Bölücüleri ters köşe yapacak teklif
Bölücüleri ters köşe yapacak teklif
Peki, çözüm nedir? Çözüme ikna olmak için dağa çıkan gençlerin ruh halini anlamamız gerekiyor.

Yorumlar46

  • Nasuh BİLEN 11 yıl önce Şikayet Et
    haber7'de şucu bucu yok sayın mehmet bodur. yorumda düşünce serbest değişik.
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 11 yıl önce Şikayet Et
    inat eden ben miyim?. sen bu bayrak türkiye'nin bayrağı değil, türk bayrağı...bu bayrak altında himayemizde olursun ancak dersen birileri de bak burada bizim fi tarihinden kalma bayrak var diye aklına sokar. hoş ben kendimi paralıyorum boşuna. sen ve senin gibiler bayrağı paylaşmakta diretiyorsunuz da onlar çok mu farklı. onlar da zaten bu aşamaları geçmişler. türkiyeli diyorum diye benimle kafa buluyorlar akıllarınca. dedim ya bu ülkede çocuklar ve benim gibiler olmasa yiyin birbirinizi kalan sağlar benimdir diyeceğim ama...millet kavramına gelince; kurani kavramların değiştirilmesine karşıyım. madem ki bir kültür oluşturuyorsun onun kavramını da oluşturacaksın. ayrıca benim için öncelik kavramlar değil insanların mutluluğudur. insanların mutsuzluğuna, kavgasına sebep olan her kavramı (ve ona sebep olan bakış açısını, kazanımları(!) kaldırıp atarım bir kenara.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    inat etme. millet kelimesine bizim gibi mana veren bir başka müslüman kavim yok. bir çok arapça kökenli kelimeyi süreç içinde nasıl farklı anlamlarda kullanmaya başlamışsak millet kelimesi de farklı anlamda kullanmışız. ne demek istediğimi hiç kimse anlayamazsa bile sen anlarsın, o yüzden uzatmayacağım. şu anki birikimleriyle millet olamayacakları çok açık ama vatandaş olamayacaklar diye bir şey yok. herkes gibi onlar da elbetteki vatandaş. vatandaş olmak için halk,ulus,kavim olmaya da gerek yok. bunlar tamamen farklı kavramlar. bu ülkede yaşadıkları için vatanları da burası oluyor. bu bayrağın altında yaşadıkları için bu bayrakları da bu bayrak oluyor,neden bayraksız olsunlar ki? bu bayrağı kabul etmeyenler onlar, bizim bayrağımız aylı yıldızlı kırmızılı değil, medlerden gelen aslanlı,güneşli,sarılı,yeşilli,kırmızılı bayraktır diyorlar.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Mehmet Bodur 11 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede benim gibiler ve çocuklar olmasa.... bu sitede genelde türkçülerle ve gdo'lu islam anlayışını savunanlarla tartışıyorum. bir başka sitede de kürtçülerle tartışıyorum. gördüğüm şudur; ne türkçüler ne de kürtçüler laftan anlamıyorlar. anlayışları tıkanmış. her iki tarafda kaşınıyor ve çatışmak istiyor. benim gibiler ve olaylara taraf olma melekesi olmayan çocuklar olmasa "yiyin birbirinizi" diyeceğim ama...
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Mehmet Bodur 11 yıl önce Şikayet Et
    millet kavramı ve kuran hakikatleri.... millet kavramı iğdiş edilmiş bir kavram. kurani bir kavram ama şu an başkalaştırılmış bir kavram. kimi ulus yerine kullanıyor kimi ırk yerine kimi....onun için aslında pek kullanmamak lazım. çünkü anlatılmak istenen mana tam hasıl olmuyor. metin kürtler millet olamaz diyor. vatandaş olabilirler mi? bir vatanları olabilir mi? pekiyi metin bey, bu topraklara türklerden önce gelen kürtlere bir bayrak, bir vatan, lütfetmeyecek misin? haydi osmanlı bayrağını türklere has bayrak yaptın, eyvallah. türk olmayanlar bayraksız mı kalacak. hoş sen bir çoğunu kitapsız da yaptın. hepsi zerdüşt oldu senin gözünde. yusuf bey demiş ki kuran hakikatleri akan kanı durdurabilir. bediüzzaman haklı ama bu devletin islam anlayışı ile olmaz bu. dindar kürtlerin sistemle problemi yok mu sanıyorsunuz? zaten ilk problemler dindar kürtlerle sistem arasında olmadı mı?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Mehmet Bodur 11 yıl önce Şikayet Et
    metin: zaten yaptığınız o.... "bana saldıran bana silah doğrultan ana baba ................." cümlesini her iki taraf da söylüyor zaten ve yapılan da tetik çekmek. ben sana bir soru sorayım. türkiyede yaşayan kürtlerin bayrağı var mı? ay yıldızlı bayrak sadece seni mi temsil ediyor, onları da temsil ediyor mu?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Yusuf ismail 11 yıl önce Şikayet Et
    newzat hocam çıkanlar direk soluğu dağda alırlar. daha önce onlarca kez denendi,af yolu, adamlar soluğu dağda aldılar, yada şehir yapılanmasında görev yapmaya devam ettiler. anlayın artık pkk komunist ,marksist bir örgüttür. ideolojileri olan komunizm dünyaya egemen olmadan vazgeçmezler,adamlar ölümüne buna iman etmişler. bediüzzaman said nursi nin dediği gibi yalnız kuran hakikatları durdurabilir.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    aaaaaaaaaaaaaa. pkk'lılar için ben de zaman zaman (dil alışkanlığından olsa gerek) hain kelimesini kullanıyorum ama yanlış kullandığımın farkındayım. bence hain değil düşman dememiz gerekiyor. çünkü pkk'nın yarısından çoğu an itibarıyla ırak,iran ve suriyelilerden yani yabancılardan oluşuyor. ülkemize ve milletimize saldıran bu ecnibler, bu yabancılar, bu düşmanlar ne vatandaşımız, ne arkadaşımız, ne dindaşımız, ne de soydaşımızdırlar. bana saldıran, bana silah doğrultan ana baba bir kardeşim bile olsa düşmanımdır. kendimi korumak için kardeş demem tetiği çekerim.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    aaaaaaaaa. türk milleti var ama kürt milleti yok. sen millet kavramı ile, aşiret, kavim,budun, ulus,halk kavramlarını birbiriyle karıştırıyor ya da aynı zannediyorsun. kürt kavminden/budunundan/halkından/ulusundan bir kürt milleti çıkarmak için uğraşılıyor. suni bir millet inşa edilmeye çalışılıyor. böyle millet inşa edilmez. başkalarına özenerek ben de milletim diyerek millet olamazsın. millet çok uzun bir vetirenin sonucunda olunur. türklerin oymak,boy, aşiret, kavim,halk,ulus olmanın ötesine geçerek milletleşmesi selçuklu ve osmanlı tecrübesi,süreci ve medeniyetiyle olmuştur. millet olmak için ortaya bir şey koyacaksın. birşeyler yapacaksın. birşeylerin olacak. üç tane taş atmayla, beş tane şişenin içine benzin koymayla millet olunmaz. arkanda yakılmış otobüsler, katledilmiş bebekler değil çil çil kubbeler bırakacaksın.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Mehmet Bodur 11 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş-vatantaş. daş eki çok yerde kullanılır. mesela arkadaş deriz. arka çıkan anlamına gelir. bir de arkataş vardır. hep sırtından vurur sizi. vatandaş aynı vatanı kullandığımız insandır. yani vatan, hem onun hem de benimdir.sadece benim diyorsanız zaten diğerini vatandaş görmüyorsunuz demektir. o zaman ona "niye bu vatanı vatanın görmüyorsun ya da niye vatana ihanet ediyorsun?" denmez. o senin vatanına (sana göre) ihanet ediyor. sana vatanın başına kutlu olsun diyor. benim fikrime gelince: bana göre heryer vatandır. çünkü şu an hemen her yerde islam yaşanmaktadır. kaldı ki bütün kainatın sahibi yüce allah'tır.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Mehmet Bodur 11 yıl önce Şikayet Et
    metin: olayı saptırma.... türk milleti tabirinden kim niye rahatsız olsun. türk milleti de var kürt milleti de. ama türkiye ordusu türkiyedeki herkesin ordusu. ya da türkiye bayrağı türkiyedeki herkesin bayrağıdır. yoksa değil mi? bunu mu demek istiyorsun?
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • cemil olcay 11 yıl önce Şikayet Et
    düşündükmü ?. aç insan herşeye kanalize olabilir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • murtaza pekuz 11 yıl önce Şikayet Et
    resmi suikast timi. anayasaya dayalı olarak kurulan bir suikast timi oluşturulmalı. vatandaştan da gönüllü olanların katılımıyla pkk lı olduğu bilinen tepe yöneticilere noktasal operasyonlar yapılarak birer birer indirlmeli. işte pkk böylelikle tasfiye olur.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • abdulkadir akyel 11 yıl önce Şikayet Et
    1990. leyla zana ve arkadaşları neden alındı o dönemde içeri girişlerinin tek sebebi vardı :buhranlı gunlerde dışarda tehlikedeydiler öldürülüen kürtler varlıklı insanlardı pkk bağlantıları vardı ama cıkarları içindi onların temizlenmesi gerekiyordu bu karışıklıkta en güvenli yerdi içerisi o yüzden gitttiler
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    o sizin rahatsızlığınız.. türk milleti, türk silahlı kuvvetleri, türk kızılayı, türk kahvesi, türk marşı, türk milli takımı, türk polisi, türk tarihi, türk medeniyeti, türk sanatı, türk mutfağı, türk müziği, türk hamamı, türk kültürü, türkü.... (sonsuza kadar).. 75 milyonluk türkiye'de yaşayan azami 12 milyon kürd , türk ile başlayan bu ifadelerden rahatsız oluyor diye vaz mı geçeceğiz? onlar ve onların borazanları ne derlerse desinler bizler türk demeye, türk-iye demeye, türk milleti demeye sonuna kadar devam edeceğiz. çoğunluk azınlığa değil azınlık çoğunluğa tabi olacak, tabi olmasa da saygı duyacak. ben 12 milyon kür'dün tamamının da türk milleti tabirinden (en azından şimdilik) rahatsız olduğunu düşünmüyorum. zaten bu kürtlerin özellikle batıya göç edenlerin önemlice bir bölümü artık türklerle karışarak akraba,karı koca, hısım olmuştur. çocukları türk kürt melezidir. anadilleri türkçeleşmiştir.
    Cevapla Toplam 9 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat