Adalet duygusunu bozan üç tehlike!
Adalet duygusunu bozan üç tehlike!
12 Eylül 1980 darbecileri Atatürk milliyeçiliği adı altında Atatürk istismarı yaparak kendini Türk olarak hissetmeyenlere ayrımcılık yaptılar.

Yorumlar9

  • Yavuzhan Karagöz 11 yıl önce Şikayet Et
    kürt kendine kürtüm diyebilsin diye türk türküm diyemez hale geldi. kürt kürttür. ha bir sürü türk vardır karışmıştır şudur budur. kürt mü demek istiyor. desin. ama bu memleket, ülke türkiye, türkün alın teri emeği, vergisi, değeri ve sevgisi ile kuruldu, yaşadı, yaşıyor yaşayacak. aksini kim iddia edebilir. anadolu da kaç tane bağış okul var kürt iş adamının yaptığı? kürt iş adamlarından ne kadar vergi toplandı? kürdistan mı dert? orada kürt üm diyebileceklerse, buyursunlar devletleri kuruldu. ben hakkari şırnak diyarbakır gitmesin, onun yerine bütün ülkede türk olmaktan vazgeçeriz diyen anlayışın, küresel imparatorluğun bir tuzağı olduğunu düşünüyorum. birileri burada sömürge kurmak istiyor. kürtler de o sömürge de adım ziktedilsin diyor. demekki bu ülke türklerin değil. kürtler de kürsel imparatorluğun temsilcileri ile pazarlıkta. kim türklüğü anayasadan çıkarırsa o küresel imparatorluğun temsilcisidir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • hakan topçu 11 yıl önce Şikayet Et
    nevzat hocaya teşekkür. nevzat hocanın yazısı deneysel ve tecrübî bilgiye, ilme, aklı selime, imana ve vicdana dayanıyor. insan birden bire hastalanmayacağı gibi ilaç onu hemen birden bire iyileştirmez. ilaç acı da gelir. hastalığa yol açan keyifli alışkanlıkları sürdüren, ilacın acılığına katlanmayan ölmeye ya da sürünmeye mahkumdur. kadrolu yorumcu metin yazar'ın zihinlere zarar laflarına gelince; doğulu alim, fazıl, hayırsever insanlar da var. her ikisi de vakıadır, vakidir. adalet, her ikisini de görmeyi gerektirir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Genç Adam 11 yıl önce Şikayet Et
    ulus bilincine çomak sokmak. yazıyı eleştiren kişilerin bence tek haklı oldukları nokta insandan bozma hayvan hareketleri sergileyen molotof atan, sağı solu ateşe veren, kırmadık cam bırakmayanların toplumda uyandığı öfkedir. bir de bdp lilerin saçma sapan akla zarar demeçleridir. ancak bunlara rağmen kötü- yanlış örnek alınamaz. yani bölücü terör örgütünün yöntemlerini kullananlar da fark etmeseler dahi bölücüğe hizmet eder. ayrıca batıcılıkla başlayan türk ulusalcığını inşa etme girişimleri avrupadaki ulusalcığı kopya ederek gelişmiştir. asla ve asla bu ülkenin inancına-yapısına uygun değildir. uygundur diyenler zalimlikte ileri gidenlerdir.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • mete bilge 11 yıl önce Şikayet Et
    metin yazar gerçekten güzel yazmışsın. eline yüreğine sağlık, nedense bahsettiğin konuları hiç mi hiç görmüyorlar. gerçektentürk ırkçılığı diye bir kavram bu toplumda olsa idi, türkiyenin hiç bir yerinde değil molotof laf bile atamazdı bahsettiğin kişiler. ne yazıkki bir paradigma kurdu bazıları, bu paradigmaya göre savaşın bir tarafı kürt ırkçıları, diğeri türk ırkçıları. o zaman şunu sormalı, taaa osmanlıdan beri her kürt isyanında elebaşları, şeyh sıh sıfatlı kişiler değil midir? bunu nasıl izah edecek bu yazarlar?
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • zeynep yıldız 11 yıl önce Şikayet Et
    türk olmak. bu ülkede "türk'üm" demek suç oldu, ne yazık!!! bir milleti yok etmenin ilk koşulu, insanların ulus bilincini kaybetmesini sağlamaktır. bu da çok güzel başarılıyor! karşımıza "türkiyeli" diye bir kavram çıkarıldı ve alıştıra alıştıra beyinler yıkanıyor. ne demek türkiyeli?! bugün, ingilizler ingiltere'liyim, fransızlar fransa'lıyım mı diyor?! nedir bu aymazlık, ne yapmaya çalıştığınız görenler gayet iyi görüyor da sonumuz ne olacak bilmiyorum! emperyalist ülkelerin oyuncağı olmak üzereyiz, görmüyor musunuz? kimsenin kimseyle derdi yok. bu topraklarda yüzlerce yıl boyunca farklı kökenlerden insanlar yaşadı. bugün yaşıyor! herkes genel toplum kurallarına uygun ve bu devletin menfaatlerini kollayarak yaşadığı sürece de sorun yok. haa sorun isteyen varsa, gitsin başka kapıya...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    çomaklayın!. ben de o tehlikenin bir parçasıyım, çünkü çok koyu bir türk ırkçısıyım artık. sadece kendi ırkçılığımla yetinmiyor, ulaşabildiğim herkese ulaşmaya çalışıyorum. ulaştıklarıma türk ırkçılığını çok etkili bir şekilde anlatıyor ve ırkçılık safına çekiyorum,bu konuda da hiç tevazu yapmayacağım oldukça başarılıyım. başarılarımın da devamı mutlaka gelecektir. bu ülkede ihanet,bölücülük,işbirlikçilik,teslimiyetçilik ve kürt ırkçılığı prim yapıyorsa,türk ırkçılığı haydi haydi yapacaktır,katmerlisini yapacaktır. pkk,kck, bdp ile onların medyadaki sözcüleri ve onlara hak vererek orta yolu tutturmaya çalışan entel dantel aydınlar olduğu sürece türk ırkçılığı yük-se-le-cek-tir. diğer kimlikten asıl nefreti entel dantel aydınlar olarak önümüzdeki yıllarda göreceksiniz. ha gayret biraz daha karıştırın, biraz daha kaşıyın, türkleri biraz daha tahrik edin...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    alın size taş gibi yorum,hazmedebilirseniz edin. bölücülerin istediklerini vermezsek türkiye parçalanır diyerek bizi korkutanlara ve ortalığı kokutanlara soruyorum. bize taş ve molotof atanlardan, kurşun sıkanlardan,hakaret edenlerden ,yüzümüze kardeşiz diyip, arkamızdan kuyumuzu kazanlardan mahrum kalırsak ne kaybederiz düşündüm ve aklıma şunlardan başka bir şey gelmedi: taş atan çocuklarla,taş attıran analarından mahrum kalırız. sırf türk olduğumuz için bize molotof atan ırkçı veletlerden mahrum kalırız. topraklarımızı necis ayaklarıyla kirleten ve askerlerimizi,polislerimizi şehit eden silahlı yaratıklardan mahrum kalırız. kapkaçcılardan mahrum kalırız. süfli eğlence sektörünü el geçiren kabadayılardan mahrum kalırız. zerdüstlerden,sarışın yağlayan sözde imamlardan,siyasetçi kılığındaki teröristlerden mahrum kalırız. arabalarımızı yakanlardan mahrum kalırız. gençleri zehirleyen eroin baronlarından mahrum kalırız..başka?
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • mete bilge 11 yıl önce Şikayet Et
    hiç mantıklı bir yazı olmamaış neden?. sizin türk ırkçısı dediğiniz yani türklüğü aşırı yükselttiğini söylediğiniz insanalrın hiç biri türk milliyetçisi değillerdi. zira onlar türk kelimesi ve çağrıştırdığı anlamlardan aşırı nefret eden tiplerdi. mesela çetin doğan mıdır türk ırkıkçısı, kendsi ahmet yesevi üniversitesine rektör yapıldığında ilk işi nerede türk kelimesi geçiyorsa oraya saldırmak oldu. sizin o türk ırkçısı dediğinzi zaatlerin hiç biri ne orhun anıtlarını bilirler ne yusuf hashacibi. bakın evlatları bile hıristiyanlar ile evlendi sizin türk ırkçısı dediğiniz insanların. türk milliyetçilerini ifitara atan bir yazı olmuş. kusuruma bakmayın..
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • hanefi alıcı 11 yıl önce Şikayet Et
    doğru söyleyen kaç köyden kovulur. kürdü kendi köyünden de kovdurur ve bunuda haklı göstertir
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat