3 malzemeli çilekli trüf tarifi, nasıl yapılır?

3 malzemeli çilekli trüf tarifi, dondurularak kurutulmuş çilek dilimleri, beyaz çikolata parçacıkları ve ağır krema ile yapılan bir tariftir.

3 malzemeli çilekli trüf tarifi, nasıl yapılır?
3 malzemeli çilekli trüf tarifi, nasıl yapılır?
GİRİŞ 27.04.2024 16:12 GÜNCELLEME 27.04.2024 17:13

3 malzemeli çilekli trüf, hızlıca hazırlanan tatlı ihtiyacını kesen bir atıştırmalıktır. Dondurularak kurutulan çilek dilimlerinin mutfak robotunda toz haline getirilip, ısıtılmış ağır krema ile eritilen çikolata parçaları ile birlikte yapılır.

3 malzemeli çilekli trüf yapıldıktan sonra buzdolabında bekletilerek katılaşması sağlanır. Şekil verildikten sonra arzuya göre eritilmiş çikolata ile dış kaplama yapılabilir. Tarifte yer alan ağır krema tarifin kremalı dolgusunu oluşturacak ve lezzetine lezzet katacaktır.

3 malzemeli çilekli trüf tarifi, nasıl yapılır?

Ağır krema yerine alternatif olarak kullanabileceğiniz seçenekleri öğrenmek için daha önceden hazırladığımız “Ağır krema yerine kullanabileceğiniz en iyi 5 alternatif” adlı içeriğe buradan ulaşabilirsiniz.

Simit baharatlı peynir topu tarifi, nasıl yapılır? Lezzetli kahvaltı sofralarının yeni favorisiSimit baharatlı peynir topu tarifi, nasıl yapılır? Lezzetli kahvaltı sofralarının yeni favorisi

3 MALZEMELİ ÇİLEKLİ TRÜF TARİFİ

3 Malzemeli Çilekli Trüf Tarifi İçin Malzemeler;

  • 1 su bardağı dondurularak kurutulmuş çilek dilimleri
  • 338 gram beyaz çikolata parçacıkları
  • 79 ml ağır krema

3 Malzemeli Çilekli Trüf Tarifi Nasıl Yapılır?

3 malzemeli çilekli trüf tarifi, nasıl yapılır?

Adım 1

3 malzemeli çilekli trüf yapmak için öncelikle fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve bir kenara alın. Mutfak robotu içerisine dondurularak kurutulmuş çilek dilimlerini ekleyip ince toz haline gelene kadar çektirin.

Adım 2

Orta boy ısıya dayanıklı bir karıştırma kabı içerisine çikolata parçacıklarını koyun. Bir tencere ya da cezve içerisine ağır kremayı dökün. Ocakta kaynamaya başlayana kadar ısıtın. Isınan ağır kremayı çikolata parçalarının üzerine dökün ve spatula yardımıyla çikolatalar eriyene kadar karıştırın.

3 malzemeli çilekli trüf tarifi, nasıl yapılır?

Adım 3

Çikolata eridikten ve krema ile pürüzsüz bir kıvam oluşturduktan sonra içerisine çilek tozunu ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Oluşan bu karışımı 1-2 saat buzdolabında bekleterek sertleşmesini sağlayın.

Adım 4

Sertleşen 3 malzemeli çilekli trüf harcını buzdolabından çıkarın. Harçtan kurabiye kaşığı yardımıyla parçalar alın ve elinizle yuvarlak olacak şekilde şekil verin. Oluşan 3 malzemeli çilekli trüfleri fırın tepsisine birbirlerine temas etmeyecek şekilde yerleştirin. Ve 15 dakika derin dondurucuda bekletin.

3 malzemeli çilekli trüf tarifi, nasıl yapılır?

Adım 5

3 malzemeli çilekli trüfler derin dondurucuda beklerken isterseniz dış katmanı için eritilmiş çikolata hazırlayabilirsiniz. Bunun için ısıya dayanıklı küçük bir karıştırma kabı içerisine 1 bardak çikolata parçası ekleyin ve mikrodalgada 20 saniye kadar ısıtarak eritin. Çikolatanın kıvamını biraz daha inceltmek isterseniz içerisine 1 yemek kaşığı kadar Hindistancevizi yağı ekleyebilirsiniz.

Adım 6

3 malzemeli çilekli trüfleri dondurucudan çıkarın. 5 dakika kadar bekletin ve ardından tek tek eritilmiş çikolatanın içerisine batırın. Fazla çikolatasını akıtın ve fırın tepsisine geri koyun. Aynı işlemi tüm 3 malzemeli çilekli trüfler için yapın ve ardından çikolatalı dış kaplama donana kadar buzdolabında muhafaza edin.

Airfryer’da mantar dolması tarifi, nasıl yapılır?Airfryer’da mantar dolması tarifi, nasıl yapılır?

Çikolatalı dış kaplaması donan 3 malzemeli çilekli trüfleri dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir;

Kırmızı kadife kupa kek tarifi, nasıl yapılır? 90 saniyede kırmızı kadife kupa kek yapımıKırmızı kadife kupa kek tarifi, nasıl yapılır? 90 saniyede kırmızı kadife kupa kek yapımı

En iyi kalp şeklinde pasta tarifi, nasıl yapılır? En basit ve kolay kalp şeklinde pasta yapımıEn iyi kalp şeklinde pasta tarifi, nasıl yapılır? En basit ve kolay kalp şeklinde pasta yapımı

Beyaz çikolatalı ahududulu kurabiye tarifi, nasıl yapılır?Beyaz çikolatalı ahududulu kurabiye tarifi, nasıl yapılır?

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den son dakika Türkiye açıklaması
Diyanet'ten 'Suudi Arabistan' iddialarına yalanlama!