Beyaz çikolatalı ahududulu kurabiye tarifi, nasıl yapılır?

Beyaz çikolatalı ahududulu kurabiye, dondurulmuş ahududu tozu ile yapılan ve üzeri eritilmiş beyaz çikolata ile süslenen bir kurabiye tarifidir.

Beyaz çikolatalı ahududulu kurabiye tarifi, nasıl yapılır?
Beyaz çikolatalı ahududulu kurabiye tarifi, nasıl yapılır?
GİRİŞ 07.02.2024 08:25 GÜNCELLEME 07.02.2024 09:25

Beyaz çikolatalı ahududulu kurabiye, rengi ve lezzetiyle oldukça dikkat çeken bir tariftir. Tarifin en önemli bileşeni olan dondurularak kurutulmuş ahududu, piştiğinde kurabiyeye taze meyve tadı vererek lezzetine lezzet katmaktadır.

Rengi dolayısıyla yıldönümü, doğum günü gibi özel günlerde sevdiklerinize yaparak onları şımartabileceğiniz güzellikte bir lezzet olan beyaz çikolatalı ahududulu kurabiye tarifini tüm detayları ile sizler için araştırdık.

Beyaz çikolatalı ahududulu kurabiye tarifi, nasıl yapılır?

İşte tadıyla damaklarınızı şenlendirecek beyaz çikolatalı ahududulu kurabiye tarifi…

Ev yapımı sürülebilir çikolata tarifi, nasıl yapılır? Basit ev yapımı nutella tarifi…Ev yapımı sürülebilir çikolata tarifi, nasıl yapılır? Basit ev yapımı nutella tarifi…

BEYAZ ÇİKOLATALI AHUDUDULU KURABİYE TARİFİ

Beyaz Çikolatalı Ahududulu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler;

  • 30 gram kurutulmuş ahududu tozu
  • Yarım su bardağı tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
  • 105 gram toz şeker
  • 1 adet büyük yumurta, oda sıcaklığında
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 190 gram çok amaçlı un
  • 6 gram kabartma tozu
  • 3 gram tuz
  • Eritilmiş beyaz çikolata, üzeri için

Beyaz çikolatalı ahududulu kurabiye tarifi, nasıl yapılır?

Beyaz Çikolatalı Ahududulu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Adım 1

Beyaz çikolatalı ahududulu kurabiye yapmak için öncelikle bir karıştırma kabı içerisine un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip birlikte çırpın ve bir kenara koyun. Ayrı bir karıştırma kabı içerisine tereyağı ve şekeri ekleyip hafif ve kabarık olana kadar çırpın. Beyaz renge gelene kadar çırpmaya devam edin.

Ahududu tozunu tereyağlı karışımın içerisine ekleyip iyice birleşene kadar karıştırın. Ahududu tozu karıştıktan sonra içerisine yumurtayı kırın ve vanilyayı ekleyin. Tamamen birleşene kadar karıştırın.

Glütensiz çikolatalı cevizli kurabiye tarifi, nasıl yapılır?Glütensiz çikolatalı cevizli kurabiye tarifi, nasıl yapılır?

Adım 2

Kuru malzemeleri diğer malzemelerin içerisine aktarın ve tüm malzemeleri karıştırın. Hamur bir bütün olana kadar karıştırın. Kıvam alan hamuru kabın içerisinden çıkarın ve yağlı kâğıt serili tezgâhın üzerine alın.

Tezgâhın üzerine aldığınız hamurun üzerine bir yağlı kâğıt daha koyun ve merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın. Hamuru açtıktan sonra dilenmesi için yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletin.

Beyaz çikolatalı ahududulu kurabiye tarifi, nasıl yapılır?

Adım 3

Hamuru buzdolabından çıkarmaya yakın fırını 350 derecede ısıtmaya başlayın. Yağlı kâğıdın üst kısmını hamurdan ayırın ve tercih ettiğiniz kurabiye kalıpları ile şekiller halinde kesin.

Şekil verdiğiniz kurabiyeleri fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizin ve fırına verin. Yaklaşık 10 dakika kenarları kahverengileşmeye başlayana kadar pişirin.

En iyi kalp şeklinde pasta tarifi, nasıl yapılır? En basit ve kolay kalp şeklinde pasta yapımıEn iyi kalp şeklinde pasta tarifi, nasıl yapılır? En basit ve kolay kalp şeklinde pasta yapımı

Adım 4

Fırından çıkan ahududulu kurabiyeleri soğuması için bekletin. Soğuduklarına emin olduktan sonra eritmiş olduğunuz beyaz çikolata ile dilediğiniz gibi süsleyin.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler
Özgür Özel'den 'boş koltuk' tartışmalarına ilişkin ilk açıklama