Alüminyum nasıl temizlenir?

Alüminyum eşyalar dayanıklı ve paslanmaya karşı olduğu için en sık tercih edilen metallerden biridir. Alüminyum eşyaları temizleme yöntemleri için haberin devamını okuyabilirsiniz.

Alüminyum nasıl temizlenir?
Alüminyum nasıl temizlenir?
GİRİŞ 12.09.2023 16:06 GÜNCELLEME 12.09.2023 16:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Alüminyum, bahçe mobilyalarından mutfak eşyasına kadar birçok alanda karşımıza çıkabilir. Dayanıklılığı ile nam salmış bir malzeme olması sebebiyle çok sık tercih edilir. Ancak tüm dayanıklılığına ve paslanmaya karşı direncine rağmen düzenli temizlik ve bakım yapılmazsa zamanla parlaklığını kaybederek yıpranmaya başlar.

Haber7.com ekibi olarak bu kılavuzda sizlere alüminyum temizleme satanının detaylarına ineceğiz. Alüminyum malzemeleri temizlemenin ve bakımını yapmanın basit ve etkili yöntemlerine değineceğiz. Bu sayede alüminyum eşyalarınız ilk günkü gibi parlak ve işlevsel kalabilecek.

Alüminyum nasıl temizlenir?

ALÜMİNYUM MALZEMELERİ TEMİZLEMEK NEDEN ÖNEMLİDİR?

Alüminyum, sağlam ve paslanmaya karşı dayanıklı olması sebebiyle tercih edilir. Özellikle alüminyum içeren bahçe mobilyalarını düzenli olarak temizlemezseniz yağmur suyu ile parlaklığını kaybeder.

Alüminyum eşyalarınızın parlaklığını ve işlevini kaybetmemesi için bilmeniz gerekenleri derledik. İşte alüminyum eşyaların parlaklığını ve işlevini kaybetmemesi için temizlenme yolları…

Alüminyum nasıl temizlenir?

ALÜMİNYUM NASIL TEMİZLENİR?

Alüminyum Pencere Çerçeveleri Nasıl Temizlenir?

Alüminyum pencereler, modern ve havalı görünüşü sebebiyle oldukça popülerdir. Ancak yeteri doğru temizlik yapılmazsa zamanla parlaklığını kaybederek, eski ve yıpranmış bir görüntüye sahip olurlar. Alüminyum pencereleri temizlemek için şu adımları izleyebilirsiniz.

Alüminyum nasıl temizlenir?

  • Ilık su dolu bir kabın içerisine 5-6 damla bulaşık deterjanı damlatın. Yumuşak bir bezi ya da süngeri bu sabunlu su içerisine batırın ve alüminyum çerçevelerinizi nazikçe temizleyin. Aşırı kirli kısımları dairesel hareketlerle temizleyin. Ulaşılması zor kıyıları ise yumuşak kıllı bir diş fırçası yardımıyla temizleyebilirsiniz.
  • Alüminyum pencere çerçevelerini temizledikten sonra temiz suyla durulamaya yapın. Su lekelerinin kalmaması için mikrofiber bez yardımıyla kurulayın.

Alüminyum Bahçe Mobilyaları Nasıl Temizlenir?

Alüminyum bahçe mobilyaları, paslanma karşıtı olduğu için en sık tercih edilen mobilya tiplerinden bir tanesidir. Ancak alüminyum mobilyaları düzenli olarak temizlemezseniz parlaklıklarını kaybedip kötü görüntüye sahip olacaklardır. Bunun için ise izlemeniz gereken temizleme adımları şu şekildedir;

Alüminyum nasıl temizlenir?

  • Bir kova ılık suya birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyin. Yumuşak bir fırça ya da mikrofiber bezi bu sabunlu suya daldırın ve bahçe mobilyalarınızı temizleyin. Lekeleri dairesel hareketler ile temizlemeye çalışın.
  • Temizlenen alüminyum bahçe mobilyalarınızı bir hortum yardımıyla durulayın. Temiz bir bez ile kurulayın.

Alüminyum Tavalar Nasıl Temizlenir?

Alüminyum tava ve tencereler birçok evin mutfağın vazgeçilmezlerindendir. Dayanıklılığı sayesinde uzun yıllar kullanım şansı olan bu tavaları temizlemek içinse şu adımları izlemeniz gerekir;

Alüminyum nasıl temizlenir?

  • Alüminyum tavaları temizlemek için öncelikle karbonat ve su ile kalın ama akışkan kıvamlı bir macun oluşturulması gerekir. Oluşan bu macunu tavanın üzerine yayın ve alanları olabildiğince kalın şekilde kaplayın.
  • Yumuşak kıllı bir fırça ya da sünger ile tavayı fırçalayın. Güzelce temizledikten sonra ılık su ile tavayı durulayın ve kuruması için bırakın.

ALÜMİNYUM NASIL PARLATILIR?

Alüminyum eşyaları temizlemenin yöntemini öğrendik. Şimdi işi biraz daha ileri seviyeye götürelim. Parlaklığı kaybolmaya başlamış olan alüminyum eşyaları parlatmak için izlemeniz gereken adımlar ise şunlardır;

Alüminyum nasıl temizlenir?

  • Öncelikle kullanacağınız alüminyum cilasının kullanma talimatlarını iyice okuyun. Parlatmak istediğiniz alüminyum eşyasının ufak bir köşesine alüminyum cilası sürün. Yumuşak bir bez ile bu cilayı dairesel hareketler ile yavaşça alüminyuma sürün. Bu işlem sonrasında alüminyum eşyanızın değiştiğini ve parladığını fark edeceksiniz. Alüminyum istediğiniz parlaklığa gelene kadar cilalama işlemine devam edin.
Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • mert 7 ay önce Şikayet Et
    ben bunu nasıl kaçırmışım.tam benim uzmanlık alanım.20 bome yüzde 32 lik konsatre hcl kısaltma adıyla bilinen hidroklorik asit içine atın 5 dk sonra tertemiz oldugunu göreceksiniz.reaksiyon o kadar şiddetli olurki saniyeler içinde 120 130 derecelere çıkar.sonra bakarsınız tertemiz olmuş .çünkü hiçbirşey yoktur.sadece su vardır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi