Çikolatalı fıstık ezmesi topları tarifi, nasıl yapılır?

Çikolatalı fıstık ezmesi topları; fıstık ezmesi, tereyağı, pudra şekeri, vanilya ve tuzun birleşimiyle oluşan hamurun çikolataya batırılmasıyla yapılan basit ve lezzetli bir tatlı tarifidir.

Çikolatalı fıstık ezmesi topları tarifi, nasıl yapılır?
Çikolatalı fıstık ezmesi topları tarifi, nasıl yapılır?
GİRİŞ 21.02.2024 16:05 GÜNCELLEME 21.02.2024 16:31

Çikolatalı fıstık ezmesi topları, yapımı oldukça basit ve pişmeyen bir tatlı tarifidir. Tek bir tanesiyle şeker ihtiyacınızı kesecek bir lezzettir. İkram tabaklarına renk katacak mükemmel bir seçenektir.

Çikolatalı fıstık ezmesi topları; fıstık ezmesi, tereyağı, pudra şekeri, vanilya ve tuzun harmanlanması ile elde edilen hamurun top haline getirilmesiyle yapılır. Benmari eritilen çikolataya batırılan fıstık ezmesi topları renkli pasta süsleri ile süslenir.

Çikolatalı fıstık ezmesi topları tarifi, nasıl yapılır?

Çikolatalı fıstık ezmesi topları, buzdolabında hava geçirmez bir kabın içerisinde bir haftaya kadar tazeliğini korurken dondurucuda da iki aya kadar muhafaza edilebilir.

İkram tabaklarınızın güzelliğine güzellik katacak hem basit hem de lezzetli çikolatalı fıstık ezmesi toplarının adım adım tarifine ulaşmak için okumaya devam edin.

Simit baharatlı peynir topu tarifi, nasıl yapılır? Lezzetli kahvaltı sofralarının yeni favorisiSimit baharatlı peynir topu tarifi, nasıl yapılır? Lezzetli kahvaltı sofralarının yeni favorisi

ÇİKOLATALI FISTIK EZMESİ TOPLARI TARİFİ

Çikolatalı fıstık ezmesi topları tarifi, nasıl yapılır?

Çikolatalı Fıstık Ezmesi Topları Tarifi İçin Malzemeler;

  • 1 su bardağı kremalı fıstık ezmesi
  • 6 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 250 gram çikolata parçaları
  • Renkli pasta süsleri

Çikolatalı Fıstık Ezmesi Topları Tarifi Nasıl Yapılır?

Çikolatalı fıstık ezmesi topları tarifi, nasıl yapılır?

Adım 1

Çikolatalı fıstık ezmesi topları tarifini yapmak için öncelikle fıstık ezmesi ve tereyağını blender içerisine atıp yüksek devirde kremsi bir kıvam alana kadar çırpın. Blenderin ayarını düşürün ve içerisine yavaş yavaş pudra şekeri, vanilya ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin. Karışım blender kabının yanlarına bulaştığında durdurun ve spatula ile yanlarını sıyırıp karışımın pürüzsüz bir hale gelmesini sağlayın.

Balkabaklı rulo pasta tarifi, nasıl yapılır? Dünyanın en iyi balkabaklı rulo pasta tarifiBalkabaklı rulo pasta tarifi, nasıl yapılır? Dünyanın en iyi balkabaklı rulo pasta tarifi

Adım 2

Bir çorba kaşığı yardımıyla fıstık ezmesi karışımını 28 eşit parçaya bölün. Oluşan bu parçaları tek tek avucunuz ile yuvarlayarak top haline getirin. Oluşan fıstık ezmesi toplarını yağlı kâğıt serili bir tepsiye koyun ve hepsi bitince katılaşması için buzdolabına atın.

Çikolatalı fıstık ezmesi topları tarifi, nasıl yapılır?

Adım 3

Fıstık ezmesi topları katılaşırken orta boy bir tencere içerisine 4 cm kadar su koyup kaynamaya bırakın. Çikolata parçalarını ısıya dayanıklı bir kâse içerisine koyun ve benmari usulü eritme yöntemi için tencerenin üzerine oturtun.

İç pilavlı tavuk dolması tarifi, nasıl yapılır? Fırında iç pilavlı bütün tavuk tarifiİç pilavlı tavuk dolması tarifi, nasıl yapılır? Fırında iç pilavlı bütün tavuk tarifi

Adım 4

Ocağı en kısık ayara alın ve bir spatula yardımıyla çikolatayı ara sıra karıştırarak erimesini sağlayın. Çikolata eridikten sonra kâseyi ocaktan alın ve ısıya dayanıklı bir bardak içerisine dökün.

Çikolatalı fıstık ezmesi topları tarifi, nasıl yapılır?

Adım 5

Buzdolabında beklettiğiniz fıstık ezmesi toplarının tepesine bir tane kürdan batırın. Ve kürdan yardımıyla erittiğiniz çikolatanın içerisine fıstık ezmesi toplarının ¾’nü batırın. Çikolatanın fazlasını akıtın ve üzerine renkli pasta süsleri serpin. Ardından yağlı kâğıt serili fırın tepsisine koyun ve aynı işlemi tüm fıstık ezmesi topları için tekrarlayın.

Çikolatalar donana kadar bekletin ve ardından çikolatalı fıstık ezmesi toplarının tadını çıkarın.

Afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe Beko kaybetti! Son düdükle ortalık karıştı
Meteoroloji'den çok sayıda ile sarı kodlu uyarı: Yeni harita yayımlandı!