Blender bıçaklarını yeniden jilet gibi yapın! Blender bıçakları nasıl keskinleştirilir?

Blender bıçaklarını keskinleştirmek için ev tipi 3 yöntem bulunur. Bu yöntemler arasında en basiti sirke ile ıslatmakken en uğraş isteyeni ise blender bıçaklarını zımparalamaktır.

Blender bıçaklarını yeniden jilet gibi yapın! Blender bıçakları nasıl keskinleştirilir?
Blender bıçaklarını yeniden jilet gibi yapın! Blender bıçakları nasıl keskinleştirilir?
GİRİŞ 03.04.2024 08:30 GÜNCELLEME 03.04.2024 09:25

Blender bıçaklarını keskinleştirmek, uzun süreler mutfakta vakit geçiren ve blenderı aktif olarak kullanan kişiler için oldukça önemli bir işlemdir. Mutfak aletlerinin keskin olması hem verimliliği arttırır hem de büyük ölçüde zaman kazandırır.

Her keskin eşya gibi blenderın da kullanıma bağlı olarak bıçaklarında körelme görülebilir. Körelmiş blender bıçağı hem malzemelerin dokusuna zarar verirken hem de karışımın kalitesinden ödün verir.

Blender bıçaklarını yeniden jilet gibi yapın! Blender bıçakları nasıl keskinleştirilir?

Blender bıçaklarını keskinleştirmenin neden önemli olduğuna körelmiş bıçaklara sahip bir blender çalışırken daha iyi anlarsınız. Kör bıçaklara sahip bir blender istenen kesme formunu elde etmek için daha fazla çalışarak hem zaman hem de enerji israfına sebep olur.

Bunun yanı sıra blender bıçaklarını keskinleştirmek cihazınızın daha uzun yıllar performansını koruyarak kullanmanızı da sağlar.

Dış mekân kilitlerinin donması nasıl önlenir? Donmuş bir dış mekân kilidi nasıl açılır?Dış mekân kilitlerinin donması nasıl önlenir? Donmuş bir dış mekân kilidi nasıl açılır?

BLENDER BIÇAKLARINI HANGİ SIKLIKLA KESKİNLEŞTİRMELİSİNİZ?

Blender bıçaklarını yeniden jilet gibi yapın! Blender bıçakları nasıl keskinleştirilir?

Blender bıçaklarını keskinleştirmenin belirli bir süresi yoktur. Genel olarak kullanıma bağlıdır. Ancak uzmanların görüşüne göre ne kadar az kullanıyor olsanız de senede bir kere blender bıçaklarını keskinleştirmek faydalı olabilir.

Eğer blendere sıklıkla kullanıyorsanız ve performansında azalmalar gözlemlediyseniz ya da kesme şeklinde büyük büyük farklılıklar varsa bu blender bıçaklarını keskinleştirmenizin zamanı gelmiş demektir.

Buzdolabının sebzelik çekmecesi ne işe yarar? Buzdolabının sebzelik çekmecesi en etkili nasıl kullanılır?Buzdolabının sebzelik çekmecesi ne işe yarar? Buzdolabının sebzelik çekmecesi en etkili nasıl kullanılır?

BLENDER BIÇAKLARI NASIL KESKİNLEŞTİRİLİR?

Blender bıçaklarını yeniden jilet gibi yapın! Blender bıçakları nasıl keskinleştirilir?

Blender bıçaklarını keskinleştirmenin en bilinen yollarından bir tanesi yumurta kabuğu yöntemidir. Peki, bu yöntem dışında blender bıçaklarını keskinleştirmeye yarayacak başka hangi ev tipi yöntemler var, biliyor musunuz? Hadi gelin birlikte öğrenelim;

Yöntem 1: Sirkeyle Islatın

Blender bıçaklarını keskinleştirmek için kendin yap yöntemlerinden ilki bıçakları beyaz sirkede bekletmektir. Bunun için işe bıçakları blenderden dikkatle çıkarmakla başlayın. Çıkardığınız bıçakları bir derin kase içerisine koyun ve kaseyi bıçakların üzerini geçecek kadar beyaz sirkeyle doldurun.

Sirke, içeriğindeki asit ile bıçakların üzerindeki pası ve küçük çentikler içerisinde kalanları çözdürmeye yardımcı olacak ve bıçakların keskinliğini arttıracaktır. Bıçakların tamamen temizlenmesi için sirkenin içerisinde en az bir saat bekletin ve ardından üzerindeki gevşemiş kalıntıları bir sünger yardımıyla temizleyin.

Ekmek nasıl dondurulur? Ekmeği derin dondurucuda saklayarak daha uzun süre taze kalmasını sağlayın!Ekmek nasıl dondurulur? Ekmeği derin dondurucuda saklayarak daha uzun süre taze kalmasını sağlayın!

Bıçakları iyice temizledikten sonra suyla güzelce durulayın ve yeniden pas oluşumunu önlemek için kâğıt bir havlu ile iyice kurulayın. Blender bıçaklarını yerine taktığınızda eskisinden daha iyi şekilde çalıştığını göreceksiniz.

Blender bıçaklarını yeniden jilet gibi yapın! Blender bıçakları nasıl keskinleştirilir?

Yöntem 2: Zımparalayın

Blender bıçaklarını keskinleştirmenin bir diğer yöntemi de çok ince taneli bir zımpara kâğıdı bıçakları zımparalamaktır. Bu yöntemi denerken mutlaka koruyucu eldivenler giymeniz gerekir. Aksi halde bıçaklar farkında olmadan size zarar verebilir.

Zımparalama yöntemi bıçaklara zarar vermeden üzerindeki kusurları giderecektir. Bu yöntemi uygulamak için bıçağın kenar yönlerini takip ederek dikkatlice zımparalayın. İşlem sonra bıçakları iyice yıkayıp kurulayın. Blendere takın ve içerisine bir miktar bulaşık deterjanı ile su koyarak bir iki tur çalıştırın.

Sirkeyle asla temizlememeniz gereken 8 şeySirkeyle asla temizlememeniz gereken 8 şey

Sararmış plastik nasıl beyazlatılır? Sararan plastiği beyazlatmanın en basit ve güvenilir yollarıSararmış plastik nasıl beyazlatılır? Sararan plastiği beyazlatmanın en basit ve güvenilir yolları

Yöntem 3: Karbonat Macunu Kullanın

Blender bıçaklarını keskinleştirmek için bir diğer kendin yap yöntemi de karbonat ve su ile oluşturulan macun yöntemidir. Bu yöntem için kalın bir macun oluşturmanız gerekir. Bunun için karbonatın içerisine az miktarda su eklemelisiniz.

Blender bıçaklarını çıkarın ve yumuşak kıllı bir fırçayı bu macuna batırarak bıçakları fırçalayın. Bıçakların parlaması ve aynı düzeyde keskinleşmesi için aynı hizada fırçalamaya özen gösterin. Bıçakları keskinleştirme işlemini bitirdikten sonra macunu çıkarmak için iyice durulayın ve paslanmaması için güzelce kurulayın.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi