Duşakabindeki su ve sabun lekeleri nasıl çıkar?

Duşakabindeki su ve sabun lekelerini nasıl temizlemeniz gerektiği ve duşakabinde su ve sabun lekelerinin oluşmasını önlemek için almanız gereken önlemleri sizler için araştırdık.

Duşakabindeki su ve sabun lekeleri nasıl çıkar?
Duşakabindeki su ve sabun lekeleri nasıl çıkar?
GİRİŞ 22.08.2023 10:29 GÜNCELLEME 22.08.2023 17:06

Duşakabindeki su ve sabun lekeleri, pırıl pırıl bir banyo temizliğinde en önemli noktalardan bir tanesidir. Duş aldıktan sonra vücut kiri, su ve sabun kalıntıları duşakabin camlarına yapışır. Bu kalıntılar zamanla duşakabin camlarını pis ve donuk gösterir.

Duş kapıları sadece duş esnasında suyu tutmak için tasarlanmamıştır. Aynı zamanda banyo içerisine dekoratif bir hava da katarlar. Duşakabindeki su ve sabun lekeleri kötü görüntü ortaya çıkarmanın yanı sıra zamanla neme maruz kalarak küf oluşmasına da sebep olur.

Duşakabindeki su ve sabun lekeleri nasıl çıkar?

Duşakabindeki su ve sabun lekeleri oluşması engellemek için her kullanımdan sonra duşakabin temizlenmelidir. Peki, duşakabindeki su ve sabun lekelerini temizlemek için hangi yöntemleri kullanmalıyız? Duşakabindeki su ve sabun lekelerinin olmasını nasıl önleriz gelin birlikte öğrenelim.

Tıkanmış duş gideri nasıl temizlenir?Tıkanmış duş gideri nasıl temizlenir?

DUŞAKABİNDEKİ SU VE SABUN LEKELERİNİ TEMİZLEME YÖNTEMLERİ

Cam Silme Suyu İle Duşakabindeki Su Ve Sabun Lekelerini Temizleyin

Duşakabindeki su ve sabun lekeleri nasıl çıkar?

Duşakabindeki su ve sabun lekelerini temizlemek için en basit yöntemlerden biri marketlerde satılan cam silme sularıdır. Duşakabindeki cam alanın bir kısmına bu spreyden püskürtün, ardından temiz bir mikrofiber bez ile hafifçe ovarak temizleyin. Cam temizleme ürünleri genellikle su ve sabun lekelerinde iyi sonuç verir. Bu test işlemi işe yararsa tüm duşakabindeki su ve sabun lekelerini temizlemek için duşakabinin geri kalanında işlemi tekrarlayın.

Sihirli Temizlik Süngeri Ve Kurutma Makinesi Mendili İle Duşakabindeki Su Ve Sabun Lekelerini Temizleyin

Duşakabindeki su ve sabun lekeleri nasıl çıkar?

Duşakabindeki su ve sabun lekelerini çıkarmanın bir diğer yoluysa sihirli temizlik süngeri ve kurutma makinesi mendilidir. Duşakabindeki su ve sabun lekelerini temizlemek için sihirli temizleme süngerini ya da kurutma makinesi mendilinizi nemlendirin. Ardından lekeli bölgeyi dairesel hareketler ile ovalayarak temizleyin.

Sirkeli Deterjanlı Su İle Duşakabindeki Su Ve Sabun Lekelerini Temizleyin

Duşakabindeki su ve sabun lekeleri nasıl çıkar?

Duşakabindeki su ve sabun lekelerini temizlemenin ev tipi yollarından bir tanesi de sirke ve bulaşık deterjanı karışımıdır. Küçük bir sos tenceresinde sirkeyi kaynatın. Kaynayan sirkeyi ölçerek bir sprey şişesi içerisine koyun. Sirke ölçüsü kadar bulaşık deterjanı da ekleyip kapağını kapatın. Güzelce çalkalayın ve bu karışımı duşakabindeki su ve sabun lekeleri bulunan alanlara püskürtün. Duşakabindeki su ve sabun lekelerinin üzerine sıktığınız sirkeli deterjan karışımını en az 30 dakika bekletin. Süre sonunda temiz nemli bir mikrofiber bez ile ovarak camları temizleyin.

Kaynamış sirke ciltle temasında yakıcı etkisi olduğu için sirkeyi kullanırken dikkatli olmanız gerekir. Temizleme işleminden en iyi verimi almak için sirkeli deterjan karışımını bir gece boyunca duşakabin camlarında bekletin.

Sirke Ve Karbonat Karışımı İle Duşakabindeki Su Ve Sabun Lekelerini Temizleyin

Duşakabindeki su ve sabun lekeleri nasıl çıkar?

Duşakabindeki su ve sabun lekelerini temizlemenin ev tipi bir diğer yolu ise sirke ve karbonat karışımıdır. Bir karıştırma kabı içerisine yarım su bardağı karbonat ve ¼ su bardağı beyaz sirke ekleyin. Macun kıvamına gelene kadar bir kaşık yardımıyla karıştırın. Aşındırmayan bir süngeri bu karışıma batırın ve duşakabindeki su ve sabun lekelerini silin. Durulama işlemi yapmadan bu şekilde 15 dakika bekleyin. Süre sonunda nemli bir mikrofiber bez ile duşakabin camlarını durulayın.

Tuvalet Temizleyici İle Duşakabindeki Su Ve Sabun Lekelerini Temizleyin

Duşakabindeki su ve sabun lekeleri nasıl çıkar?

Duşakabindeki su ve sabun lekeleri temizlemek için kullanılacak bir diğer yöntem ise tuvalet temizleyicisi ürünlerdir. Tuvalet temizlemek üzerine formüle edilmesine rağmen çoğu zaman duşakabindeki su ve sabun lekelerini temizlemede oldukça başarı sonuçlar verir. Tuvalet temizleyici ile duşakabindeki su ve sabun lekelerini temizlemek için öncelikle eldiven giymelisiniz. Ardından aşındırıcı olmayan bir süngeri sıcak suya daldırın. Islanan süngere tuvalet temizleme ürününden sıkın ve duşakabindeki su ve sabun lekelerini ovarak silin. Silme işleminiz bittiğinde kalıntıları durulayın.

DUŞAKABİNDEKİ SU VE SABUN LEKELERİNİN OLUŞMASINI ÖNLEMEK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

Duşakabindeki su ve sabun lekeleri nasıl çıkar?

Yağsız duş ürünleri kullanın: Sabun köpükleri, organik hayvansal yağlardan üretilen sabun, şampuan ve duş jellerinden meydana gelir. Sabun köpüğü aynı zamanda duş giderinde zamanla tıkanma yaparak daha büyük problemlerin oluşmasına sebep olur. Yağsız sabun ve duş ürünleri kullanarak bu sorunun önüne geçebilirsiniz.

Duşakabindeki su ve sabun lekeleri nasıl çıkar?

Her duştan sonra duşakabin ve duvarları silecek ile silin: Duşakabindeki su ve sabun lekelerinin oluşmasını önlemek için her duştan sonra silecek ile duşakabin duvarlarını kurulamak gerekir. Eğer evde silecek yoksa temiz bir havlu ile kurulamakta iş görecektir. Uğraştırıcı bir iş gibi görünse de uzun vadede oluşabilecek duşakabindeki su ve sabun lekelerini temizlemekten daha basittir.

Duşakabindeki su ve sabun lekeleri nasıl çıkar?

Bebek yağı ya da sirke ile duşakabindeki su ve sabun lekelerini önleyin: Tüm önlemleri almanıza rağmen yine de duşakabindeki su ve sabun lekelerinin önüne geçemiyorsanız bebek yağı veya sirke metodunu deneyebilirsiniz. Yumuşak kıllı bir ovma fırçasına bir miktar bebek yağı ya da sirke dökün. Fırça yardımıyla duşakabindeki su ve sabun lekelerinin olduğu yerler fırça yardımıyla sürün. Ardından ılık su ile durulayın ve silecek ile suyu sildirin. Bu işlemi haftada bir kere tekrarlayın.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!