Ticari ahlaksızlığın yeni adı:Evlilik (!)
Ticari ahlaksızlığın yeni adı:Evlilik (!)
Ne kadar garip bir başlık değil mi? Ama okuyunca hak vereceksiniz...

Yorumlar11

  • yıldırım öztürk 6 yıl önce Şikayet Et
    Mehtap hanım Objektif , toplum ve aile huzuru için evliliğin ticarete dönütüğü uyarısını yapmanız son derece elzem önemi bir konudur ticaet anlatısındaki bir kadının ve yasların zulmüne ugramış birisi olarak toplumu aıle bakanlıgını uyarıcı yazınız sebebıyle çok teşekkür ederim
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ramazan Yıldırım 6 yıl önce Şikayet Et
    Tam olarak size katılıyorum
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Suat 6 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlık öyle bir çukura yuvarlandı ki içinden çıkarana aşkolsun
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Mehdi Talebesi 11 yıl önce Şikayet Et
    rabb'inin rızası. nin olmadıgı her isin suyunun çıkması gibi evlilikte çıkarlar üzerine olunca sonuc belli.aliyi arıyorsan fatıma gibi olacaksın, fatimayi arıyorsan ali gibi olacaksın.
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • mermus 11 yıl önce Şikayet Et
    "ticaret ahlaksızlığına dönen evlilikler" . en güzeli evlilikler her 5 yılda bir otamatikman fesh olsun . sonrasında her iki tarafta razı ise sözleşme yenilenir. paçası yiyen evlensin.
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • osman akkuş 11 yıl önce Şikayet Et
    karlı ticaret. geçen hafta uzun uğraşlar sonucu malesef boşandım.evlilik sözleşmesi de çözüm değil bence;çünkü sözleşmeli evlilik olmaz.evlilik iki dünya saadeti elde edilebilecek bir kurum.sözleşme tamamen olmasada sevgiyi ve saygıyı aradan kaldırıyor,menfaatlerin birleşmesi oluyor.bence evliliklerin bitmesi veya uzun sürmesi tamamen aileden alınan ahlaki değerlerle,islami yaşantıyla ilgili.benim evliliğimde sanki herşey baştan planlanmış 1 sene sonra boşanırsak şunları,bunları alırız,anlaşmalı olursa daha fazla alırız gibi düşünceler vardı ve gerçekleştirdilerde...kadın dayak yemediği halde,dayak yedim diyorsa ve bunu yalancı şahitlerle bile olsa kanıtlıyorsa mazlumun hiçbir söz hakkı olmuyor boyun eğmek zorunda kalıyor.çünkü mevcut olan yasa şuan kadınlarımızdan yana.şimdiki evliliklerin adı malesef,hepsi olmasada evlilik ticarethanesi olmuş.
    Cevapla Toplam 15 beğeni
  • Doğrucu Davut 11 yıl önce Şikayet Et
    evlilik sözleşmesi. bu tip durumların önüne geçmek için evlilik sözleşmesi en başta yapılmalı ve aslında bu devlet tarafından zorunlu hale getirilmeli...
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • efe 11 yıl önce Şikayet Et
    bu bir devlet politikası.. eğer bir müslüman; toplumsal sorunlara çarenin nerede olduğunu bilmiyorsa ona göre politikalar yapmıyorsa yapacak bir şey yok.işte başbakan.işte a takımı.işte icraatleri.bunların şerlerinden ne kadar kendimizi muhafaza edebilirsek,çoluğumuzu çocuğumuz ailelerimiz o kadar doğal sağlıklı bir hayat yaşarlar
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • hekim çavdar 11 yıl önce Şikayet Et
    imkansız. insanoğlu, fıtratına yani islama dönmediği sürece, bakın islami kurallar demiyorum sadece, ne yaparsa yapılsın hangi önleme başvurulursa başvurulursun hiç bir şey yapılamaz! hepsi gecici kalır. birbirlerini dolnadırmasınlar diye evlilik sözleşmesi imzalanıyor. ne oluyor evlililk kurtuluyor mu, hayır malları güvence altına alıyorlar, çünkü güven yok, çünkü islami ahlak yok. allah korkusu insanın kalbinden çıkarsa onu daha hiçbir şey korkutamaz, kanunlar mı?, onu da hallediyorlar. kıyametin kopmasını sabırsızlıkla bekliyorum, çünkü bu dünya yaşanmaz oldu, anacak kıyamet pekler bütün şerleri.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    kaygılar kaygılar;kişi tek güvenilen allahdır demesse. babana güven ölür malına güven batar,allaha güven....işte rabbe imanda güvende zafiyet olduğu için errızku alallah:rızık allahdandır..ayetine imansız olunur ve rızık ahmetin mehmetin cebindedir kirli planlarımla ele geçiriyim havası yapılırsa..adı ayşe fatma yada enjıla farketmez..gelir birileri,takılır koluna sonra herkes yoluna..geçim darlığını aşmak için hesaplar yapılmalı,fakat birilerinin dünyasını karartmak cihetiyle olmamalı..her gün ayrılma boşanma muhabbetine aile hayatı düşmemeli..olan çocuklar rezil olmamalı..ülkemizin erkeği rızkı için yabancı hatunlarla nikah kıydı hatun memleketine uçtu gitti..çoğunluğu da bana göre ciddi evlilikler değildi..hepsi çakma ve çıkar ilişkili evlilikti..kadınlar variyet sahibine tav oluyor..araban var mı evin var mı?..heee vaaar..alnına yazam mı..sana hibe edem mi...aslında varlığın varsa varlığınıda şeytanı yola harcıyorsan seni seven çok.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • mehmetbakım 11 yıl önce Şikayet Et
    normal evlilikmi kaldı ki ülkemizde. maalesef üzülerek ifade ediyoruz ama evlilikler tüm kesimlerde ticari anlaşmalara dönüşmüş bu durum tüm egitim kesimlerinde aynı yani egitim bu durumu degiştirmiyor.ticaretde küçük bir zarar ve risk oluştumu ortaklar ticareti sonlandırıyor evliliği bitiriyor.nerde atalarımızın fedakar özverili kendisini düşünmeyen karşındakini düşünen evlilikleri çok azda olsa hamdolsun bu tür evliliklerde var ama çok çok az.insanların evlilik yaparken en önemli kriterleri para zenginlik kariyer falan filan tabikii bunlarda insanları mutlu ve huzurlu etmeye yetmiyor olayın birde dini boyutu varki çok daha derin ve hassas bir konudur müminlere göre.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat