Salih Özcan kimdir? Hangi milli takımı seçti? Almanya mı, Türkiye mi...

Almanya Bundesliga ekiplerinden FC Köln'ün başarılı merkez orta sahası Salih Özcan kimdir? Özcan, bu sezon Alman ekibiyle ortaya koyduğu performanstan ötürü çoğu Avrupa ekibinin gündemine girmişti. Ayrıca, Almanya'nın alt yaş kategorilerindeki milli takımlarında da forma giyen Özcan'ın hangi takımı tercih edeceği merak ediliyordu. Nitekim, oyuncunun Türk asıllı olması bir nevi Türkiye Milli Takımı'nın önünü de açıyordu. Peki, Salih Özcan hangi milli takımı seçti?

Salih Özcan kimdir? Hangi milli takımı seçti? Almanya mı, Türkiye mi...
Salih Özcan kimdir? Hangi milli takımı seçti? Almanya mı, Türkiye mi...
GİRİŞ 25.03.2022 17:39 GÜNCELLEME 25.03.2022 17:39

SALİH ÖZCAN KİMDİR? Almanya'nın Köln kentinde dünyaya gelen ve futbola West Köln adlı amatör takımda başlayan Salih Özcan, şimdilerde kariyerini Bundesliga'nın en köklü takımları arasında gösterilen FC Köln'de sürdürüyor. Daha önce Almanya Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde de forma giyen Özcan'ın Alman Milli Takımını seçmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Fakat Türk asıllı olması nedeniyle Türkiye Milli Takımı'nı tercih etmesi de ihtimal dahilindeydi. 23 yaşındaki merkez orta saha, bugün son kararını verdi. İşte, Salih Özcan'ın kariyeri boyunca oynadığı takımlar ve istatistikleri...

Salih Özcan Kimdir?

Salih Özcan, 11 Ocak 1998 tarihinde Almanya'nın gelişmiş şehirlerinden Köln'de dünyaya geldi. Baba ve annesi Almanya'ya işçi göçüyle giden kafileler arasında yer alıyor. Fakat Köln'de doğmasından ötürü hem Alman pasaportu var hem de Türk asıllı. Futbola Köln'ün amatör takımı West Köln'de başlayan Salih Özcan, 2007 yılında ülkenin en güçlü takımları arasında gösterilen FC Köln'ün radarına girdi. Henüz 9 yaşındayken FC Köln tarafından takıma transfer edildi.

Salih Özcan kimdir?

Uzun yıllar FC Köln'ün altyapısında forma giydi ve merkez orta sahadaki kabiliyetinden ötürü Almanya Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde de oynadı. Almanya U-15, U-16, U-17, U-18, U-19, U-20 ve U-21 takımlarına seçildi. Özellikle U-21 takımında oynarken şimdilerde A Milli Takım'ı çalıştıran Stefan Kuntz'un emri altındaydı. Kuntz, Salih'in performansından ötürü bir hayli memnundu.

Salih, milli takım kariyeri dışında; 2016 yılında henüz 18 yaşındayken FC Köln ile profesyonel kontrat imzaladı. İlk resmi maçına da aynı tarihlerde çıktı. 3 yıl süreyle aynı ekipte forma giydikten sonra Bundesliga 2 ekibi Holstein Kiel'de oynadı. Kiel'deki oyunuyla değerine değer kattı ve 2020 itibariyle takımına geri döndü. Köln teknik heyeti de Salih'in gelişiminden memnun kalarak onu düzenli olarak 11'e dahil etti.

Salih Özcan hangi milli takımı seçti?

Bu sezon, Almanya Kupası ve Bundesliga'da 28 maça çıkan Salih Özcan, 2 gol atıp 1 kez asist yaptı. Transfermarkt'e göre piyasa değerini bu yıl 7 milyon euroya kadar yükseltti. Köln'le kontratı 2023 yılına kadar devam eden Salih, milli takım tercihini de yaptı.

Salih Özcan Hangi Milli Takımı Tercih Etti? Almanya mı, Türkiye mi...

Salih Özcan, gün içerisinde hangi milli takımı seçtiğini basın mensuplarıyla paylaştı. Özcan, ailesinin de görüşlerini dikkate aldığını belirterek Türkiye Milli Takımı'nın teklifini kabul etti. Bugün Konya'ya gelen Salih, A Milli Takım'ın kampını ziyaret edecek. Akabinde, eski antrenörü Stefan Kuntz'la buluşacak. İkili arasındaki görüşmelerden sonra Salih, önümüzdeki dönemde Türkiye Milli Takımı için mücadele edecek.