Kibrit çöpü bulmacası #8: Sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek denklem sonucunu doğrulayın

Yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek için tasarlanan ve sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek çözebileceğiniz kibrit çöpü bulmacası ile karşınızdayız. Sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek 10 saniye içerisinde denklemin doğruluğunu sağlayın ve ne kadar zeki olduğunuzu kanıtlayın!

GİRİŞ 02.02.2024 08:34 GÜNCELLEME 02.02.2024 09:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirmeniz şartıyla kurgulanan kibrit çöpü bulmacaları uzun yıllardır en sevilen zekâ testi çeşitlerinden bir tanesidir. En basit şekliyle, sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemin eşitliğini düzeltmek üzerine üretilir.

Sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek düzenlenecek olan kibrit çöpü denklemleri, bazen sadece denklemin sol tarafında bazen de denklemin sağ yarısında yapılabilecek bir değişiklikle zorlaştırılabilir. Bunun dışında çoğu zaman denklemin tamamında doğru sonuca ulaşmak için değişiklik yapabilirsiniz.

SADECE BİR KİBRİT ÇÖPÜNÜ HAREKET ETTİREREK SONUCU DOĞRULAYIN

Kibrit çöpü bulmacası #8: sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek denklem sonucunu doğrulayın

Yukarıdaki kibrit çöpü bulmacasında “5 X 2 = 3” şeklinde yanlış bir denklemi verilmiştir. Bu denklemin doğruluğunu sağlamak için kibrit çöpü bulmacasına ait denklemin sadece sol tarafındaki kısımda oynama yapabilirsiniz. Yani bu denklemi düzeltmek için sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirmelisiniz ve bu kibrit çöpü mutlaka “5 X 2” kısmından olmalı.

Kibrit çöpü bulmacası #2: Sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemi yeniden düzenleyinKibrit çöpü bulmacası #2: Sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemi yeniden düzenleyin

Aynı zamanda kibrit çöpü bulmacasında doğru hamleyi bulmanız için bir süre kısıtlamamız da bulunuyor. Bunun içinde size tanınan süre tam olarak 10 saniye… Yani 10 saniye içerisinde sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemin sonucunu doğrulamanız gerekiyor.

Hazırsanız kibrit çöpü bulmacası için süreyi başlatıyoruz. 3, 2, 1!

Kibrit çöpü bulmacası #8: sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek denklem sonucunu doğrulayın

Sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemin sonucunu doğrulayacağınız kibrit çöpü bulmacasında yaratıcı düşünme yeteneğinizi kullanmalısınız. “5 X 2 = 3” denklemi hangi şekilde olursa “3” sonucunu verebilir?

Konsantrasyonunuzu kaybetmeyin ve tam anlamıyla kendinizi kibrit çöpü bulmacasına odaklayın. Biraz çaba ve farklı düşünme sayesinde sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemin doğruluğunu sağlayabilirsiniz.

Kibrit çöpü bulmacası #4: Sadece 2 kibrit çöpünü hareket ettirerek 3 tane üçgen elde edebilir misin?Kibrit çöpü bulmacası #4: Sadece 2 kibrit çöpünü hareket ettirerek 3 tane üçgen elde edebilir misin?

Sürenin sonuna geliyoruz, hala daha bir çıkış yolu bulamadınız mı?

HAREKET ETTİRİLECEK KİBRİT ÇÖPÜ

Sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemi doğrulamak için bulacağınız çözüm yollarını düşünün ve görsel üzerinde hayal edin. Eğer sonuç doğrulanıyor ise tamamdır. Bu kibrit çöpü bulmacasının biz bir çözümünü size vereceğiz. Ancak siz farklı bir yol ile de alternatif bir çözüm bulabilirsiniz.

Evet, süre bitti. Sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek çözmeniz istenen kibrit çöpü bulmacasında sona geldik. Cevaplarınızı hazırlayın şimdi kontrol zamanı!

Kibrit çöpü bulmacası #6: 30 saniye içerisinde sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemi düzenleyebilir misiniz?Kibrit çöpü bulmacası #6: 30 saniye içerisinde sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemi düzenleyebilir misiniz?

İşte sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek bulmanız istenen kibrit çöpü bulmacasının cevabı;

Kibrit çöpü bulmacası #8: sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek denklem sonucunu doğrulayın

5 X 2 = 3” denkleminde “X” işaretinin bir çubuğunu alıp “5” yazan yere getirerek onu “6” olarak tekrar düzenliyorsunuz. Böylelikle denklem şu şekilde “6 / 2 = 3” revize edilmiş ve doğruluğu sağlamış oluyor.

Satranç bulmacası #7: Tek hamlede beyaz şahı devre dışı bırakabilir misin?Satranç bulmacası #7: Tek hamlede beyaz şahı devre dışı bırakabilir misin?

Peki, siz sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek çözmeniz istenen kibrit çöpü bulmacasında doğru hamleyi bulabildiniz mi ya da farklı bir çözüm yolu fikriniz mi var, yorumlarda bizimle paylaşın!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Metin açıkel 3 ay önce Şikayet Et
    5x2=3 burada alt sağ taraftaki çöpü alıp üst sol tarafa getirince düşey olarak 10 rakamını elde ediyoruz 0 1 şeklinde
    Cevapla
  • tayyarağam 3 ay önce Şikayet Et
    saçmalık,,işine geldiği zaman bölüm işareti farklı ,gelmediği zaman farklı..
    Cevapla
  • Ali 3 ay önce Şikayet Et
    Evet haklısın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nekbe'nin yaralarını sarabilecekler mi?
Yurt dışından telefon getirenler dikkat! Bunu yaparsanız gümrükte el konulacak!