Kenan Işık’ı iyi biliriz, ancak!
Kenan Işık’ı iyi biliriz, ancak!
İstanbul Büyükşehir Belediyesinde patlayan Tiyatrocu krizi medya tarafından tek yanlı anlatıldı, meseleye tek taraflı bakıldı. İBB Şehir Tiyatroları yönetmeliğinde yapılan değişiklik nedense ilginç bir polemiğe sebep oldu.

Yorumlar17

  • demokrat 12 yıl önce Şikayet Et
    Başbakan sanki bu yazıyı okumuş gibi konuştu. Başbakanımız AK Parti gençlik kongresinde sanki bu yazıyı okumuş gibi konuştu. Aybike hanımın meseleye dokunuş biçimi tıpatıp örtüştüğü için açıkçası şaşırdım. Tebrik ederim bu güzel yazı için.
    Cevapla
  • Sümeyya 12 yıl önce Şikayet Et
    Mühim değil. teşbihte hata olmaz derler ,bu sözden bu teşbih kasdedilmese de biz şöyle uyarlayabiliriz: teşbihte hata olur ama sorun olmaz:) hoşbulduk feyezan hanım...
    Cevapla
  • turgut1 12 yıl önce Şikayet Et
    Sanat sanat için midir?Sanat halk için midir?. insani sanattan bahsediyor isek sanata muhatap insan olmalı.İnsan ise günü birlik kitle değildir;biz ölsek bile bizden sonrakileridir aynı zamanda...sanat bu gün daha bir öne çıkan heykelcilik,ressamlık değildir sadece...mimari bir uslub da sanat olabilir,konuşmanında sanatı olabilir,mutfağın sanatı hatta ve hatta devletlerin dahi devlet sanatı olabilir...sanat,her aklın hemen inceliğini kavrayamadığı,ama sezinlediği, üstünlüğünü belli eden ve inceliğinde aklı düşündüren hayret edilen ve yapımcısına takdir getirten bir yapıttır...sanat insana hizmet edecekse bir anlam taşır..yoksa sanatın sanat için olması devenin deve için olması aslanın aslan için olmasından farkı kalmaz...sanat ilgili alanda kendi döneminin yüksek bir çıtasıdır kendi döneminden sonra da yüksek kalmaya devam ediyorsa dünya kültürünün bir mirası olması gibi bir özelliğe dahil edilir..dünyaca genel kabul görür ve dünyaca koruması yapılır..sudan,buzdan,çiçekten sanat mı yapılır..evet yapılamayanı yapmaktır sanat.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Sümeyya 12 yıl önce Şikayet Et
    Pek aram iyi değildir. feyezan hanım hayırdır:)?
    Cevapla
  • Sümeyya 12 yıl önce Şikayet Et
    Feyezan hanım. ben zaten mecaz anlamı kasdettim:) siz beni tanımzsınız da ben sizi yorumlarınızla tanıyorum ve mecazi de olsa zannımda yanılmadığımı düşünüyorum,kısaca sizi takdir ediyorum.Hayırlı Cumalar..
    Cevapla
  • mehmet bulut 12 yıl önce Şikayet Et
    güzel yazı. kaleminize sağlık her tarafı sarmış benmerkezci yan gelip yatayım paramı alayımcılar....
    Cevapla
  • Adem Oğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    İBB'nin Tiyatro Yönetmeliğini Değiştirmesini DESTEKLİYORUM. Neden? Davul İBB sırtında, tokmak tiyatrocuyum diyen bir avuç zibidinin elinde... Böyle iş mi olur? Çıkıp yürüyüş yapıyorlar, neden? Arpalıkları kesiliyor da ondan... Sanatçı iseler sadece sanatçılıklarını yapsınlar. Tiyatro yönetmek sanatçıların işi olamaz. Tiyatro bir işletmedir. İşletmeyi, işletmeciler yönetir. Tiyatrocular sadece oyun oynar. Başlarından büyük işlere kalkışmasınlar. Çok istiyorlarsa kendileri tiyatro kurup oynasınlar, ne oynayacaklarsa. Ya da gitsinler CHP'li belediyelerin belediyelerine oralarda icra-i sanat eylesinler. Oh be! Ne âlâ memleket! Tiyatronun masrafları büyükşehirden çıkacak, elalemin vergileriyle bu zevat ahkam yürütecek! Nerde o yoğurdun bolluğu. Tebrikler İBB! Tebrikler Kadir Topbaş! Tebrikler arkasında durduğunuz için Sayın Başbakan!
    Cevapla
  • Sümeyya 12 yıl önce Şikayet Et
    Cüceler... neden çapı kadar kumaş kessin feyezan hanım? İşinde mahir bir terzi,cüce de olsa çapının katınca fazlasıyla kumaşı keser ve gayet iyi diker..Hüner makasta veya endamda değil ki, siz bizden iyi bilirsiniz..
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    aşkı tutturanı.... aşkı ıskalayana örnek verip hayali gerçek üzerinden dolaşıma sokamayız! hakikatte karşılığı olandır tutturulan,kalıcı olan da.hem kalıcı olmak ile kayıtlı olmaz,kaydedilmek aynı şey değildir kanımca...misal;salatı tefriciye şirktir,zira Allah tarif edilir gibi paygamber tarf edilmiştir,Allah cc'a rağmen,ama dillerdedir,virttir..ama ne hakikattir ne sanattır! hayyam da yazar,ama hakikate vurduğunuzda,sahih bir miyarda ofsayta düşer...anlamak için idrakin aktif olması gerekir,aklın faal! kendimize pay çıkarmak için devleri masaya yatırmak en hafifiyle işgüzarlıktır:)
    Cevapla
  • noter tasdikli yorumcu 12 yıl önce Şikayet Et
    pınar küre takıldım. bale üzerinden vurmak isteyince. tan sağtürkü sanatına olan saygısıyla bağlılığıyla tanıdık. önceleri bu işin kuralı bu, kilotluçorap şeklindeki erkek kosümü dedi. ne oldu.yani her iklimde her sanat tutmuyor. biz kadir inanırı cüneyt arkını kilotluçorap kıyafetiyle görmeye alışamayız.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    eşyanın hakikatini ıskalayn.... edebiyat,şiir ..vb de sanat değildir! yaradılış gayesi haricinde kullanılan,lanse edilen haliyle asli manada işlevsizleştirilen şeyler üzerinden yapılan üst perdeden şeyler de sanat değilidr,velev ki zamanları aşan şiirler,edebi metinler olsun1yeni bir tasnif şart,ben öyle derim.hakikaten,vahyin sanat,sanatçı/sanatkar tarifi var mıdır,varsa nedir?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    ama tiyatro bir sanattır.... ... zira temsildir,bir nevi kıssa dır,meseldir.. tiyatro bir sanattır lakin tiyatrocuların ne kadarı sanatkardır,sanatçıdır? hem,sanatkar ile sanatçı arasında nasıl bir mahiyet farkı..?
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • noter tasdikli yorumcu 12 yıl önce Şikayet Et
    bale sanatına. başbakan belaltı demiş, diyor kür hanım. sektör elinizde milleti sanat doğallık adına burunaltı yapıştırma sahneleriyle oyalayacağınıza çok sevdiğiniz operayı baleyi öne çıkararak sanat yapın. ünlülerinizi bale resitallerinden operadan bahsederken görelim.şunu anlamıyorum burunaltı yapışmanın sanat neresinde doğallıksa sağlıklı her insan günde kaç kere tuvalete giriyor onu da ikide bir yansıtın o zaman. bu sahne kullanılmazsa sanat olmuyor sanki. bir keresinde bayülgen dedi ki millet bizi sürekli birbirimizi öpüyor zannediyor. e servis edilen yegane sahne o olunca normaldir.
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    sanat nedir?. bana göre,resim,heykel..vb sanat diye takdim edilen şeyler sanat değildir,olamaz da zira bu gibi sanat denen şeyler eşyayı donuklaştırır,kimyaları budur oysa eşyanın hakikat dinamizm ve hareket üzeredir(-hareket i cevheri teorisi-)..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • kamil hisarlı 12 yıl önce Şikayet Et
    Belediyenin yaptığı değişikliği destekliyoruz, devamını istiyoruz. bunun gibi daha fazla adımlar atılmalı.ehli sefahatın sanatın hakkını veremeyeceği artık bilinmeli..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat