Kurutma makinesinden mürekkep lekesi nasıl çıkarılır?

Kurutma makinesindeki mürekkep lekesi temizlenmediğinde zaman içerisinde diğer yıkamalarda kıyafetlerin üzerinde lekeler bırakabilir. Kurutma makinenizdeki mürekkep lekesini çıkarmak için izlemeniz gereken adımları sizler için araştırdık.

Kurutma makinesinden mürekkep lekesi nasıl çıkarılır?
Kurutma makinesinden mürekkep lekesi nasıl çıkarılır?
GİRİŞ 21.09.2023 16:28 GÜNCELLEME 21.09.2023 16:28

Kıyafetlerin ceplerinde unutulan mürekkepli kalemler, çamaşır yıkama esnasında bazen akmayabilir. Ama mürekkepli kalemler, yıkama sonrasında fark edilmeyip kurutma makinesine atıldığında orada ısıyla patlayarak büyük bir karmaşaya sebep olabilir.

Kurutma makinesinde patlayan mürekkepli kalem, sadece çamaşırlarınızı değil aynı zamanda kurutma makinenizin tamburunun içini de kaplar. Kıyafetlerinizi mürekkep lekesinden kurtardıktan sonra kurutma makinenizin içerisinden bu lekeyi nasıl çıkaracağınızı düşünebilirsiniz.

Kurutma makinesinden mürekkep lekesi nasıl çıkarılır?

Kurutma makinesindeki mürekkep lekesini iyice temizlemezseniz bir sonraki kullanımlarda çamaşırlarınız da yine lekelenmeler meydana gelebilir. Kurutma makinesinden mürekkep lekesini nasıl çıkaracağınızı sizin için aşağıda ayrıntılı olarak açıkladık.

Mürekkepli kalemlerin çamaşır yıkama esnasında çamaşır makinesinde kapağı açılıp akma durumu söz konusu olabilir. Bunun içinde aşağıda yer alan yöntemleri ve ipuçlarını kullanarak çamaşır makinesi tamburunu mürekkepten temizleyebilirsiniz.

Kurutma makinesinden mürekkep lekesi nasıl çıkarılır?

KURUTMA MAKİNESİNDEKİ MÜREKKEP LEKESİ NASIL ÇIKARILIR?

Kurutma Makinenizi Fişten Çekin

Kurutma makinesindeki mürekkep lekesini çıkarmak için öncelikle güvenlik önlemlerini almanız gerekir. Çünkü kullanılacak olan bazı malzemeler yanıcı etkiye sahiptir. Malzemelerin size zarar vermemesi için koruyucu gözlük ve eldiven takın. Kurutma makinesinin içerisinin boş olduğundan ve tüy toplama yerinin temiz olduğundan emin olun.

Temizleme Solüsyonunu Hazırlayın

Küçük bir kova içerisine sıcak su ve birkaç damla bulaşık deterjanı koyarak karıştırın. Bir sünger ya da mikrofiber bezi bu solüsyona batırın ve damlama yapmayana kadar sıkın. Bu bez ile tamburun içindeki mürekkep lekelerini temizleyin. Mürekkep lekelerinin çıkması için 1 dakika düzenli olarak ovalamanız gerekmektedir.

Kurutma makinenizdeki mürekkep lekesi kalktıkça ovalamaya devam edin. Mürekkebin tekrar makine içerisinde birikmesini önlemek için bezinizi sık sık duruladığınızdan emin olun. Mürekkep lekesi tamamen çıkınca makine tamburunu temizlemek için temiz bir suya batırılmış bez ile durulama yapın.

Kurutma makinesinden mürekkep lekesi nasıl çıkarılır?

Temizleme işlemi yaptığınız bezleri çöpe atın ve kurutma makinenizin fişini takın. Kurutma makinenizi en kısa ayarda kalan kalıntıları yakalamak için çalıştırın.

Sihirli Sünger ile Temizleyin

Kurutma makineniz işlemi tamamladıktan sonra fişini çekin ve kalanları temizlemesi için sihirli sünger kullanın. Bunun için sihirli süngeri nemlendirin ve fazla suyunu sıkın. Mürekkep lekelerini bu sünger ile güzelce fırçalayın. Mürekkep süngere yapıştıkça süngeri temizleyip tekrar işleme devam edin.

İzopropil Alkol ya da Aseton Kullanın

Kurutma makinenizde mürekkep hala çıkmadıysa bunun için solvent kullanmak gerekir. Yağ içermeyen %100 bir aseton ya da izopropil alkol kullanabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Kurutma makinesinden mürekkep lekesi nasıl çıkarılır?

  • Temiz bir sünger ya da mikrofiber bezi temizleme solventiyle nemlendirin. Bu bez ile mürekkebin bulunduğu alanı güzelce temizleyin. Mürekkep çıktıkça bezin temiz kenarını kullanmaya özen gösterin.
  • Kurutma makinenizden mürekkep lekesi tamamen çıkınca temiz bir bezi su ile durulayın ve makinenizin içerisini temizleyin.
  • Temizlediğiniz malzemeleri çöpe atın ve kurutma makinenizin fişini takın. Kurutma makinenizi tekrar en kısa ayarda havayla çalıştırın.

Temizleme solventi kullanırken dikkat etmeniz gereken en temel kural asla iki ürünü birbiri ile karıştırmamak. İki üründe yanıcı olduğu için birleştirilmesi tehlikelidir. Eğer seçeneklerden biri kurutma makinenizdeki mürekkep lekesini çıkarmadıysa diğer seçeneği kullanmadan önce kalıntıların tümünü iyice temizlediğinizden emin olun.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'i tutuklandı
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı