Cimrilik ve cömertlikte neredeyiz?
Cimrilik ve cömertlikte neredeyiz?
Eli sıkı olma; büsbütün eli açık da olma Sonra kınanır, (kaybettiklerinin) hasretini çeker durursun”(İsra Suresi, [17:29])

Yorumlar8

  • Ebu Turab 11 yıl önce Şikayet Et
    muhtereme. dualar müşterek inşaallah. rabbim her daim iman nuruyla gönlünüzü tenvir etsin. ab-ı hayat mesabesinde olan ibadetin feyziyle ruhunuzu ihya eylesin inşirah versin. mübarek recep ve şaban ayını hakınızda ve hakkımızda ve tüm islam aleminin hakkında mübarek eyleyip ramazana da ulaştırsın. ve hanelerimizde berekete vesile eylesin. dareyn-i saadet tazarru ve niyazıyla...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Ebu Turab 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın feyezan. buyurduğunuz gibi burası sanal, herkes olduğu gibi değil olmak istediği gibi görünür. sanırım bazı yorumcuların isim değiştirdiğini ima ediyorsunuz. onlar da kendileri bilirler. gizlenen istediği gibi gizlenebilir. ben zahire bakarım. en çok üzüldüğüm nokta ise lilyana hanımın bir yorumum üzerine üyeliğini iptal ettirmiş olması. sanırım kendisine bir özür borcum var. umarım bu yorumumu okur da özrümü kabul eder. eğer ki başka bir yerde kendisi ile görüşüyorsanız özrümü beyan etmenizi rica ediyorum. hem meşrebdaşım olan bir kardeşimi de incitmiş olma ihtimali bu özrü muzaaflaştırıyor. ve yine faran hakeza öyle. neyse biz de haber 7'yi foruma çevirdik sanırım.:) baki selam ile.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Ebu Turab 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın feyezan. sanırım bazı olaylar sürekli olarak tekerrür ettiğinde insanda ünsiyet peyda ediyor. üstad bediüzzaman hz.leri der ki aldanırız aldatmayız. sanal da olsa şahıslar bende nasıl makes bulursa o şekilde muamelede bulunurm. yoksa kimsenin aklındakini kalbindekini okumak gibi bir istidadımız daha gelişmedi ve gelişecek gibi de görünmüyor:). incinmişliğimiz o şahsın yazdığı yorumdan ve sui zannından değildir zaten. yani sanalda birisi hakkımda sui zanda bulunmuş çok da ehemmiyet vermem. ancak insanların böyle bir fikir edinmelerine de kapı aralamamak lazım.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ebu Turab 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın feyezan. muhtereme söylediklerinizi hüsnü niyet telakki ediyorum. bizim de size karşı hususi bir saygımız var. elbetteki hiçbirimiz yorumunu başkası için yazmıyoruz, ancak arada böyle muarazalar çıkabiliyor. demek ki daha dikkatli olmak elzem. o halde yazmamaklığımızı siz de bizim incinmişliğimize verin olsun bitsin... baki selam ile...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ebu Turab 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın feyezan . umarım incinmişliğinizin esbabı biz değilizdir. her ne vakit sizin değerli yorumlarınıza mukabelede bulunmak ve bir hal hatır sormak niyetim hasıl olsa malum zat-ı muhteremin, sizinle mükalelemizden mütevellid su-i zannı hatırıma geliyor. açıkçası içtinab ediyorum. zaten artık çok fazla da yazmıyorum. dostlar terk eylediler faran,lilyana,translator,backbone kaybolup gittiler, sebebi nedir bilinmez. bir siz kalmıştınız, o hadiseden sonra soğudum biraz yorum işinden. biz de bugün yarın bırakırız belki. rabbim cümlemizi hıfzıyla inayetiyle muhafaza eylesin.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ebu Turab 11 yıl önce Şikayet Et
    hisset ve sahavet. her şeyde olduğu gibi sahavette dahi haddi vasatı lazım. zira hisset yani cimrilik tefrit olduğu gibi müsriflikte ifratıdır. haddi vasat olan sahaveti her daim esas tutmak lazım. sayın feyezan'ın da zikrettiği gibi kapitalizm ve materyalizm gibi asri hastalıklara müptela olmuş eşhas ashab-ı güzin arasında vuku bulan isar hasletini hiç bir vakit anlayamazlar. anlayamadıkları gibi tuhaflarına da gider. zira tebessümün dahi sadaka olduğunu söyleyen bir peygamberin ümmeti olmamıza rağmen zaman zaman bunu bile esirgiyoruz kardeşlerimizden. bu arada feyezan hanım afiyettesinizdir inşaallah. baki selam ile...
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • demokrat 11 yıl önce Şikayet Et
    yine güzel ve düşündüren bir yazı. sevgili meryem hanım kardeşim, böylesi güzel ve düşündüren yazılar yazarak insanlara nasıl güzel bir hizmette bulunduğunuzu bir bilseniz! nitekim dünyanın hır gürü arasında aklımıza bile gelmiyor değindiğiniz mevzular. hatırlatıyorsunuz, yüreğimize konuşuyorsunuz, ruhumuza iniyorsunuz. bu nadide kaleminiz ve üslubunuz bir ırmak gibi ruhumuza akıyor ve ferahlatıyor. tebrikler, teşekkürler, hürmetler efendim.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    güzel bir yazı . bazı kişilerin sofrasında yediğim lokma beni boğuyor..bazılarında ise yediğimiz lokma huzur veriyor..emin olun o kişilerin beni boğan sofrasına mümkün mertebe yakın olmuyorum,bir bardak çayları dahi boğazımda kalıyor...cimrinin sofrasından suyundan sohbetinden allaha sığınırım..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat