Nursaçan Hoca artık Haber 7'de
Nursaçan Hoca artık Haber 7'de
Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan bundan böyle Haber 7 okurlarının sorularını cevaplıyor. Nursaçan'ın sizden gelen sorulara verdiği yanıtlar:

Yorumlar19

  • spice 12 yıl önce Şikayet Et
    Aysun Nur Hanım lütfen dikkat!. Kur'an-ı Kerim'de belirtilen hususları yerine getirmemek kişiyi günahkar eder kabul etmemek ise Allah korusun kafir... Aysun Nur Hanım lütfen dikkat Müslüman iseniz bilinçli olarak söylemediğinizi düşünüyorum.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    mehmet bey. üstad,etmeyin,diliniz kesip doğruyor,ille de belli kelimelerle mi tekfir edilir! aslında sizinle herhangi bir meseleyi farklı açılardan etüt etmekten imtina etmem,bundan keyf de alırım ama buna uygun ortak bir noktaya gelemedik.ben sizin niyetinizden,teslimiyetinizden,samimiyetinizden endişe duymuyorum,siz neden 'Her gün dini baltalayarak yeni şekillere sokarak "atalarının" yolunda gitmemeye ahdetmiş insanlar var' yollu yaklaşımlarla bir yorumun bir kelimesi ya da dizininden mülhim giydirmelerdesiniz? 'ben böyle anlıyorum'' dememden kasıt bu benim çıkarımımdır demek değil,anlarsınız sanmıştım.böylesi düşünenlere katılıyorum demekti ya da bunna daha yakın duruyorum anlamında..bu ENE sahibi olmakla nasıl bir ünsiyet kurar,merak ettim..birbirimizi kırmayalım zira kardeşiz,ben öyle kabul ediyorum enazından....selametle
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • mehmet boyraz 12 yıl önce Şikayet Et
    Gereksiz Ek:. "kalanı toplumsaldır,örftür,takva üzeredir; ama enaz bir dir.buradaki bir hak olan değil en alt orandır,ben öyle anlıyorum!" İlim semamızın hangi müstesna yıldızına ait yukarıdaki "anlayış"... Tekfir meselesine gelince iftiradan öteye asla gitmeyecek bir iddia. Hangi yorumumda burada yorum yazanlardan birisini tekfir etmişim? Ayrıca genelleme yapıyorum neden üstünüze alındınız? Gereksiz bir yorum oldu... Neyse...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    sayın poyraz. tekfir etmeden mütalaa etmekten,buna uygun bir dil kullanmaktan aciz misiniz?yoksa cennete girersek size yer kalmaz endişesini mi üflüyor iblis damarlarınıza? ENE ile ne alakası var,nerenizle okuyor,nasıl değerlendiriyorsunuz böyle? herkes sizin iktibas ettiğiniz,sizin güvendiğiniz ilim ehlinden mi istifade etmek zorunda? pek çok farklı okuma,değerlendirme sahibi ,ilim semamızın müstesna yıldızları var,sizi bazılarından biz bazılarından! neden sizinkiler yummuş yıkanmış ta bizimkiler iblisin müridi? utanmıyor musun böylesi bir kategorizeye? söyleyecek sözün varsa söylersin,okuyan,gündemine almak isteyen alır,hakaret,suçlama,sapıklıkla saptırmakla itham etmek neyin nesi,çocukluğunuza mı inmemiz gerekiyor sebebi hususunda?
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • mehmet boyraz 12 yıl önce Şikayet Et
    ENE.... Her gün dini baltalayarak yeni şekillere sokarak "atalarının" yolunda gitmemeye ahdetmiş insanlar var. Bâtıl üzere yaşamaktan vazgeçmek istemeyen kafirlerin sözlerinin yanlışlığını vurgulayarak, doğru yolun bu olduğunu sanıyorlar. Bir futbol yorumcusu, bir sinema izleyicisi, mantığı ile farklı yorumlar yada "bence" ler ortaya atma yarışındalar. "Hiç düşünmüyorlar ki" insan eliyle yapılan anayasalar bile herkesin anlayışına göre değil, her önüne gelen bir yorum yaparsa ortada anayasa diye birşey kalmazdı. Herkes kendi anlayışına göre hareket ederdi. Bu Allahü teâlânın gönderdiği din herkesin kendi anlayışına göre olsaydı peygamber aleyhisselam'a ne gerek vardı. "Varisim" dediği alimlere ne gerek vardı. Neden defalarca "Alimlerden öğrenilmesini" emretti? Bu davranışın tek nedeni var: "ENE"..."BENDE ANLARIM" "BENİM DE AKLIM VAR" MADEM ONLAR BENİM GİBİ İNSANDI, BENDE ONLAR GİBİ İCTİHAD EDERİM". ve sair...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    einstein ne demiş;. birinin ön yargısını parçalamak atomu parçalamaktan zor! ne diyordular; ne yani ,bizi atalarımız üzre olduğumuz yoldan mı alıkoyuyorsun?yani alışa geldiğimizden,bize öğretilenden,miras bırakılandan...!
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • mehmet boyraz 12 yıl önce Şikayet Et
    Siz?. Müctehid miydiniz? Yeryüzünde bir milyar insan var ise herkesin anlayışı farklı olabileceğine göre bugüne kadar yaşamış müslümanları da dahil edersek...Herkes kendi anlayışına uysa iyimserce atıyorum en az yarım milyar birbirinden farklı "anlayış" olacaktı. Bunlardan hangisi Allahü teâlânın gönderdiği "islam" dini olacaktı? Gel de çık işin içinden... Tabii ki hiçbiri... Balta sallayan çok ama nasıl olsa yıkılmayacak ELHAMDÜLİLLAH.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    hükmü,vahyi nasıl anlamak uygun düşer!. bazı hükümleri,tedricilik,aşamalılık kuralına uygun okumak,anlamak gerekir kanımca.mesela kölelik;vahiy köleli pat diye yasaklamamış,önce yeni köle ediniminin önünü tıkamış,sonra mevcut kölelerden azad yoluna gitmiş.. nihayetinde özgür şahsiyeti getirmiş/ona atıf yapmış! içki yasağı da böyledir..düşünün ki bir toplum,kadının varlığı tartışmalı haliyle bırakın mirastan pay almayı kendisi miras konusu! hal bu iken bir oran pay verilmesi tedricilik gereği kapının açılmasını sağlamıştır..kalanı toplumsaldır,örftür,takva üzeredir; ama enaz bir dir.buradaki bir hak olan değil en alt orandır,ben öyle anlıyorum!ha,ağanın eli tutulmaz,kalanı aile içi ilişkilere kalmış,insafa kalmış ama tutup da eşitiz diye de dayatamazsınız,Allah öyle uygun görmüş! tedricilik hikmet üzeredir,şartlar oluşursa hüküm işlevini görür...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • KADIR ejderha 12 yıl önce Şikayet Et
    miras. miras Kuran'da Açık AÇIK belirtildiği gibi Bediüzzaman da 25. sözde bunu daha mantıklı bir şekilde izah etmiştir. ama Necmettin hocanın izahı biraz kısır kalıyor. bu durmda adam diyebilriki; devir değişmiş o zaman hüküm de değişir.bu meyelanlara kapı açmamak lazımdır.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    reyting patlaması yapacak köşe:). valla ne maraşlı,ne elönü...hikaye,bu köşe ses getirir,polemik,suçlama,itham,hakaret gırla gider,reytingler nirvanaya çıkar..
    Cevapla
  • ali aydın 12 yıl önce Şikayet Et
    Aysun Nur Ay a o böyle bu böyle dedı. evlenen kadının iaşesını kım kazanmak zorunda tabıkı kocası eger kazanmıyorsa o kocanın islamı bılmemesınden yada ınanmamasından kaynaklarınır HAyrettın hocanız tam sızlere göre nabza göre serbet mısalı sız onu anladınız
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • turgut1 12 yıl önce Şikayet Et
    Allah Evveli ve Ahiri bilendir. yani çağ değişti onun için oran değişti değişmeli mantığı yanlıştır..ancak bir ilahiyatçıda O oran asgari orandır,en az kadının mirastan payı 1 olmalı demektedir..kardeşler razı olduktan sonra bütün paylarından bile vazgeçerek kardeşlerden birini destekleyebilir..ona mirası intikal ettirebilirler..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • murat adatepe 12 yıl önce Şikayet Et
    Müzik. Hocam Müzik DinLemek Günahmıdır
    Cevapla
  • aziz taşkent 12 yıl önce Şikayet Et
    şehit!!!. Sadece Allah rızası için mücahede ederken ölen şehittir.Tabiki müslüman olmak kaydıyla.Allahın rızası amacı dışındaki ölümlerde şehitlik olmaz.Az bir dünyalık karşılığı ahiretinize yazık etmeyiniz sevgili hocam.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Doğrucu Davut 12 yıl önce Şikayet Et
    İslam. İslam'ın emirleri çağlar üstüdür. Bu çağda böyle, şu çağda şöyle diye ayrım yapmak YORUMCULARIN haddine değildir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat