Dizilerdeki Üç Tehlike: Masa, Kasa, Nisa
Dizilerdeki Üç Tehlike: Masa, Kasa, Nisa
3 cazibeli psikolojik tuzak diziler sayesinde sosyal virüs gibi yayılıyor. Dizilerin Ortadoğu ve Balkanlarda da talep görmesi toplum ve ruh bilimcilerini düşündürüyor.

Yorumlar18

  • yasin 12 yıl önce Şikayet Et
    Dizi izlemek yerine, daha faydalı işler yapın. Dizi izleyipte ekran başına kitlenmek, aklımızı bozuk şeylerle doldurmak ve ahlaksızlaşmak yerine daha faydalı şeyler yapabiliriz. Kitap okumak, bir sanat dalıyla ilgilenmek, ailelerimizle sohbet etmek, çocuklarımızla oyun oynamak, vatana millete faydalı olacak işler yapmak, ibadet etmek, sohbet dinlemek vs. gibi şeyler yapabiliriz. Çünkü üzüm üzüme baka baka kararır. Dizilerimiz bize bir şey vermiyor ki. Ondan sonra neslimiz bozuluyor. İlla da izleyeceksek faydalı şeyler izleyelim (Belgesel gibi). İnsan gezmek için bir şehre, bir ülkeye gidecek olsa o şehir veya ülke hakkında araştırma yapar. Ancak bizim için kesin olan ahiret için ölüm ve sonrası için araştırma ve hazırlık yapıyor muyuz?
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • futuvvet 12 yıl önce Şikayet Et
    VATAN HAİNİ. Böyle dizileri yapanların, yayınlıyanların vatan hainliğinden yargılanacağı günlerde İNŞAALLAH GELECEK. ALLAH2IM NE OLUR BİZE O GÜNLERİ GÖSTER.Göstermeden canımızı alma. Bakalamı kaç kişi (BEĞENEREK) amin diyecek.
    Cevapla Toplam 23 beğeni
  • nazim manav 12 yıl önce Şikayet Et
    Savas sadece topla tufekle yapilmiyor.. zihinlere acilmis olan savaslarda var,bunlar medya,tv,radyo,turizim.Turizim butun sahil bolgelerimizi etkisi altina aldi coktan,yani ejderhayi kafadan koparmaya calisiyorlar,avrupa olsun,rusya olsun seyehat sirketleriyle bir tasta iki kus vuruyorlar yani hem para kazaniyorlar hem yobaz yetistiriyorlar.Buda entehlikelisi,bari diziler fantazide gerceklesiyor,siz soyle bir turizim bolgelerimizi mercege alsaniz sok olursunuz,gecenin karanliklarinda neler donuyor,neler.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Hamza Tataroğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    İşin Kolayına Kaçmak. Toplumdaki manevi ve ahlaki çöküşü dizilere bağlamak sığ ve yanlış bir değerlendirmedir. Bir toplum önce ekonomik, sonra siyasi, sonra da ahlaki olarak çöker. Bunun için önce gelir dağılımınızdaki dengeye sonra da eğitim sisteminize bakmanız gerekir.
    Cevapla Toplam 10 beğeni
  • Ahmet Özbir 12 yıl önce Şikayet Et
    ANA TEMA BELLİ; SEKS, PARA, ŞÖHRET, KISKANÇLIK, DÜNYAYA TAPMAK!... Maneviyat dizilerde sıfır kilometre, ancak maddiyat ve alavera dalavera SONSÜRAT!.. RTÜK ise çoook gerilerden izliyor, milleti buhrana sürükleyen DİZİLERE NE ZAMAN DUR DİYECEK diye büyük bir ümitle bekliyor!..
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • tolga ceyhan 12 yıl önce Şikayet Et
    en sonunda biriler görmeye başladı. yıllardı magazin dizi yarışma hatta çocuk programlarında dahi yaşanan toplumsal ve aile değerlerini yıpratmayab yoketmeye toplumsal ahlakı sıfıra indirgemeye yönelik bu yayınlar belirli bir güce bilerek bilmeyerek hizmet ediyor bu apaçık ortada ama kimse kılını kıpırdatmıyor yapılan diziler, magazin,yarışma, çocuk dizileride dahil hepsinde çeşitli şekillerde müslüman bir topluma ters gelen yakışmayan bir yaşam tarzı ile başbaşa bırakılmış hatta bunu sevdirebilmek için bunların hepsindeki karakterler hep mazlum sınıfına konmuş yada kurtarıcı şeklinde buda bunları daha etkili hale getirmiştir. bu sadece bizim kültürümüzü değil bunu izlemek için satın alan tüm milletlere etki edecektir bu da türkiye üzerinden nasıl bir oyun oynanmak istediğini apaçık ortaya koymakta uyananlara şimdiden günaydın diyelim
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Müslüm 12 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin Ahlak Durumu.... Bir Ülkenin ahlaki bakımından nerde oldugunu görmek istiyorsanız, Televizyon dizilerine bakın!
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • mevhibe inal 12 yıl önce Şikayet Et
    Diziler... Çoğu dizi Reklamların senaryolu hali. Yeri yokken ellere tutuşturulan gazlı içeçekler, Her dizide reklamı yapılan hastahaneler, arabalar, restoranlar, kafeler, cep telefonu.. Ayrıca herkes sabah-akşam, mutluluktan-üzüntüden durmadan içki içiyor!
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • bgungor 12 yıl önce Şikayet Et
    adı üstünde pembe cam. Hayat sanki köşklerde,4x4jiplerde lüks içinde geçecek kolay elde edilen yaşam para mevki için her bencilliği yapan kadın ve erkeğin sıfır karekterlerle temsil edilen bir toplum veya memleket olma yolundaki dizileri yapan oynatanlara hakkımız haram olsun!!!?
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • kenan9 12 yıl önce Şikayet Et
    amerikan modelinin yayılması. olmayan gücünü ve olmayan kahramanlıklarını filimlerle insanların beynine nakşeden amerika bu güne kadarki büyüklük ve kahramanlık izlenimlerini holivut a borçlu.çünkü beyinlere olmayan amerikayı nakşeden orası .şimdide ahlaksızlıkları ve ülkemizde olmayan bir hayatı insanlara masum bir şekilde beyinlere yerleştirerek yozlaştırma çabalarıyla yüzyüzeyiz.bu bir toplum kıyımı hareketidir.bu yüzden aileler farkında olmadan yeni gelişen çocuklarının algılama problemine çanak tutarak bu dizileri izlemekte.toplumda kabul görmeyen fıtrata aykırı davranışlara çocuklarını düşünmeden zorlamaktalar.böyle giderse savaştan daha vahim bir ortamla yüzyüze geleceğiz
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • mürsellioğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    TV. "Televizyon; ablak, şuuru iğdiş edilmiş, hiçbir zaman okuma ve düşünme alışkanlığı kazanmamış bir grup insan için icat edilmiş bir nevi afyondur." (Cemil MERİÇ) Merhum bu sözü Türkiyede TRT nin yayın yaptığı dönemde söylemiş. Şimdi düşünün kaçımız bu afyona mübtela olmamışız?--- Çok sık değinilmesi ve dikkat edilmesi gereken bir konu Hocamıza Teşekkür ederim.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • rehzen 12 yıl önce Şikayet Et
    müşterisiz mal zayi... madem ki sefihlerle/sefillerle aynı gemideyiz,yapacak şey belli; ferdi saldırıya ferdi müdafa,toplumsal saldırıya toplumsal müdafa,kurumsal saldırıya kurumsal müdafa! kaçış yoksa,kendinizi ve ehlinizi koruyabilme adına kendi kurumlarınızı,kurumsallaşmanızı tamamlamalısınız,alternatifler üretmeli,nümune i imtisaller ortaya koymalısınız/koymalıyız! eğer ihanet ve intikam pompalanıyorsa sadakat ve hoşgörü/af piyasaya dolaşıma sokulmalı! bağıra çağıra olmuyor,antitez üretmeli,herkes pazardaki yerini almalı,talipliye ürün alternatifi sunulmalı..ben öyle düşünüyorum...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • mete bilge 12 yıl önce Şikayet Et
    ATAMAN KARDEŞİM. iyi de mesela hocamızın yakın olduğu görüşe ait bir kanal var. dizilerini seyrettin mi. ne kadar psikolojisi bozuk insan tipleri ne kadar abartılı şekilde işleniyor. onlarda dinini diyanetini bilen insanlar güya. o dizileri kaynana gelin damat 5 bölüm seyretsin birbirini kesmeye başlarlar.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • abey 12 yıl önce Şikayet Et
    Çok Ciddi Bir Sorun. nevzat Hocam çok ciddi bire soruna dikkat çekmiş. Var olsunlar. çocuklarımızn, gençlerimizin hatta yaşlılarımızın ahlaki çöküntüsüne en büyük sebep TV dizileri dir. Hocamdan isteğimiz bu bağımlılıktan nasıl kurtulabilineceği konusunda da yazılar yazmasıdır.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Muhammed Faruk Dağcı 12 yıl önce Şikayet Et
    Yetkililer kana işlemeden lütfen tedavi ediniz......................... Böyle bir REZALET'İ kaleme aldığınız için binlerce teşekkürler. % 99'u müslüman olan bir DEVLET'te böyle dizilerin gösterilmesine izin verilmesi insanları uyuşturucu gibi yavaş yavaş zehirlemesi sonrada Allah korusun bağımlılık yapmasıdır.Başımızda dindar Allahta korkan bir Cumhurbaşkanı,bir Başbakan ve ekibi,genelde Allah'ta korkanlar tarafında gönderilen Milletvekilleri olmasına rağmen nasıl bir önlem alınmıyor hayretler içersindeyim.......
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat