Üç yuva yıkıcı: İçki, kumar ve iç mimar!
Üç yuva yıkıcı: İçki, kumar ve iç mimar!
Mobilya mağazasında kocası ile kavga eden çarşaflı kadını düşündükten sonra bu yazıyı yazma ihtiyacını hissettim. Sade yaşamanın güzelliğini kaybeden bir kültür bizim kültürümüz olmazdı.

Yorumlar20

  • Fatma Zehra 6 yıl önce Şikayet Et
    İç Mimarlık okumuş bir insan olarak sizi temin ederim, bahsettiğiniz sadeliği en bilinçli şekilde mekana yansıtabilecek kişi iç mimardır. İç mimarlık sadece lüks ve eşya üzerine değildir; bu ayrım "iç mimarlık" ile ilgili değildir. İşin özü şu ki bu mesele, insanların islamiyeti ne kadar özümsemiş ve Kur'an-ı Kerim'i hayatlarına ne kadar yansıtmış olduklarıyla alakalıdır. Üzgünüm fakat önemli bir noktaya değinecekken, çok eksik ve yanlış yönlendirici bir yazı olmuş.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Özgür Erdoğan 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşı bahsedilen o hasta psikososyal hallere koyan iç mimarlık mesleği değil, her televizyon kanalında günde üç öğün lüks pompalayan dizilerdir. Hiç bir dizi yok içinde köşkü, yalısı, konağı, şirketi, holdingi, bmw'si, mercedes'i olmayan. Böyle bir karalayıcı genelleme yapman önce keşke bu profesör iç mimarlık mesleği nedir, iç mimar ne yapar keşke biraz öğrenmeye çalışsaydı. İçinde estetik de var diye iç mimarlık mesleğini bir lüks tüketim hizmeti olarak algılamak hatadır. Bu hatayı topluma açık mecralarda dillendirmek ise profesör bile olsan bilgisizliğin dışa vurumudur.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Muhammed Ali 10 yıl önce Şikayet Et
    Birde buna basını eklemek gerekir.. özellikle aile hayatını bozucu yayınlar yapılıyor. Allah (c.c.) sonumuzu hayr etsin. Birde insan kimyasını bozan kimyasalların gıdalarda kullanılması var.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Cüneyt Uysal 11 yıl önce Şikayet Et
    içki,kumar,basın. siz bir alışveriş mağazasında kavga eden eşleri görüp kadının tüketim isteğini içmimarın tetiklediğini düşünmüşsünüz.bravo.bu bir kafiye arayışı gibi geldi bana.hani ;içki,kumar,iç mimar.üç harf olunca tam uyak oluyordu galiba ... bravo ne kadar afilli bir yazı olmuş.tamda yazarlık ve şairliğinizi sergileyebileceğiniz türden.ama ya içmimarlar ? bu meslek ve mesleğin icracıları ?sizin yazı yazarken şıklık yapma hevesinize kurban olmuş gibi durmuyormu? oysa sizin içinde bulunduğunuz yazılı ve görsel medya tüketim çılgınlığının en önemli kışkırtıcısıdır.bu konuda kimsenin bir itirazı olabileceğini sanmam.siz ise burada hedef şaşırtıp,para uğruna kalem oynattığınız basın enstrumanlarında yapılan tüketim çılgınlığı provakasyonlarını içmimarlara yönlendiriyorsunuz.tebrikler tam bir şark kurnazlığı...
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • hacı mustafa ersözlü 11 yıl önce Şikayet Et
    günümüzün putları. allah rasulu kabe'deki putları kırdı. günümüzün putları ise farklı. kur'an'da "...onlar nefislerine tapanlardır.." ifadesine uyanların putları mesela konfor, allah dünya için "ayet" diyor. yani nasıl yaratıldığını düşün ve allah'ı bul . nefislerine tapanlar ise onu putlaştırıyorlar. peki bu putları nasıl kıracağız ?
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • bir kul 11 yıl önce Şikayet Et
    emir mehmed. üstad,allah seninle sorunlarının arasını yer ile gök kadar açsın.. şimdi bilmiyorum durumuna senin adına üzülmek mi sevinmek mi gerek? epey bir yük kalacak demekki sırtında lakin belki bir hayra kapı açar bu süreç,inş! toplumda yalnız değilsin,sen de biliyorsun.bu yaşadığını yaşayan nice mücahit/mücahide aileler biliyorum! allah ın dur dediği yerde durmayınca ahanda böyle oluyor,haklısın,belki her istediğini yaparsam durur bir yerde sandın ya da bir de onu deneyeyim dedin ama durmuyorlar işte,durmayacaklar da! hep söylerim,aklı selim bir mümin erkek çalışan bayan almasın arkadaş! bunu derken genelleme yapmıyorum ama çevremden gözlemlediklerim kadarıyla hanımı çalışan neredeyse tüm müslüman ailelerde sorun var;kadın bunu güç yarışına dönüştürüyor,ne eksiğim var senden e getiriyor..kadını bitirince toplumu da bitiriyorlar,adamlar bunu çoktan keşfetti ve kadınlar bu zokayı yuttu!
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • emir mehmed 11 yıl önce Şikayet Et
    kapitalizm ve kadının istekleri 2. son 6284 sayılı kanun cıktıktan sonra da cok saglam gaza geldi,kafayı iyice sıyırdı..şu an boşanma davası acmıs ortada hic birsey yok iken ve biz bosanacagız.ev kredisi var,diger borclar var.bunların hepsini bana taktı. bi de şimdi 80 bin liralık tazminat davası acmıs.istedigi hayatı yasamak icin.alın size kapitalizm. alın size 6284 sayılı aileyi koruma kanunu.kadına bekcilik yaparak aile korunmaz bunu öğrenemedi büyükler.kur'an ve sünnet gitti, yahudinin oyun kuralları hayatımıza hakim oldu. daha cok satın al daha cok tüket ve mutlu ol kuralını insanlar hayatlaırnın sonuna kadar uygulamaya koydu. hem bu dünyalarını hem ahiretlerini yaktılar,yakacaklar.
    Cevapla Toplam 16 beğeni
  • emir mehmed 11 yıl önce Şikayet Et
    kapitalizm ve kadının istekleri. eşim bana eşyayı sana tercih ederim diye rest cekti. ben istedigi pahalı esyalar yerine daha makul seyler alalım deyince bana "benim eşyaya önem verdigimi biliyorsun. evlenmeseydin o zaman" dedi. her dedigini aldık,her istedigini yaptık, istekleri bitmek bilmedi.sonunda kendisi de itiraf etti hic mutlu olmadıgını.ama almaktan da vazgecmedi. borca girdik, ikimiz de calısmamıza ve iyi maaş almamıza ragmen ay sonunu getiremez olduk. eşim istedigi gibi harcayamaz olunca zaten bozuk olan psikolojisi daha da bozuldu.en ufak seyden kavga cıkarıp alısverise gitmeye basladı.
    Cevapla Toplam 16 beğeni
  • SAMİ KAYA 11 yıl önce Şikayet Et
    tüketim çılgınlığının sonu hastalıktır bence. mutluluğu eşyalarda değil insanlıkta aramamız lazım. eşya bizimle sohbet etmez derdimizi dinlemez.
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • ekrem kehribar 11 yıl önce Şikayet Et
    hoca efendi. faizi umutmuşsun.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • eyup gokhan 11 yıl önce Şikayet Et
    gülerek okudum :). hocam mezun olduğum bölümü yuva yıkıcı olarak değerlendirmişsiniz. biz de "ailecek psikolojik danışmana gitmek boşanma öncesi son duraktır diye yazı mı yazalım". şaka bir yana haksız sayılmazsınız.
    Cevapla Toplam 10 beğeni
  • Haydar yILMAZ 11 yıl önce Şikayet Et
    kredi kartı . kredi kartı konusunda size katılmıyorum, çok uzun zamandan beri kredi kartı kullanan biri olarak 1-ihtiyacıma göre harcama yapıyorum 2- ödeyebileceğim şekilde taksit yapıyorum 3-hiç gecikme cezsı ödemedim. kredi kartı kullanmasını bilene çok iyi bir araç aklın var aklınla hareket et
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • sümeyye 11 yıl önce Şikayet Et
    haklı. harcayamadığım parayı niye kazanayım sözünü her zaman bende söylerim ama lüks ve komforun bu denli yaygınlaşmasına çok üzülüyorum. bu yüzden aileler gerçekten sıkıntı yaşıyor, yok yere yani
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Doğrucu Davut 11 yıl önce Şikayet Et
    genç haklı. genç, hayatının en güzel günlerini şirketlerin paralı kölesi olarak geçirmek istememiş. öyle şirketler var ki para veriyor diye sizin 24 saatinize hükmetmek istiyor. kapitalist şirketlerin kurduğu bu paralı kölelik sisteminden genç neslin rahatsız olması, hakkını araması gayet güzel bir gelişme aslında...
    Cevapla Toplam 12 beğeni
  • zehra yavuz 11 yıl önce Şikayet Et
    diger yuva yikicilar.... 1-ogullarini simartanlar 2- erkekleri her zaman hakli bulanlar 3-erkek düskünü olan kadinlar (erkek düskünü olmayan kadinlar degil)
    Cevapla Toplam 12 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat