Kırlentler nasıl temizlenir?

Kırlent temizlemek için ev tipi iki seçenek bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi çamaşır makinesi ile yıkamak bir diğeri ise elde temizlemek. Gelin bu iki yöntemi de birlikte öğrenelim.

Kırlentler nasıl temizlenir?
Kırlentler nasıl temizlenir?
GİRİŞ 15.08.2023 16:56 GÜNCELLEME 15.08.2023 16:56

Kırlentler, ev dekorasyonunu çeşitli şekil ve boyutlarda farklı renk, doku ve kumaşlar ile güzelleştirmenin en eğlenceli halidir. Dekorasyonu güzelleştirmenin en az maliyetli yollarından biri olsa da kırlentler temizlenme aşamasında oldukça strese sokan bir işlemdir.

Kırlent temizleme işlemi yastığın yapısına, kumaşına ve yıkama talimatlarına bağlı olarak birbirinden farklı yolları bulunur. Kırlent temizlemek için mutlaka yıkama talimatlarına uymanız gerekir. Bizde sizler için kırlent temizlemenin basit birkaç yaygın yöntemini derledik.

Kırlent nasıl temizlenir?

KIRLENTLERİ NE SIKLIKLA TEMİZLEMELİSİNİZ?

Kırlentlerin temizlenme sıklığı, kullanım sıklığına bağlı olarak değişmektedir. Oturma odasında ya da yatak odasında çoğunlukla kullanılan alanlarda olan kırlentler, ayda bir kere en azından temizlenmesi gerekir. Evin az kullanılan yerinde yer alan kırlentleri ise iki ayda bir kere yıkayabilirsiniz.

Kırlent nasıl temizlenir?

KIRLENTLER NASIL TEMİZLENİR?

Kırlent Kılıfı Çamaşır Makinesinde Nasıl Yıkanır?

Birçok kırlent kılıfı, çamaşır makinesinde rahatlıkla yıkanabilecek kumaştan yapılır. Yıkama talimatlarına baktığınız kırlentlerinin kılıfı çamaşır makinesinde yıkamak için uygunsa aşağıdaki talimatları izleyin.

Kırlent nasıl temizlenir?

  • Kırlent kılıfını çıkarın ve inatçı bir leke varsa yıkamadan önce doğal leke çıkarıcıyı lekenin üzerine sıkın. Bu sırada kullanacağınız leke çıkarıcının kimyasal olmamasına dikkat edin.
  • Leke çıkarıcı sürdüğünüz kırlent kılıfını çamaşır makinesine atın. Hassas ayarda soğuk suda yıkayın.
  • Yıkama işlemi bittiğinde kırlent kılıfını makineden çıkarın ve temiz hava alan bir yere asarak kurutun.
  • Kılıf kururken kırlentin iç kısmını kurutma makinesi içerisine atın. Kırlentinizi eskisinden daha kabarık olmasını isterseniz içerisine birkaç tane kurutma makinesi topu atın.
  • Kurutma makinesinden çıkan kırlent ve kuruyan kılıfına tekrar geçirin.

Çamaşır Makinesinde Yıkanmayan Kırlentler Nasıl Temizlenir?

Kırlent temizliğinde öncelikle etiket okumanız gerektiğini öğrendik. Peki, etikette çamaşır makinesi atılmaz ibaresi varsa kırlentlerinizi nasıl temizlemelisiniz? İşte nokta temizliği isteyen kırlent temizleme aşamaları;

Kırlent nasıl temizlenir?

  • Kırlent temizlemek için süngerinizi bir miktar nemlendirin. Nemlenen süngerin üzerin birkaç damla sabun ya da bulaşık deterjanı ekleyin.
  • Sabunlu sünger ile kırlentin üzerinden temizleme yapın ve köpürmesine izin verin.
  • Kırlenti temizledikten sonra birkaç dakika bu şekilde bırakın ve ardından nemli bir mikrofiber bez ile sabun artıklarını temizleyin.
Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’