Filistin böyle adamlarla dirilecek!
Filistin böyle adamlarla dirilecek!
“Dışarda göz yanar, içerde yürek Taahhüt ehline tahammül gerek Mazlum yarasına merhem diyerek Gözyaşı sürersen beni de çağır.” Abdürrahim Karakoç

Yorumlar15

  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    ümmetçi mi o da nedir!!!!. 2.abdulhamid de ümmetçi idi..ümmetciliğin tanımında ümmeti muhammedin bir sancak altında toplanması,ayrı ayrı devletler değilde tek devlet olarak,tek devletin sınırları içerisinde yaşamak,hüznü acıyı ve güzel şeyleri beraber paylaşma algılanır..nasıl ki amerikan mandacılığı amerika gözetim ve denetiminde onlara ram olan bir anlayışsa..ümmetçilik; ümmeti muhammedin sesi olmayı hedefler..bu düşünceler imparatorluğun dağılması döneminde gündeme gelen kurtuluş reçeteleri bağlamındaydı...ümmetçiliğin evrensel bir anlayışı vardır..sorunlara evrensel yaklaşımdır..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • demokrat 11 yıl önce Şikayet Et
    ümmetçi ne demek!. ümmetçi islam olanın bir kabil edildiği hem teolojik hem ideolojik kapsayıcılığı olan bir düşünce. buna "islamcılık" diyen de var. kendini ve yakasını bütün izmlerden kurtarmış müslüman halkların tek ve yegane kurtuluş reçetesi de bu düşünce biçiminde saklı. buna karşı çıkanların da başka emelliri vardır. dr nizar beye başarılar, tebrikler.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • METİN SUCU 11 yıl önce Şikayet Et
    ümmetçi ne demek şimdi.... ümmetçi ne demek şimdi...nerden icap etti. yazıyı bu kelimeye kadar okudum. ondan sonra koptum ve okumayı bıraktım. yazar bu konuma gelmiş islamcı, ümmetçi, vsci. noktasından bir adım öne gidememiş. ümmeti muhammed (sav) ümmetçi değildir sadece ümmetin bir ferdi olma şerefine nail olmaya şükreder. ben islamcıyım, ümmetciyim şu islamcı bu ümmetçi sözleri islam dinini dünyaya ve dünyalığa alet eden bir zihniyetin bilinçaltını yansıtmaktadır. ümmetçi kelimesini bir adamın ne kadar şuurlu bir mümin olduğunu vurgulamak için kullanmak o kişiye hakarettir. biz müslümanlar sadece müslümanız ve ümmeti muhammediz (sav). müslümancı, islamcı ve ümmetçi değiliz. din tacirlerinden de uzağız.
    Cevapla
  • demokrat 11 yıl önce Şikayet Et
    ön bilginiz de sorunlu 2. kısacası yazarı sadece eleştirmek niyetine okuduğunuzu gözlemliyorum ki bir çok okuyucunun da dikkatini çekmiştir! başını kapatmıyor diye bir yazarın bütün yazılarına toptancı ve eleştirel bir bakış açısayla yaklaşmak bana biraz yobazca geliyor kusura bakma ama bu aynı zamanda bir mümin tavrı da değil.bu sitede sizin tarafınızdan alkış tufanına tutulan bazı sözde yazarların "cemil ipekçi'den dem vurup adam sırasına çıkardığı yazılara sesiniz çıkmazken böylesi gözel bir konuyu, sıradışı bir konuyu alıp önünüze koyan yazar hanımefendiye bakışınız hayli sorunlu ve önyargılı. yani sizi gerçekten de samimi bulmuyorum.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • demokrat 11 yıl önce Şikayet Et
    bence ön bilginiz de biraz sorunlu üstadım1. bir yazarın dişiliği ve kişiliği zaten konumuzun dışında. allah sahibine bağışlasın kerdeşimiz bizim. yazarlığını konuşuyorduk değil mi? sizin tavrınız biraz şekilçi, biraz eleştirel, biraz gaybı bilme ve yorumlama şeklinlinde de kendini göstermiyor mu? sizin islamı bilme ve algılama şekliniz de belki hanımefendiye uymuyordur! ne olacak şimdi? bana uymayanlar beni okumasınlar mı desin şimdi. ya da bana uymayanlar şöyledir, böyledir diye ahkam mı kessin? zaten islam dünyasında müslümanların islami algıları birbirine tıpatıp uysaydı bu gürültü ve şamata ne o zaman? siz gerçekten de sadece eleştiriyorsunuz, sadece olumsuzlukları görüyorsunuz!
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • faran 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın demokrat. ''bir gün de bir şeyi doğru anlasanız'' yollu süpürücü,genelleyici tavrınız hani enaz beni eleştridiğiniz şey kadar itici ve hikmetsizce! biz yazarın dişiliğine değil kişiliğine bakmaktayız,yazarı yazdığından hareketle değerlendiriyoruz,katalog bilgileriyle değil..yazar ne ile donanmış bu bahsi diğer,herkesin bir bilgi tanımı olduğu gibi donanım tanımı da var.hoş yazarın islami algılama biçimi bana uymaz,ama şairlerin de çoğu böyledir zaten,sevgi kelebeği kesilirler ve hakikatin o muhteşem vurguları kafiyeleri arasında kaybolur gider,ben biraz böyle düşünürüm.sonra ilmini amele dönüştürmeyenin de bendenizde hükmü olmaz.ön yaregı diye bişey yok,ön bilgi diyelim,daha zansız olur!
    Cevapla
  • demokrat 11 yıl önce Şikayet Et
    elvan-ı seb'a seyrettim ve nizar beyi gördüm, maşallah!. vallahi program on numara bir program. az çok arapçam ile anladığım kadarıyla çok birikimli birisi. mahatma gandi konusunu emre miyasoğlu ile işlediler. gülümseyen, neşeli, hoş, birisi. bir anda kırk yıllık ahbabım oldu gitti diyebilirim. bence siz de izleyin. hergün olduğunu okudum. az önce idi. yani yaklaşık 15 sularında başlıyor program. bravo trt kalitede üst düzeyde bir program. darısı diğer kanalların ve programların başına. aybike sultan bu güzel yazı en kalbi teşekkürler.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • semra 11 yıl önce Şikayet Et
    ??????????. sayın faran da haklı sayın demokratta haklı. filistin halkı kendini kurtarmış mahşerde tertemiz bir yüzle duracaklar. ya türk halkı ya bu topraklarda yaşayan müslümanlar. ne suriye ne arakan ne afganistandan haberi olmayanlar. derdi para kazanıp para harcamak olan dünyeviler. suriye ye yardım denilince aman türkiye savaşa girmesin diyen yüreksizler. sitelerde yazılan yorumları okuyunca türkiyenin diğer müslüman ülkelerden fersah fersah gerilerde olduğunu gördüm. allah rızası için insaf merhamet insani duygular yok olmuş., filistin de filistin için katledilen rachel corrie nerede türk halkı nerede. aman savaşa girip te tatlı canınızı malınızı feda etmeyin. mahşerde sizi kim kurtaracak peki?
    Cevapla
  • demokrat 11 yıl önce Şikayet Et
    faran üstadım, bir gün de bir şeyi doğru anlasanız yahu!. aybike hanımın bu dirilişten kasıt olarak "bağımsızlık" terimini düşündüğü çok belli. ama siz her ne hikmetse sitenin bu en birikimli hanım yazarına karşı sanki bir önyargı içindesiniz gibi geldi bana. bence bu biraz sırıtıyor. meryem hanım kardeşimiz gerçekten de hatırı sayılır derece iyi bir yazar ve duruşu olan bir isim. dikkkatinize. yine de hakkınıza girip sui zanda bulunduysam hakkınızı helal ediniz. dikkat çekmek istedim.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • ibrahim 11 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler. garip duygularla(sevinç,üzüntü,umut) okudum. allah razı olsun. vakit buldukca ıı. abdülhamid ve hayatını okurum. yazıda belirttiğiniz gibi bizimle aynı duyguları düşünceleri paylaşıyor, dile getiriyor. kim olduğunu bilmeden dinleyen, bu şahsı islami hassasiyetlere sahip geçmişiyle gurur duyan değerli bir aydınımız olduğunu düşünür.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • faran 11 yıl önce Şikayet Et
    başlığa şerh.... fislistin zaten diri muhterem! her daim kıyam üzere olan diri değil de kimdir diri? ahiret hesabına her an sevap yatıranlar mı karda biz mi? bana kalırsa filistinliler zaten kurtulmuştur,özgür olan,özü gür olan zaten diridir.. başarılı sayılmak için süleyman,davut olmak mı gerekli? zekeriyya ve yahya başarısız mı idi?
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ezel 11 yıl önce Şikayet Et
    bir iki kez denk gelip seyretmiştim. bahse geçen sunucuyu seyrettim bir kez ve yazara sonuna kadar katılıyorum eksik bile yazmış diyebilirim. adamda her şey var gerçekten. meselelere vakıf olması, konuları bilerek irdelemesi, her zaman yüzünde bir tebessümle iyi bir duruş sergilemesi ilk aklıma gelenler. teşekkürler, ülkemizdeki kaliteli bir misafiri tanıttığınız için.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mesut özdemir 11 yıl önce Şikayet Et
    filistin ah filistin . vatanın evladı gibisin seninle alakalı her haberi yazıyı yorumu okuyorum ey filistin bi vatanıma bide sana ağlıyorum görecekmi bu gözlerim hasta adam iyleşecek seni mahsenlerden kurtaracak beraberce mescidi aksada namaz kılmak ogünlerin kokusunu alıyorum ama görürmüyüm bilmiyorum ......yazınız için teşekürler meryem hanım..
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • faran 11 yıl önce Şikayet Et
    üstad... filistinliler kur'anın hafızı olur mu bilmem ama kur'anın muhafızı oldukları kesin...ölünce şehit olanlar vardır bir de şehit olunca ölenler..ama bir de şehit bir halk vardır,ölüsü de dirisi de şahittir,şehittir. o filistindir..
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    filistinliler hafız olur. filistinliler küçük yaşlardan itibaren hafız olarak yetişirler..her evde hafız olur..kuranı tamamen bilen bir hane ise ne şeytani ne nefsani telkinlere islamdan demez..haliyle filistinlilerde kurana bütüncül yaklaşım ve kıraat noktasında diyebilecek bir sözümüz olamaz...rabbimiz karanlıklarını aydınlığa çevirsin inşallah..içinde bulundukları zulmatı nura çevirsin..savaşı selamete çevirsin...davası için ölenlerin davası yaşar.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat