Kadının ev içi emeği ücretlendirilmeli mi?
Kadının ev içi emeği ücretlendirilmeli mi?
İyi çocuk yetiştirmek isteniyorsa; bir kadının çalışmak “olmazsa olmazı” olmalı mı? İyi bir çocuk yetiştirmek, iyi bir müdür olmaktan daha önemsiz mi?

Yorumlar37

  • Ayse Demir 12 yıl önce Şikayet Et
    Calisan kadin. Sürekli kadinin calismasina karsi yazilar yazanlarin Türk aile yapisini koruma adina cabalarini anliyorum ve tabiki aile yapimizi korumamiz gerekir ama cözümün kadinlarin ev kadinligina yönlendirilmesinde olmadigini düsünüyorum. Bir kadini sadece ev kadinligi ve annelikle sinirlamak insan olarak o bireyin sahsina hakarettir. Nasil ki bir erkegi sadece baba ve para kaynagi olarak görmüyorsak.. Kadin olsun, erkek olsun her birey hayatini öncelikle ailesi sonrasinda toplum icin en verimli olabilecek sekilde düzenlemekle yükümlüdür. Kadin ve erkege ayni sartlarda egitim imkanlari sunup ayni egitimden gecmis bir kadinin is gücünü kücümsemenin hicbir mantikla bagdasmadigi düsüncesindeyim. Bu durumda yogun calisma temposu gerektiren tip ve mühandislik gibi bölümlere kadinlarin girisini yasaklansin bile denilebilir -ki yüzyil öncesine kadar bu zaten böyleydi.
    Cevapla
  • arife tarif 12 yıl önce Şikayet Et
    erkeklere sormak lazım. kadınlar niye çalışır diye. onlara göre kadın özgür olmak için, başkaldırmak için, süslenip püslenmek için çalışır. kadınlara sorarsanız çoğu bir gün kocam beni bırakırsa ortada kalmayayım, maaşım olsun, güvencem olsun diye çalışırım der. olan çocuklara olur. eşler birbirine ne kadar saygı ve sevgi duyar ve birbir yüklerini hafifletmeye çalışır, beklentilerini de azaltırlarsa belki daha az sorun yaşanabilir. kimse karşı tarafı suçlamasın. herkes kendine baksın...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Muhammed Ali 12 yıl önce Şikayet Et
    Hanımı çalışmayan. evlere Allah ayrı bir bereket verir. Devletinde bu durumu destekleyici yardım vs düzenlemesi gerekiyor.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Muhammed Ali 12 yıl önce Şikayet Et
    Kadının evdeki. emeği ücretlendirilmeli. Kadın çalışacaksa ailesini aksatmayacağı çakılma şartları ağır olmayan, erkekelerle yüz göz olmayacağı işler olmalı.
    Cevapla
  • yasin 12 yıl önce Şikayet Et
    Bir erkeği de bir kadını da yetiştiren iyi bir annedir.. Bir çocuğun nasıl biri olacağını anne ve babasının durumu belirler. Yediğinden içtiğine, giydiğinden yaşamına, hatta ve hatta yaşadığı ortama bağlı olarak çocuk şekillenir. Anne ve baba bozuk olursa çocuk nasıl düzgün olsun ki? Haram yiyen, açık saçık giyinen, kötü insanlarla beraber olan bir anne ve babaya sahip olan bir çocuk nasıl iyi yetişebilir? Okumak ise bu sistemle insanı bozmaktadır. Üzüm üzüme baka baka kararır. Okullarda ahlak dersi verilmiyor ki, okuyanlar ahlaklı olsun. Anne baba, anneliği babalığı bilmiyor ki iyi evlat yetiştirsin. Bir birimize baka baka gidiyoruz bir bilinmeyene doğru. Egomuzu tatmin etme peşindeyiz. İnsanların durumu umurumuzda değil ki. Kendimizi insanlara beğendirme ve kanıtlama peşindeyiz. Çocuk yetiştirmek neyimize ki? Allah sonumuzu hayr eylesin. Allah'a (c.c.) ve Resul'une (asm) uymazsak sonumuz biraz zor iyi olur.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • daussıla 12 yıl önce Şikayet Et
    Serra hanım. Toplumun gidişatına ve ailenin ülke içindeki durumuna bakarsanız neden geneli konuştuğumu göreceksiniz.Evet zoru görmemiş ve baba parasıyla büyüyen kızlar daha hayırsız oluyorlar.Çünkü aile bunları pohpohladıkca hiç birşeyleri beğenmiyorlar.Benim bahsettiğim kızlar ise daha yiğit ve aile değerlerine bağlı insanlardı.Zoru gördükçe kaçmak yerine kocalarının yanında oldular.Toprakta büyüyerek kanaati ve şükrü bildiler ve HAK'tan ayrılmadılar.Ama şimdiki baba parası yiyenler şükürsüz.Hiç zorluğa gelemiyorlar o yüzden evlenirken mal ve mülkle tiskinti yaratıyorlar.Eskiler gibi makinasız yapamıyorlar hep rahatlarını düşünüyorlar.Beni sormuşsunuz hiç sorunum yok-malımda tipimde-takvamda var.Ama bunu isteyen kız yok anladınızmı yani sizin bahsettiğiniz çevreden kötümü biliniyorsun olayı yok.Özellikle kapalıların kapısını çaldık üniversite okuyacağız dediler-kimisi meslek beğenmedi-kimisi dindarız diye burun kıvırdı hep bahane.Oysa yolumuz osmanlı edebinde ve kibarlığında olmak.Kızlar ne anlar
    Cevapla
  • daussıla 12 yıl önce Şikayet Et
    SERRA TÜRK GERÇEKLER HOŞUNUZA GİTMEDİ DEĞİLMİ. Gerçekler hoşunuza gitmedi değilmi.Dikkat edersen bahsettiğim hayırsız kızlardan herkes öfke dolu.Hoşunuzagitmiyor gerçekler size eğlence dolu-mallı mülklü hayatlar lazım değilmi.Size nasihat edilirmi sizler büyük ve kocaman adam oldunuz.Belkide sizde üniversite okumuş ve kariyer yapmış büyük kızlardansınız.Kusura bakmayın çökerttiğiniz aile sisteminin neden çöktüğünü kardeşlerimize yazıyoruz.Ve diyorumki çalışan ve üniversite okumuş bayanlarla evlenmeyin.Bu tipler baba parasının verdiği rahatlığı düşünüyorlar ve erkekleri umurlarında değil.Sizler ne kadar bunların kapısına giderseniz bunlar iyice azıtıyorlar.Bırakın gitmeyin bnların kapısına.Zaten mal ve mülkünüz yoksa iyi bir işiniz yoksa bu kızlar evlenmez sizlerle.Çünkü hep maddiyata bakıyorlar örnek çevrede çok.Adamlar baba parasıyla ünivesitede sosyal etkinlikten etkinliğe koşuyorlar sonrada ne köyünü nede ilçesini beğeniyorlar sonradan görmeler yani.Bunun örnekleriyle dolu toplumumuz yani kafadan öfke sahibi değiliz bizler.
    Cevapla
  • SAMİ KAYA 12 yıl önce Şikayet Et
    eğitim meselesi de çok önemli. aile sorunlarını ve vahşi cinayetleri bitirmek istiyorsak insanımıza dini ve kültürel eğitimi vermek zorundayız.belediyelerimiz diyanet işleri başkanlığı ile birlikte kurs şeklinde hızlı eğitim verebilirler.
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın hakkı!. hayatı anlamından sıyırarark nereye kadar...!post modern bir dejenerasyon bu; Allah'a rağmen ahlak inşası,güvenlik tesisi,ne kadar ironik!Çocuk (bakım) parası,yaşlı bakım parası,ev hanımlığı parası..vb iyi de o zaman sayın anneler,cennet ayağınızın altından kayıp gidecektir zira bedelini dünyada peşin almış oluyorsunuz! çocuğuna ne diyebilirsin; kafası bozulduğunda;ne tantana ediyorsun baktıysan devletten paranı aldın da baktın derse ne diyeceksin? Allah cc ''...anne babanıza öff bile demeyin'' derken zaten peşinen onların bakımını üstlenin,bu size farzdır demiş oluyor.şimdi siz ev hanımlığı,evlatlık katkısı,yaşlılık parası ..vb alarak ahireh hesabınzıı kapatıp vadeli hesaptan peşin hesaba geçmiş olursunuz,hangi sevabı umacaksınız! dünyevileşme tüm hızıyla alabildiğine hücrelere kadar sirayet ediyor..hafizanallahi ve iyyaküm.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • tankoy oytun 12 yıl önce Şikayet Et
    erkeğin reisolmadığı aile aile değildir.. allahu teala bizerkeğiyöneticive gözeticiyaptık diyor.amabunu da erkeğin verdiği mehire bağlıyor.yani parayı kazanan erkek olmalı.aslen eşitolan yaratılış örfi olarak mihirle bozuluyor ve özel bir anlaşma devreyegirmiş oluyor.erkek amirdir.erkekisterseçamaşır,bulaşık yıkamak zorunda çocuğa bakmak zorunda. çünkü idareci erkektir.o verdiği mehirleüstün kılınmıştır. düzenin yürümesi için üyelerden biri idareci olmalı,daha önde olmalıdır.yoksa kaos olur. eşitlik kaostur.yani onların söylediklerihepsi hatalıydı.ıskaladılar. mehiri ıskaladılar. evlenen çifte paygamberimiz s.a.v. ne buyurdu. şu verdiğin tel ile seni bu kadına hakim kılıyorum.(kadınına verecek sadece bir tele malikolan adam için.)
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    hükümet. yine hayati yanlışlardan birine imza atmıştır.bu düzenlemelerle aile birliği yerle bir olacaktır,ard niyetli kadınların eline çok geniş imkanlar verilmiştir.bundan sonra insanlar evlenirken önceden iki defa düşünüyorsa iki milyon kere düşünecek.kadınlara kötü muamelede bulunanlar elbette cezalandırılmalı yasa somut olmayan kadının ifadesiyle büyük yaptırımlar öngörüyor.davacı olmaması halinde bile yaptırımlar var.bence bu yaklaşımla kadınlara adeta ''siz bir haltan anlamaz,kendi özgür iradenizi kullanamazsınız'' deniliyor.zaman bizim haklı olduğumuzu gösterecek o zamana kadar aile birliğindeki çöküntü hayli yol almış olacak.
    Cevapla
  • suleyman d 12 yıl önce Şikayet Et
    ANKARA YILLARIMDA Z.T.BURAK DOĞUMEVİNİN DUVARINDA YAZAN,BU GÜN KAZINMIŞ YAZIDA:. Türk kadınının asli vazifesi analıktır! K.Atatürk yazıyordu. Ne oldu nasıl oldu bilinmez. Bir ara Ankaraya yolum düştüğünde gördüm ki yazı oradan uçmuş :))
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • efe 12 yıl önce Şikayet Et
    iki hafta önce gibi heralde bir yorumda demiştimki. kadına para dağıtılırken çocuk için para verilmesi daha iyi olur falan demiştim.ama sonradan tekrar bizim müftüye danıştım,oda dediki bu işleri menfaata dayamak işin saflığını güzelliğini bozar.çocuğun doğduğu zaman kurbanlar,yemekler,dualar,bütün mahalle akrabada sevinç bunları isterim dedi.
    Cevapla
  • suleyman d 12 yıl önce Şikayet Et
    HERŞEYİ BÖLENLER; BARİ AİLEYİ BÖLMESEYDİ! HEYHAT !. BU MİLLETİN YATAK ODASINA da mı EL ATACAKSINIZ? Tövbe tövbe! Ya arkadaşlar,Değerli bakanlarımız,kıymetli vekillerimiz! Siz iyi misiniz? Zülfiyarinize dokunacağından dolayı mı; Sosyal patlamaların sebeplerine inmek yerine kolaycılığa kaçıyorsunuz! ECNEBİ ELİNE GEÇMİŞ BANKALARIN 2 YILDA EL KOYDUĞU GAYRİMENKULLERİN SAYISININ %109 ARTTIĞI BİR ÜLKEDE, “Alın satın ekonomiye can katın” yalanıyla canı çıkarcasına harcama batağına çekilerek 150 MİLYAR $ BORCA BATIRILIP, DÜNYADAKİ FAİZLERİN 8-10 KATI BİR ZULME DÜÇAR ETTİRİLEN BİR ÜLKEDE HUZUR OLUR MU?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ertan YILMAZ 12 yıl önce Şikayet Et
    GEÇİM DÜNYASI. insanların asgari geçimi için makul maaş verilirse kadın belki sadece evinde çalışacak ve çocuğuna bakabilecek. mesela eşi çalışmayana aile yardımı olarak 500 tl gibi maaşa yansıtılabilir.yanlış anlaşılmasın kadınlar evde otursun çocuk baksın demiyorum. eşim çalışıyorsa bende işsizsem evde çocuğuma bakarım emzireme dışında:)) bahsettiğim gibi eşi çalışmayana 500 tl aile yardımı demiştim karısı çalışmayana demedim.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat