Sadece dört malzeme ile akıl almaz lezzet: Cevizli İtalyan kurabiyesi tarifi, nasıl yapılır?

Cevizli İtalyan kurabiyesi; ceviz içi, toz şeker ve yumurta akıyla hazırlanan kurabiye hamurunun pudra şekerine bulanıp fırında pişirilmesiyle elde edilen oldukça basit ve lezzetli bir kurabiyedir.

Sadece dört malzeme ile akıl almaz lezzet: Cevizli İtalyan kurabiyesi tarifi, nasıl yapılır?
Sadece dört malzeme ile akıl almaz lezzet: Cevizli İtalyan kurabiyesi tarifi, nasıl yapılır?
GİRİŞ 23.04.2024 09:21 GÜNCELLEME 23.04.2024 09:21

Sadece dört malzeme ile akıl almaz bir lezzetli kurabiyeye kim hayır diyebilir ki! Cevizli İtalyan kurabiyesi, çay saatlerinde misafirlerinize ve sevdiklerinize ikram edebileceğiniz yapımı oldukça kolay ve erişilebilir malzemelerden oluşan bir tariftir.

Cevizli İtalyan kurabiyesi, sadeliği ile bilinen ve mutfak robotundan iri kum kıvamında çekilen cevizler ile yapılan un gerektirmeyen bir kurabiye tarifidir. Mutfak robotundan toz şeker ile birlikte çekilen ceviz içleri yumurta aklarıyla birleştirilerek bir hamur elde edilir.

Sadece dört malzeme ile akıl almaz lezzet: Cevizli İtalyan kurabiyesi tarifi, nasıl yapılır?

Elde edilen bu hamur yaklaşık yarım saat buzdolabında kıvam alması için bekletilir ve ardından yuvarlak şekil verilerek pudra şekerine bulanır. Arzuya göre üzerine ceviz tanesi yerleştirilerek fırına verilir ve maksimum 12 dakika pişirilir.

Çatlak görünümü ve akıl almaz lezzeti ile cevizli İtalyan kurabiyesi tarifini sizler için araştırdık. İşte lezzeti ve kolaylığı ile sürekli olarak yapıp yemek isteyeceğiniz cevizli İtalyan kurabiyesi tarifi…

3 malzemeli çilekli trüf tarifi, nasıl yapılır?3 malzemeli çilekli trüf tarifi, nasıl yapılır?

Blender bıçaklarını yeniden jilet gibi yapın! Blender bıçakları nasıl keskinleştirilir? Blender bıçaklarını yeniden jilet gibi yapın! Blender bıçakları nasıl keskinleştirilir?

CEVİZLİ İTALYAN KURABİYESİ TARİFİ

Sadece dört malzeme ile akıl almaz lezzet: Cevizli İtalyan kurabiyesi tarifi, nasıl yapılır?

HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 12 DAKİKA

Cevizli İtalyan Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler;

  • ¾ su bardağı (150 gram) toz şeker
  • 3 su bardağı (300 gram) ceviz içi
  • 2 adet yumurta akı, hafifçe çırpılmış
  • ¼ su bardağı (25 gram) pudra şekeri

Cevizli İtalyan Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Sadece dört malzeme ile akıl almaz lezzet: Cevizli İtalyan kurabiyesi tarifi, nasıl yapılır?

Adım 1

Cevizli İtalyan kurabiyesi tarifini yapmak için öncelikle 2 su bardağı cevizi ve 150 gram toz şekeri mutfak robotunda iri kum kıvamına gelene kadar çekin. Oluşan bu toz şekerli ceviz karışımını bir yoğurma kabının içerisine alın ve hafifçe çırpılmış 2 adet yumurta akını karışımın üzerine ilave edin.

Adım 2

Tüm karışım yumurta akıyla ıslanana ve birleşinceye kadar elinizle güzelce yoğurun. Hazırladığınız bu cevizli İtalyan kurabiyesi karışımının üzerini streç film ile kaplayarak yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletin. Bu sayede karışım daha sağlam bir hale gelecek ve birbirini sıkıca tutacaktır.

İçmeye doyamayacağınız enfes kahveleri evde yapın! Ev yapımı vanilyalı kahve kreması tarifi, nasıl yapılır?İçmeye doyamayacağınız enfes kahveleri evde yapın! Ev yapımı vanilyalı kahve kreması tarifi, nasıl yapılır?

Adım 3

Buzdolabından cevizli İtalyan kurabiyesi hamurunu çıkarmanıza 5 dakika varken fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın. Cevizli İtalyan kurabiyesi hamurunu buzdolabından çıkarın ve toplam 18 tane olacak şekilde eşit parçalara ayırın.

Adım 4

Ayırdığınız parçaları eliniz ile yuvarlayarak top haline getirin ve bir tabağın içerisine pudra şekerini serpip kurabiyelerin her yerini bulayın. Pudra şekerine bulanan kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin.

Çikolatalı fıstık ezmesi topları tarifi, nasıl yapılır?Çikolatalı fıstık ezmesi topları tarifi, nasıl yapılır?

Adım 5

Kalan bir su bardağı ceviz içinin içinden iri olan parçaları seçerek hazırladığınız bu cevizli İtalyan kurabiye hamurlarının üzerine yavaşça batırın ve ısınan fırına verin. Yaklaşık 10-12 dakika arasında kenarları sertleşene kadar pişirin. Kenarları sertleşen cevizli İtalyan kurabiyelerini fırından alın ve beş dakika fırın tepsisinde soğuttuktan sonra fırının tel rafına alarak tamamen soğumasını bekleyin.

Tamamen soğuyan cevizli İtalyan kurabiyelerini hava geçirmez bir saklama kabında buzdolabında bir haftaya yakın muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

4 malzemeli limonlu kurabiye tarifi nasıl yapılır? 4 malzemeli limonlu kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!