Yapışmaz tavalar bulaşık makinesinde yıkanır mı?

Yapışmaz tavalar bulaşık makinesinde yıkanır mı sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Yapışmaz tavaları en iyi performans ve daha uzun yıllar kullanılması için bilmeniz gerekenler...

Yapışmaz tavalar bulaşık makinesinde yıkanır mı?
Yapışmaz tavalar bulaşık makinesinde yıkanır mı?
GİRİŞ 01.10.2023 14:52 GÜNCELLEME 01.10.2023 16:45

Yemek yapmak başlı başına bir emek isterken arkasında kalan bulaşıklar bir miktar sinir bozabilir. Yapışmaz tava da yemek yapmak bu işlemi biraz daha pratikleştirir.

Bulaşık yıkamak, yapışmış yağları ve yemek artıklarını temizlemek işin en sıkıcı kısmıdır. Bulaşık makinesine giren parçaları hızlıca temizleyip yerleştirmek kolay olsa da çoğu yemek pişirme aracı bilinenin aksine bulaşık makinesinde yıkanmaz.

Yapışmaz tavalar bulaşık makinesinde yıkanır mı?

Metal tavalar bulaşık makinesinde rahatlıkla yıkabildiğini biliyoruz. Peki, yapışmaz tavalar bulaşık makinesinde yıkanabilir mi? Yapışmaz tavaları makineye atıp temiz çıktığını görmek bu sorunun cevabını maalesef ki değiştirmiyor. Yapışmaz tavaların yapışmaz kaplamaları, bulaşık makinesinde yıkanmak için uygun değildir.

Yapışmaz tavaları bulaşık makinesinde neden yıkamamalıyız gelin birlikte öğrenelim.

YAPIŞMAZ TAVALARI BULAŞIK MAKİNESİNDE YIKAMAK GÜVENLİ MİDİR?

Yapışmaz tavalar bulaşık makinesinde yıkanır mı?

Yapışmaz tavaları bulaşık makinesinde yıkamak güvenlidir, evet. Gözle görülen bir problem fark etmezsiniz. Ama bu durum onları bulaşık makinesinde yıkayabileceğimiz anlamına gelmiyor.

Yapılan araştırmalara ve pişirme gereçleri şirketlerine göre yapışmaz tavalar bulaşık makinesinde yıkanabilir, ancak bulaşık makinesinde kullanılan temizleyici ürünler ve yüksek sıcak su tavaların yapışmaz özelliğine zarar verdiği açıklandı. Yapışmaz tavanın zamanla ömrünü ve performansının kısalmasına sebep olur.

Yapışmaz tavanızı daha uzun seneler en iyi performansı ile kullanmak istiyorsanız bulaşık makinesinde yıkamamaya özen göstermelisiniz.

YAPIŞMAZ TAVA NASIL TEMİZLENİR?

Yapışmaz tavalar bulaşık makinesinde yıkanır mı?

Yapışmaz tavanızı bulaşık makinesi atmadan elde temizlemek en doğrusu yöntemdir. Bunun için bilinen en klasik yol yemek yaptıktan sonra hemen tavayı su ile temizlemek olduğu düşünülür. Ancak bu durumda en mantıklı ve doğru seçenek tavanın kendi halinde soğumasını beklemektir.

Yapışmaz tava olsun ya da olmasın, herhangi bir pişirme kabını en iyi temizleme yolu öncelikle kendi halinde soğumasını beklemektir. Sıcak bir şekilde suya daldırılarak şoklanan tavanın metalinde zamanla eğilmeler olur. Bu eğilmelerde tavanın ocak üzerinde dengesiz durmasına sebep olur.

YAPIŞMAZ TAVA YIKAMANIN EN İYİ YOLU

Yapışmaz tavalar bulaşık makinesinde yıkanır mı?

Yapışmaz tavanızı bulaşık makinesine atmayarak elde yıkamayı seçtiniz. Bu sayede tavanızı hem daha uzun süre hem de en iyi performansında kullanmaya devam edeceksiniz demektir. Peki, yapışmaz tavayı en doğru şekilde nasıl yıkayabilirsiniz?

Yapışmaz tavaları yıkamanın en doğru yolu, tavanız soğuduktan sonra mümkün olduğunca sıcak su ve bulaşık deterjanı ile elde yıkamaktır.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamlesi işgalci İsrail'i derinden vurdu: Bu işe başka ülkeler de bulaşırsa...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamalarıyla ilgili duyuru