Makyaj malzemelerini nasıl düzenleyebilirsiniz? Makyaj çantası düzenleme yolları

Makyaj malzemelerini düzenlemek göz korkutan ama büyük bir düzen sağlayan bir işlemdir. Çoğu makyaj malzemesi bir gün kullanılır umuduyla bir köşede beklemektedir. Gelin birlikte makyaj malzemelerinizi düzenleyelim ve göz yoran bu dağınıklığa elveda diyelim!

Makyaj malzemelerini nasıl düzenleyebilirsiniz? Makyaj çantası düzenleme yolları
Makyaj malzemelerini nasıl düzenleyebilirsiniz? Makyaj çantası düzenleme yolları
GİRİŞ 02.02.2024 17:00 GÜNCELLEME 02.02.2024 17:01

Makyaj malzemelerini düzenlemek oldukça can sıkıcı ve oyalayıcı bir iştir. Kullanırım umuduyla severek aldığınız bir makyaj malzemesini üzerinden günler hatta aylar geçmesine rağmen hiç dokunmadığınızı fark ettiğinizde gelen ondan vazgeçme ama kıyamama dürtüsü makyaj malzemelerini düzenlerken sıklıkla karşılaşabileceğiniz bir duygudur.

Makyaj çantasındaki ya da banyo dolabındaki olası dağınıklığı ortadan kaldırmanın en basit yollarından bir tanesi makyaj malzemelerini düzenlemektir. Peki, makyaj malzemelerini düzenlemek için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini biliyor musunuz? Gelin birlikte öğrenelim!

Makyaj malzemelerini nasıl düzenleyebilirsiniz? Makyaj çantası düzenleme yolları

MAKYAJ MALZEMELERİ NASIL DÜZENLENİR?

  • Tek Kullanımlık Makyaj Malzemelerini Biriktirmeyin

Makyaj malzemelerini nasıl düzenleyebilirsiniz? Makyaj çantası düzenleme yolları

Makyaj malzemelerini düzenlemenin en temel adımlarından bir tanesi tek kullanımlık hediye olarak verilen makyaj malzemelerinin gözden çıkarılmasıyla başlayabilir. Denemeniz için verilen tek kullanımlık bu ürünler çoğu zaman kullanılmadan bir köşeye ya da makyaj çantasının içine atılarak unutulur.

Zamanla kullanılmayan paketlerin birikerek bir kargaşaya sebep olduğu bir gerçektir. Makyaj malzemelerini düzenlemeye buradan başlayabilirsiniz. Eğer bu tarz tek kullanımlık ürünleri deniyorsanız elinize ilk geçtiği anda direkt olarak kullanın ve önceliği hep onlara verin ya da bu tarz şeyleri sadece biriktiriyor ancak kullanmıyorsanız vedalaşmanın zamanı gelmiş demektir.

Havlular ve giysiler birlikte yıkanır mı? Havluları en iyi şekilde yıkamak için bilmeniz gerekenlerHavlular ve giysiler birlikte yıkanır mı? Havluları en iyi şekilde yıkamak için bilmeniz gerekenler

  • Modası Geçmiş Ya Da Vadesi Dolmuş Makyaj Malzemelerini Atın

Makyaj malzemelerini nasıl düzenleyebilirsiniz? Makyaj çantası düzenleme yolları

Makyaj malzemelerini düzenlemenin bir diğer adımı ise modası geçmiş ya da vadesi dolmuş ürünleri çöpe atmaktır. Bilindiği gibi her ürünün olduğu gibi makyaj malzemelerinin de bir son kullanma tarihi vardır ve bu süre sanılandan daha kısadır.

Uzmanlara göre eğer kullandığınız makyaj malzemesinin son kullanma tarihini bilmiyorsanız sıvı makyaj malzemeleri açıldıysa altı ay, diğerleri ise en fazla bir yıl kullanılması gerekir. Bu süreleri aşan tüm malzemeler çoğunlukla son kullanma tarihlerinin dışına çıkmıştır.

Yün ceket nasıl temizlenir? Yün ceket temizleme kılavuzuYün ceket nasıl temizlenir? Yün ceket temizleme kılavuzu

Makyaj malzemelerini düzenlemenin bir diğer seçeneği ise modası geçmiş malzemeleri hala tutmaktır. Eğer sizin zevkinize ve tarzınıza hitap etmeyen ama gün gelir lazım olur diye alıp da kenarda tuttuğunuz bir makyaj malzemesi varsa bizce onunla vedalaşmanızın zamanı geldi demektir.

  • Kullanmadığınız Ürünleri Eleyin

Makyaj malzemelerini nasıl düzenleyebilirsiniz? Makyaj çantası düzenleme yolları

Makyaj malzemelerini düzenlemenin en zor kısımlarından bir tanesi de severek aldığınız ama aslında sizin cilt tonunuza gitmeyen şeylerle vedalaşmak olduğunu biliyoruz. Ancak bu makyaj malzemelerini düzenlerken birçok seçeneği elemenin en temel yoludur.

Reyonda gördüğünüz ve daha önce hiç cesaret edemediğiniz bir ruju alıp makyaj malzemelerinizin arasına eklemiş ya da cilt tonunuza asla gitmeyen bir fondöteni hala tutuyor olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda yakın bir arkadaşınızdan destek alarak size uygun olmayan tüm makyaj malzemelerini ayırmalı ve onları ya ihtiyacı olan birine ya da geri dönüşüme göndermelisiniz.

Kurutma makinesinden mürekkep lekesi nasıl çıkarılır?Kurutma makinesinden mürekkep lekesi nasıl çıkarılır?

  • Biten Ya Da Bitmeye Yakın Olan Makyaj Malzemelerini Ayırın

Makyaj malzemelerini nasıl düzenleyebilirsiniz? Makyaj çantası düzenleme yolları

Makyaj malzemelerini düzenlemenin en önemli adımlarından bir tanesi de biten makyaj malzemelerini çöpe atmaktır. Bitmiş bir rimel, far paleti ya da ruj bazen unutulup çantanın derinliklerinde kalabiliyor. Oysa bu gibi durumlarda bir daha kullanılmayacak halde olan her şeyi direkt çöpe atmanız gerekir.

Eğer hala daha kullanılacak gibiyse ama az olması sebebiyle çoktan yeni paketini açtıysanız ve atmaya kıyamıyorsanız onları bir kenara ayırın. Göz önünde olmasını sağlayın. Bir sonraki makyajınızda yeni paketli olanları değil de bitmeye yakın olanları kullanarak değerlendirin.

Duvardan pastel boya lekesi nasıl çıkarılır? Duvardan pastel boya lekesi çıkarmak için en etkili 6 yöntem…Duvardan pastel boya lekesi nasıl çıkarılır? Duvardan pastel boya lekesi çıkarmak için en etkili 6 yöntem…

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nihal Candan: İnsanlar bizden nefret ettiği için ömür boyu mu yatacağız?
Otopsi fotoğrafları ortaya çıktı! Cem Garipoğlu soruşturmasında yeni gelişme...