİN TEKAMÜLÜNDE İSLAM'IN BİR MANİ teşkil ettiği doğru ise de, bu maninin bir gün ortadan kalkmayacağını söylemek mümkün müdür? Ben Renana karşı Müslümanlığı değil, cehalette yaşamaya mecbur kalacak yüz milyonlarca insanı savunuyorum. Müslümanlığın, ilmi ve ilmi tekamülü yok etmek istediği bir gerçektir."
    Cevapla
  • mehmet boyraz 12 yıl önce Şikayet Et
    Cemaleddin Efganî Kimdir(5). Dr. Muhammed Reşad özetle dedi ki: Abduh, Efgani’ye diyor ki: "Azametli mevlâm, siz nefsimizde olanların cümlesini bilirsiniz. Bizi en güzel bir şekilde yarattın ve resminiz ki yeri, kıble-i salâtımızdır." Reşid Rıza da Efgani’yi övmekte, Abduh’tan aşağı kalmaz: "İrfan ağacı, iyilikler ve lütuf Cennetinin efendisi, her alınan nefeste ecri bulunan büyük İmam, Kendisinde en mükemmel bir biçimde güzellik sırrı tecelli eden.." diyor.
    Cevapla
  • mehmet boyraz 12 yıl önce Şikayet Et
    Cemaleddin Efganî Kimdir(4). İstanbul yüksek İslam enstitüsü eski müdürü ve öğretim üyesi Ahmet Davudoğlu hoca da diyor ki: 1355 numara ile Şarkın Yıldızı Locasına kayıtlı bir mason olan, İslam’a duyduğu güvensizliği açığa vurmaktan çekinmeyen ve Peygamberlik sanatlardan bir sanattır diyen Efgani, bir ilim adamı değil, siyasetle uğraşan bir nankördür. Fesatçılığı sezilince ulema tarafından İstanbul’dan kovulmuş, Mısır’a kaçmıştır. (Din Tahripçileri) Prof. M. Kaya Bilgegil, Ziya Paşa isimli kitabında, (Efgani, her mason gibi İslamiyet’i içerden yıkmaya çalışmıştır) diyor.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mehmet boyraz 12 yıl önce Şikayet Et
    Cemaleddin Efganî Kimdir(3). Efgani, hem Türkçü, hem İslamcı görünmeyi başarmıştır. Mehmet Emin Yurdakul, Ziya Gökalp, A. Agayef hep Efgani’den destek görmüştür. Mesela M. Emin Yurdakul’un, "Ben bir Türküm, dinim cinsim uludur" şiirini Efgani çok beğenmişti. O zamanki İslamcı Sebilürreşad dergisi, ırkçılığı tenkit eden makaleler neşrederken, ırkçılar da, Efgani’nin ırkçılığı öven makalesini tercüme edip yayınlayınca İslamcıların sesleri, solukları kesilmişti. Efgani, makalesinde diyordu ki: “Irkçılık dışında saadet yoktur. İnsanları birbirine bağlıyan iki bağ vardır: Biri dil, biri de din birliğidir. Dil birliği, ırk ve milliyet birliği demektir. şüphesiz, bu birliğin dünyadaki beka ve sebatı dinden daha devamlıdır.” Efgani, Mısırda da Arap ırkçısıdır. (Arap ırkının sınırını belirleyecek ölçü din ve mezhep değil, Araplık ölçüsüdür) demiştir.
    Cevapla
  • mehmet boyraz 12 yıl önce Şikayet Et
    Cemaleddin Efganî Kimdir(2). Dr. Muhammed Reşad, dört yüzün üstünde önemli kaynaktan hazırladığı Efgani Etrafında Makaleler isimli kitabında özetle diyor ki: Çok önemli bir kaynak olan Sicilli Osmanide Efgani’nin İranlı bir Şii olduğu belirtilmektedir. Manastırlı Naibi efendi ve o devrin Şeyh-ül-İslamı, büyük âlim Hasan Fehmi efendi tarafından kâfir olduğuna fetva verildi. Afganistan hakkında Ruslara casusluk da yapan, dinine ve vatanına hıyanet etmekten çekinmeyen Efgani, mason olmadan önce de, hiç bir zaman masonluğu kötülememiştir. Hatta dehrilere [dinsizlere] yazdığı reddiyede masonluktan hiç bahsetmemesi manidârdır. Gittiği her yerde, sicilli masonlar tarafından himaye görmüş, İngiliz masonları ile de işbirliği yapmıştır. Birden fazla mason locasına kayıtlı olan Efgani, Mısır’daki İskoç locasından kovulmuşsa da, kendisi bizzat mason locası kurmuş, çömezleri bu locaya girmiştir. Edward Brown, Efgani’nin özel mason eldiveni ile bir resmini neşretmiştir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mehmet boyraz 12 yıl önce Şikayet Et
    Cemaleddin Efganî Kimdir(1). 1838 senesinde Afganistan’da doğup, 1897 de İstanbul'da vefat etti. Din bilgisi azdı. Zındıkların kitaplarını okuyarak dinden çıkmıştır. Bir aralık Ruslar tarafından satın alınarak, ana vatanı olan Afganistan’a karşı casusluk yaptı. Dinine ve vatanına hıyanet etmekten çekinmedi. İngiliz masonları ile de işbirliği yaparak zengin oldu ise de, Osmanlı Şeyh-ül-İslamı Hasan Fehmi efendi, onun cahilliğini ve zındıklığını ortaya koydu. 1944 de, kemikleri, İstanbul’dan, Kabil’e nakil edildi. Mason idi. Mısırlı Edib İshak, Ed-dürer kitabında, bunun Kahire mason locası reisi olduğunu yazmaktadır. Bütün masonlar gibi, çeşitli kılıklara girerek, İslamiyet'i içerden yıkmaya çalışmıştır.
    Cevapla
  • mehmet boyraz 12 yıl önce Şikayet Et
    Abduh kimdir(6). Abduh da, üstadı Efgani gibi mason olmuş, mucizeleri inkâr etmiş, sahih hadislere uydurma damgası vurmuş, Kadir gecesi gibi mübarek gecelerin hiçbir kıymeti olmadığını söylemiştir. Abduh yabancılar tarafından destek görmüştür. Mısır sömürge valisi Lord Cromer diyor ki: (Elbette İslami reformist hareketin geleceği Şeyh Muhammed Abduh'un çizdiği yolda ümit vaad ediyor. Ve o yolun yolcuları Avrupa'nın her türlü yardım ve teşviklerine layıktır.) [M. Muhammed Hüseyin, Modernizmin İslam Dünyasına Girişi, Tercüme Sezai Özel]
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat