Çikolatalı tepsi keki tarifi, nasıl yapılır? Bir daha çikolatalı pasta yapmayacaksınız...

Çikolatalı tepsi keki, klasik kakaolu kekin üzerine çikolatalı krema sürülmesiyle yapılan oldukça lezzetli ve doyurucu bir kek tarifidir.

Çikolatalı tepsi keki tarifi, nasıl yapılır? Bir daha çikolatalı pasta yapmayacaksınız...
Çikolatalı tepsi keki tarifi, nasıl yapılır? Bir daha çikolatalı pasta yapmayacaksınız...
GİRİŞ 04.05.2024 09:02 GÜNCELLEME 04.05.2024 09:02

Çikolatalı tepsi keki, yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir kek tarifidir. Klasik kakaolu kekin üzerine çikolatalı krema dökülmesiyle yapılan bu tarif, gerek doğum günlerinde gerek beş çayında gerekse misafir ağırlamada günü kurtaracak en pratik tariflerden bir tanesidir.

Çikolatalı tepsi kekinin zahmetsiz yapımı sayesinde 20 dakika içerisinde hazırlayacak ve fırına vereceksiniz. O fırında pişerken dilerseniz çikolatalı kremasını yapabilir, dilerseniz de soğumaya bıraktığınızda hazırlayabilirsiniz.

Çikolatalı tepsi keki tarifi, nasıl yapılır? Bir daha çikolatalı pasta yapmayacaksınız...

Eğer çikolatalı tepsi kekinizin kreması o soğuyana kadar katılaştı ise hafif ateşte ısıtarak sıvılaşmasını sağlayabilirsiniz. İşte acil durumlarda aklınıza gelecek ve sevdiklerinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz çikolatalı tepsi keki tarifi…

Mayasız pizza hamuru nasıl yapılır? Sadece 15 dakikada pizza hamurunuz hazır!Mayasız pizza hamuru nasıl yapılır? Sadece 15 dakikada pizza hamurunuz hazır!

20 dakikada yemeye hazır: 4 malzemeli çikolatalı örgü böreği20 dakikada yemeye hazır: 4 malzemeli çikolatalı örgü böreği

ÇİKOLATALI TEPSİ KEKİ TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA

Çikolatalı tepsi keki tarifi, nasıl yapılır? Bir daha çikolatalı pasta yapmayacaksınız...

Çikolatalı Tepsi Kek Tarifi İçin Malzemeler;

  • 190 ml sıvı yağ
  • 250 gram un
  • 80 gram kakao
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu
  • 300 gram toz şeker
  • 350 ml tam yağlı süt
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 2 adet büyük yumurta
  • 100 gram beyaz çikolata
  • 1 tutam tuz

Üzeri için:

  • 150 gram tereyağı, küp küp kesilmiş
  • 200 gram pudra şekeri
  • 4 çay kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı süt

Çikolatalı Tepsi Keki Nasıl Yapılır?

Çikolatalı tepsi keki tarifi, nasıl yapılır? Bir daha çikolatalı pasta yapmayacaksınız...

Adım 1

Çikolatalı tepsi keki tarifini yapmak için öncelikle fırınınızı 180 derecede çalıştırın. en az 2,5 cm derinliğe sahip 33x23 cm ebatlarında bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kenara alın.

Adım 2

Derin bir kabın içerisinde 250 gram un, 80 gram kakao, 3 çay kaşığı kabartma tozu, 300 gram toz şeker ve bir tutam tuzu çırpma teli ile homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Ayrı bir karıştırma kabı içerisine 190 ml sıvı yağı, 350 ml tam yağlı sütü, 2 çay kaşığı vanilyayı ve 2 adet yumurtayı ekleyip mikser yardımıyla çırpın.

Adım 3

Çırptığınız bu karışım kıvam alınca kuru malzemelerin olduğu kabın içerisine dökün. Bir spatula yardımıyla tüm harç birbirine girene, hiç un topağı kalmayana kadar yavaşça karıştırın. Bu karışımı hazırladığınız fırın tepsisinin içerisine dökün ve fırına verin.

Sadece dört malzeme ile akıl almaz lezzet: Cevizli İtalyan kurabiyesi tarifi, nasıl yapılır?Sadece dört malzeme ile akıl almaz lezzet: Cevizli İtalyan kurabiyesi tarifi, nasıl yapılır?

Mükemmel çıtırtısıyla: Çin böreği tarifi, nasıl yapılır?Mükemmel çıtırtısıyla: Çin böreği tarifi, nasıl yapılır?

Adım 4

Fırına verdiğiniz çikolatalı tepsi kekini yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Piştiğini anlamak için kürdan batırın ve kürdan kuru çıktığında fırından alın. Fırından çıkardığınız çikolatalı tepsi kekini 20 dakika kadar soğumaya bırakın.

Adım 5

Çikolatalı tepsi keki soğurken üzeri için kremayı yapabilirsiniz. Bunun için bir tencere içerisine 150 gram tereyağını alıp eritin. Eriyen tereyağını ocaktan alın ve içerisine 200 gram pudra şekeri, 4 çay kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı süt ekleyerek çırpın. Bu karışım ile çok akışkan bir krema elde edeceksiniz ancak bu karışım soğudukça katılaşacağı için sorun etmeyin.

Adım 6

Hazırladığınız bu kremayı çikolatalı tepsi kekinin üzerine dökün ve soğuması için bekleyin. Çikolatalı tepsi keki soğuduktan sonra dilimleyerek servis tabağına alın.

Afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli'den Netanyahu'ya sert tepki: Mazlumların kanında boğulacak!
Son dakika: Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Geri dönüş yok