Allah’ın savcısı ve hâkimi misiniz?
Allah’ın savcısı ve hâkimi misiniz?
Bir zamanlar başörtülü kızları aşağılayan, eleştiren, ötekileştiren ve her türlü baskıyı yapan solcu, laik yobazların İslamcı geçinenleri muhafazakâr mahallede de türemiş durumda ve üstelik en az onlar kadar saldırgan, saygısız, cahil, fütursuz ve köhne bir zihniyete sahipler!

Yorumlar16

  • noter tasdikli yorumcu 11 yıl önce Şikayet Et
    sizin tesettürünüz ruhunuzda . benimki başımda. nasıl hissedersiniz bilmem ama bana hissettirdikleriniz bunlar meryem hanım. tebliğ gözüne soka soka yapılmaz efendiler. adabı usulü vardır. hakaret yerme amacıyla hiç yapılmaz. evet ulvi değerlerin sahibi gibi algılanıyorsunuz çünkü öylesiniz... kaleminiz... sizsiniz işte meryem hanım.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • civan molla 11 yıl önce Şikayet Et
    meryem hanım. kaleminizin gücü ile bahsettiğiniz ulvi değerlerin sahibiymiş gibi algılanıyorsunuz. sahibi olsanızda yüce allah emretti diye mi yoksa zaten evrensel olarak kabul gören değerler diye mi. sonra ben bunlara sahibim dediğinizde sağlamasını nasıl yapacagız. beni ilgilendiren başınızın açıklığından ziyade taze zihinlerde oluşturduğunuz '' başı açıkta olsa yırtık kotta giyse iyi bir mutasavvıf örnek bir müslüman olunabilir'' fikridir. hepimizin hataları vardır. ama en azından kendimizi kötü hissetmeli değil miyiz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mustafa yavuz 11 yıl önce Şikayet Et
    mümin emr-i maruf nehy-i münker yapmakla görevlidir.. "mümin emr-i maruf nehy-i münker yapar"mümin allahın emirlerini yapmaya özendirir, meylettirir.allahın emirlerini sevdirir. insanları alahın yasaklarından caydırır. allahın yasaklarına yaklaşmamalrı için çaba sarfeder.bu çok önemli bir görevdir.bu görevi mümine veren bizzat allahtır.mümin allahın verdiği bu görevi güzel öğütlerle,hikmetli sözlerle terine getirir.bunu yaparken kötüleyenin kötülemesine aldırış etmez.bu görevi yerine getirmenin tevlid edeceği her türlü mihnete sabreder. mümin herkesin iyiliğini ister. aybike hanımın iyi bir insan olduğunu biliyorum.ama iyliğinin artmasını, her bakımdan mükemmel bir insan olmasını temenni ederim.bu "allahın savcısı, hakimi olmak"anlamına gelmez. aybike hanıma ve benzerlerine emr-i maruf yapan kardeşlerim insanlara allahın emirlerini hatırlatırken,allahın şu tavsiyesine uyun;"fayda verecekse hatırlatın"
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • noter tasdikli yorumcu 11 yıl önce Şikayet Et
    özür diliyorum yorumcular adına . bazı patavatsız yorumlarımız haddi aştığımız anlar oluyor aslında çoğumuz klavye kahramanlarıyız.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Meftun 11 yıl önce Şikayet Et
    tesettür ayetini. başka türlü yorumlayan ilahiyatçılarda var. bu şekilci , ritüelci kesim kendileri gibi kuranı anlamayan yada kendileri gibi islamı yaşamayanları hemen zındık ilan ederler. böyle tiplerin bazılarıda abdestli kapitalistlerdir. faiz ve sömürünün esas olduğu kapitalizmi çok severler. kendileri ve başörtülü hanımları ciplerle gezerler. çalıştırdıkları köle işçilerinide asgari ücretle karın tokluğuna çalıştırırlar.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın yazar inşallah çok bilenler okurda yanlışlıklarını görürler.. hatta bugün cumada kalabalık bir alışveriş yerindeki camide idim. yoldan geçenler var. bir bayan bebek arabası ile yola seccadelerini sermiş cemaate doğru giderken çokda yaşlı olmayan bir amca kadına bir çıkıştı görmeyin gitsin. siz bu kadını ne hakla böyle bağırırsınız? kılacağın namazdan alacağın sevabı onca kişinin içinde bağırarak kırdığın kalp karşılar mı allah bilir?
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Tuncay Akarsu 11 yıl önce Şikayet Et
    açık yürekli yazarımız!. gerçekten de takdir ettim. hiç kimseye yaranmak, hiç kimseye şirin görünmek gibi bir derdi yok. takkiye yapmıyor bazıları gibi. süper yazar diyorum kendisine çünkü bu devirde böyle açıkça yazmak her yiğidin karı değil de ondan. nice açık kadın sırf kocası ihale alsın, genel müdür, vekil olsun diye yapmacıktan başını örttüğü bir ülkede böyle aybike sultanlara ihtiyaç var. dürüstlüğün için, açıklığın için, zarafetin için çok teşekkürler!
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ilhami Battal 11 yıl önce Şikayet Et
    evet, ama (2). (...) ama ıslam da bir sey farz ise, onu yapmamak ve uzulmek baska sey, yapmayip da boyle daha iyiyim demek bambaska sey. erkek olsun kadin olsun, hepimiz, herhangi bir farzi yapmiyorsak, bu konuda kendimizi imanimiz geregi daha iyi degil, daha kotu hissetmeliyiz. ve mucahede yoluna girerek, allah in yardimini dileyip, o farz i eda etmenin huzurunu hissetmeye gayret etmeliyiz.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • ilhami Battal 11 yıl önce Şikayet Et
    evet, ama (1). aybike hanim, bir bolum hariç yazdiklariniza katiliyorum. tabii ki kul kula kulca soru sormalidir. bir musluman once kendine savci olur. "mu'min mu'minin aynasidir" hadisi geregi, birbirimize merhametli olmaliyiz. "ınsanlara merhamet etmeyene allah merhamet etmez" hadisi de onemli burada. ama su yazdiginiza katilmiyorum. basiniz açik olmasina sunu diyorsunuz, "kendimi boyle daha iyi hissediyorum". bu sozunuze katilmak imkansiz. bir erkek musluman dese ki namaz kilmiyorum, kendimi boyle daha iyi hissediyorum dese garip olmazmi ? bura da namaz ile tesetturu karsilastirmiyorum, dikkatinize.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Ertan YILMAZ 11 yıl önce Şikayet Et
    ............. ben oruç tutuyorsam kendim için, tutmuyorsamda kendim için tutmam kime ne, ( birileri için tutuyorsam veya birileri için tutmuyorsam o birileri karışır) ben namaz kılıyorsam kendim için, kılmıyorsamda kendim için kime ne, parantez buradada geçerli,birileri birilerinin ne din bekçisidir nede iman kimse kimsenin inancına yaşantısına karışmasın kardeşim. sen birilerine karışırsan birileride sana karışır. hem birilerine karışma hakkını nereden buluyoruz.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • demokrat 11 yıl önce Şikayet Et
    aybike hanım yerden göğe kadar haklı!. size ne kardeşim insanların başının örtüsünden. örtene başka şey, örtmeyene başka şey siz allah mısınız tövbe haşa! allah'ın sorularını kula sorun diye kimden cevaz aldınız? hanımefendi söylüyor size ne, bu benim allahla aramdaki bir şey, siz kendinize bakın. tencere dibin kara, senin ki benden kara hikayesi gibi! allah aşkına bu ülkeye kent dindarlığı ne ezaman gelecek? hanımefendinin saydığı o değerler manzumesi ne zaman müslümanın üzerine sinecek? böyle kaba saba, cahil cühela adamlar lütfen kendi dindarlık ölçülerini kimseye dayatmasınlar, böyle cevap alırlar: "sana ne, hadi oradan!" güzel cevap yazmış aybike hanım, tebrik ederiz. bu türden damaları kaale almayıız sevgili kardeşimiz diyorum ve kendisini hususan destekliyorum.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • noter tasdikli yorumcu 11 yıl önce Şikayet Et
    maksat incitmek . örtülü olana da neler söylüyorlar. ne yapsan kabahat . onları sevindirmek için olmamak gerekiyor.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ceviziçi 11 yıl önce Şikayet Et
    ceviziçi. sen, sana kaba davranan müslümanların varlığını, allah'ın dinini kendi kayfine göre anlamak için bahane yapmışsın. başı açık bir kadının allah'ın apaçık emri varken "ben böyle kendimi daha iyi hissediyorum, bu benim tercihim" demesinin adı küfürdür, kendini müslüman zannetse bile. yok vicdanmış, yok kusursuz günahsızmış, yok bilmem neymiş...
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    konuşulması yersizlik olmaz bencesi yerinde olur. insanların içlerinde gizledikleri tereddütleri,telkinleri,kabulleri adı her ne ise,düşüncelerini söyleyebilmeleri güzel bir şeydir..evet bir kardeşimiz çıkıp diyebilir sen bunları bunları söylüyorsun ama madem dürüstsün allahdan korkuyorsun öyleyse niçin örtülü değilsin??.ani sorulamaz mı arkadaşlar.başka inanç sahipleri içinde geçerli;bana içmek yassah diyorsan sen neden içiyorsun..ya beni adam yerine koymuyorsun ya sen yalan söylüyorsun demezler mi...öyleyse yazar hanımın şikayetçi olduğu konuda daha bir çok kişiler başkalarına aynı tarz söyleyecek ama farklı cevaplar alacaktır...kimisi mesleki nedenlerden dolayı takamıyorum diyebilir,kimisi dinimi tam bilmiyorum yanlış yaparım başörtülü şöyle yaptı derler örtüye laf gelir diye takmıyorum..birileri kemoterapi görüyorum benim kafam kel çok mu tahrik oldun üzgünüm diyebilir..düşünün niye oruç tutmuyorsuna kaç farklı cevap alabiliriz aynı şeyler bunlar.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • necmettin 11 yıl önce Şikayet Et
    cok dogru soyluyorsun sayin yazar. herkez baskasini duzeltmek yerine kendisini duzelmeye calissa daha guzel bir toplum oluruz fakat bizim millet kendine is bulamiyor herhalde.son zamanlar herkez alim oldu.aboo bi gorsenuz nereye gitsen din konusuluyir.birisi diyor sen yanlissin oburu diyor yok yaw sen yanlissin.tek care bi kirilmaz alacan yirmisiniz yimezmisiniz
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat