Bankadan ev kredisi çekmek helal mi?
Bankadan ev kredisi çekmek helal mi?
Dövme yaptıran kişinin abdesti tutmuyormuş bu doğru mu? Domuz eti neden haram kılınmıştır? Seferi namazın müddeti ne kadardır? Sigara haram mıdır?

Yorumlar10

  • ceylan 8 yıl önce Şikayet Et
    Meraba Hocam, Babam beni Bankadan Kredi cekmem icin Cok zorluyor.bunun günah .haram.oldugunu ben cok iyi.biliyorum. Ben istemiyorum...bunun yüzünden aramizda kötü oldu.bunuda söylemek istiyorum kendisinin hali vakti gayet yerinde.ltfn bana yardimci olun :((
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • havva polat 9 yıl önce Şikayet Et
    s.aleyküm hocam bankada çalışanın kazancı haram mıdır?
    Cevapla
  • mubinkoçal 12 yıl önce Şikayet Et
    haram. ev kredisi hakkında bazı sorularım var kuranda ve hadislerde namaz kılmak oruç tutmak farz olduğunu belirten ayet ve hadisler vardır ayrıca belirli zamanlarda mesela hastayken,seferiyken oruç tutmayabileceğimize seferıyken namazın 4 rekat farzlarını 2 rekat kılacağımıza dair ayet veya hadis var.faiz de haram olduğunu belirten ayet ve hadis var hatta faiz enbuyuk 10 gunahtan biri olduğuda soylenir şimdi soruyorum filan filan durumlarda faiz alınabilir diye bir ayet veya hadis varmı.peygamberımız farz olan orucun bazı durumlarda terkedilebileceğini soylemişte bazı durumlarda faizin alınabileceğini neden soylememiş acaba,birde faize olur veren din adamları var ise hangi ayet ve hadise gore izin veriyor doğrusu merak ediyorum acaba ayeti veya guvenilir kaynaktan alınan hadisi yazabilen varmı
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • kerem sa 12 yıl önce Şikayet Et
    Böyle hocalar hala kaldımı değiştirin artık şu kafayı yeter. Adam soruyor domuz eti neden haram Hoca cevap veriyor Allah Haram Demiş Ondan Haram... Kadın Soruyor Kocam Alkolik Boşanayım mı Hoca cevap veriyor boşanabilirsinde boşanmayabilirsinde, Adam Soruyor Konut Kredisi caizmidir Hocanın cevabı belli değil Allahın Haram Kıldığı Faize bir türlü haramdır diyemiyor! Şimdi bu hocaların fetvaları ile itikat edilir mi Allah aşkına biri bana söylesin ben bunların karşısına koyayım 19 yaşında üniversite talebesi ikna etsinler bakalım nasıl edecekler bu hocalardan artık İslamın kurtulması lazım daha bilimsel daha sosyal daha ikna kabiliyeti yüksek hocalara ihtiyacımız var bunlar sadece camide namaz kıldırsın! Haram olan faize Hoca haram diyemedi daha ötesi varmı?
    Cevapla Toplam 12 beğeni
  • ata kursat 12 yıl önce Şikayet Et
    ne demek konut kredisine cevaz veren alimler var. sayın hocam lütfen milletin kafasını bulandırmayın.ne demek konut kredisine bazı alimler zaruret olursa çekilebilir diyor.kim bu bazı alimler diyalogçumu bidatçimi mütezilemi,ilahiyat prof.mu yoksa ehli sünnet vel cemaat alimlerimi?peygamber efendimiz (s.a.v.)ne buyuruyor faizin her çeşidi kesinlikle haram.varmı daha ötesi zaruretmiş hepsi hikaye dinimizde ölmemek için bile haram olan yiyeceklerden hayatta kalacak kadar yiyin buyruluyor.ama haram olduğunu bileceksin ona göre yiyeceksin yok efendim haram değilmiş demeyeceksin haşa dinden çıkmaya kadar gider bu işlerin sonu.lütfen müslüman kardeşlerim karnınızı ateşle doldurmayın.haramlardan faizden uzak kalalım her hocanın her verdiği fetvaya da inanmayın araştırın okuyun
    Cevapla Toplam 13 beğeni
  • Cem Tekin 12 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Necmettin bey. Domuz ile ilgili bahsettiginiz aciklamalari okuyunca cok sasirdim, Bu kadar net bir anlatimi olmasina ragmen Allah istemistir yasaktir demeniz ve bir ornek sunmaniz beni tatmin etmedi, Sasirdim dogrusu. Boyle kacamak ve net olmayan cevap verilir mi. Bu ayni suna benzer, Annesi cocuguna, Bu yemegi ye der, ama neden yemesi gerektigini faydalarini ogretmez, Cunku ben anneyim, yemeni istiyorum der, Belki cocugun problemi var, bir derdi var, belki yiyemiyor. yani sizin acoklamanizda, cunku boyle demek cok kacamak bir cevaptir. Oysa Mukaddes kitabimizda bircok konu cok net bir sekilde aciklanmistir, Sevgili peygamberimiz s.a.v in de sunnetleri ortada ve islam ile ilgili o kadar da kaynak var. ama esas bütün bunların üstünde Allah "haramdır" demiş.ama esas bütün bunların üstünde Allah "haramdır" demiş. Evet demis ama Kuran da bircok yerde supeziz Allah herseyin iyisini ve dogrusunu bilendir, siz bilemezsiniz diyor. O zaman size dusen gorev bunlari bulmaktir. Oyle degil mi?
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • KADIR ejderha 12 yıl önce Şikayet Et
    başlıkla alaksı yok. boşamayın hitabı kadına yapılmış bir hitap ve yanlıştır. çünki erkek boşar kadın ise boşanır.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Mevlüt DEMİRKIRAN 12 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RAZI OLSUN. Editörün Notu: Lütfen yorumunuzun tamamını büyük harflerle yazmayınız. Teşekkürler...
    Cevapla
  • emir mehmed 12 yıl önce Şikayet Et
    güzel konular. hocamız güzel konulara değinmiş, kısa ve net. bu tür soru ve cevapları her gün duymak isteriz. daha çok inanca yönelik sorular olursa gerisi gelir. Allah'a inanma konusunda tahkikat yapan kişi diğer görevleri yerine getirir zaten. yeterki kişi sağlam bir şekilde bilerek ve kalben inansın!!!
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • cengaver ak 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu hoca efendiyi severim. hayırlı bir hizmet olmuş.Topumun böyle organizasyonlara ihtiyacı var.Acaba diyanetin de böyle on line fetva veren bir sistemi varmıdır.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat