3 Adımda Duş Başlığı Temizlemeye Dair Her Şey

Duş başlığı temizleme hakkında bilmeniz gerekenleri ve yöntemleri birlikte öğrenelim.

3 Adımda Duş Başlığı Temizlemeye Dair Her Şey
3 Adımda Duş Başlığı Temizlemeye Dair Her Şey
GİRİŞ 07.08.2023 14:03 GÜNCELLEME 07.08.2023 14:57

Duş başlığı temizleme, banyo temizliği sırasında gözden en sık kaçırılan noktadır. Hatta temizlenmesi gerektiği dahi çoğu kişi tarafından akıllara gelmez. Ne yazık ki bu unutulacak bir ayrıntı değil, belli aralıklar ile yapılması gereken ve önem arz eden birdurumdur.

DUŞ BAŞLIĞI HANGİ SIKLIKTA TEMİZLENMELİ

Duş başlığı temizleme işlemi çoğu kişi tarafından aksatılsa da, olması gereken ayda bir kere temizlenmesidir. Duş başlığı temizleme işlemi yapılmayan banyolarda, kirli başlıktan akan suda yeteri kadar temiz olmaz.

3 Adımda Duş Başlığı Temizlemeye Dair Her Şey

Duş başlığı temizleme işlemi düzenli olarak yapılmayan banyolarda Duş başlığı zamanla kireç tutar ve eksi verimi sağlayamaz. Zamanla suyun akışında azalma fark edilir. Eski performansını kaybeden Duş başlığı zamanla kullanılmaz hale gelir ve maddi bir takım problemlere sebep verir.

3 Adımda Duş Başlığı Temizlemeye Dair Her Şey

Duş başlığı temizleme işlemi banyo temizliği sırasında rutininize dâhil etmeniz gereken bir durumdur. Bu sayede hem daha temiz bir su ile duş alabilir hem de kireçlenme gibi sorunlar ile karşılaşmazsınız.

DUŞ BAŞLIĞI TEMİZLEME YÖNTEMLERİ

Banyo temizliği sırasında tam anlamıyla dört dörtlük bir temizlik için yapılması gereken Duş başlığı temizleme çok vaktinizi alacak bir işlem değildir. Duş başlığı temizleme için uygulayabileceğiniz ev tipi üç temizleme yöntemi bulunmaktadır.

Karbonat ve Sirke Yöntemi

3 Adımda Duş Başlığı Temizlemeye Dair Her Şey

Karbonat ve sirke hemen hemen her temizlikte ev tipi yöntemlerde karşımıza çıkan mükemmel bir ikili. Duş başlığı temizleme işleminde de en sık tercih edilen yöntemlerden bir tanesi. Bu yöntem de ihtiyacınız olacak malzeme listesi ise şu şekilde;

  • 2 yemek kaşığı karbonat,
  • 1 çay bardağı beyaz sirke,
  • 1,5 litre su,
  • Kova,
  • Havlu,
  • Ağırlık

Gardıroplarda kötü koku nasıl önlenir?Gardıroplarda kötü koku nasıl önlenir?

Yukarıda yer alan tüm malzemeler elinizde var ise o zaman başlayalım.

Duş başlığınızın içerisine girebileceği bir kovayı yanınıza alın ve içerisine 1,5 litre su doldurun. Ardından içerisine bir çay bardağı beyaz sirke ekleyin ve karıştırın. Daha sonra duş başlığınızı üzerine bir ağırlık koyarak 15 dakika boyunca sirkeli suyun altında bırakın.

Sirkeli su içerisine 2 yemek kaşığı karbonat ekleyin ve bu şekilde 5 dakika daha bekletin. Karbonat bu sırada duş başlığınızda bulunan kireçleri ve kalıntıları yumuşatarak sökülmesini sağlayacaktır. Süre dolduğunda duş başlığını sirkeli sudan çıkarın. Temiz bir havluyu ılık su ile nemlendirin ve duş başlığınızın yüzeyini temizleyin.

Duş başlığı temizleme işleminiz bittiğinde sökülmüş kalıntılardan tamamen kurtulmak için suyu açın ve duş başlığınızın kendi kendini temizlemesine bırakın.

Çamaşır Suyu Yöntemi

3 Adımda Duş Başlığı Temizlemeye Dair Her Şey

Duş başlığı temizlemenin bir diğer seçeneği ise çamaşır suyu yöntemidir. Diğer yöntemlere göre daha az emek isteyen bir yöntemdir. Çamaşır suyu ile Duş başlığı temizleme yöntemi için ihtiyacınız olacak malzemeler şunlar;

  • 1 su bardağı çamaşır suyu,
  • 2 su bardağı su,
  • Sprey şişesi,
  • Havlu

Halıdaki yağ lekesi nasıl çıkar?Halıdaki yağ lekesi nasıl çıkar?

Sprey şişesi içerisine 1 su bardağı çamaşır suyu ve 2 su bardağı su koyun. Kapağını kapatın ve çalkalayın. Duş başlığınızı bu çamaşır sulu karışım ile yüzey alanını ıslatın. Yarım saat bu şekilde çamaşır suyunun etkisini göstermesini bekleyin. Çamaşır sulu karışımı ne kadar bekletirseniz o kadar etkisini gösterecektir.

Bekleme işleminiz bittiğinde duş başlığınızı temizlemek için soğuk su altına tutun ve çamaşır suyundan arındırın. Ardından havluyu ılık suya batırın ve Duş başlığı yüzeyini nazikçe ovarak temizleyin.

Limon Suyu ve Sirke Yöntemi

3 Adımda Duş Başlığı Temizlemeye Dair Her Şey

Duş başlıklarının en büyük düşmanı mineral birikmesidir. Biriken mineraller zamanla duş başlığının üzerinde tabaka oluşturur ve suyun kalitesini etkiler. Limon suyu yöntemi ile bu sorunların önüne geçebilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler;

  • Limon suyu,
  • Beyaz sirke,
  • Sert kıllı fırça,
  • Eldiven,
  • Su

Polyester kumaş nedir, özellikleri nelerdir?Polyester kumaş nedir, özellikleri nelerdir?

Temizleme solüsyonunu hazırlamak için 3’er çay kaşığı limon suyu ve beyaz sirkeyi bir su bardağı su ile birleştirin. Eldivenleri giyin ve duş başlığını yerinden çıkarın. Sert kılları olan fırçayı alın ve hazırladığınız solüsyonun içerisine batırın. Fırça ile duş başlığını temizlemeye başlayın. Birkaç dakika bu şekilde fırçalayın ve kirler söküldüğünden emin olun. Ardından duş başlığını durulayın ve aynı işlemi birkaç kere daha tekrar edin.

Yukarıda yer alan birbirinden farklı 3 yöntem de Duş başlığı temizlemede işinize oldukça yarayacak işlemlerdir. Ama en etkili sonuç için bu işlemi düzenli aralıklar ile tekrarlamanız gerekir.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!