Çikolatalı vişneli kek tarifi, nasıl yapılır?

Çikolatalı vişneli kek; süt içermeyen, nemli brownie tadında bir kek tarifidir. Çikolatalı vişneli keke ait detaylı tarifi yazının devamında bulabilirsiniz.

Çikolatalı vişneli kek tarifi, nasıl yapılır?
Çikolatalı vişneli kek tarifi, nasıl yapılır?
GİRİŞ 08.08.2023 16:20 GÜNCELLEME 08.08.2023 16:23

Çikolatalı vişneli kek tarifleri, brownie tadına, nemli ve hafif bir tatlı oluşturur. Çikolata ve vişne, birlikte oluşturduğu birçok tatlı tarifinde damakta enfes lezzet bırakır.

Çikolatalı vişneli kek tarifi yapmak için öncelikle sıcak su ve kakao birleştirilir. Ardından ılımaya bırakılır. Geniş bir kabın içerisinde un, şeker, kabartma tozu ve tuzu harmanlanır. Ayrı bir kabın içerisinde yumurta, yağ, vanilya özü ve su-kakao karışımını birlikte çırpılır. Oluşan karışımın içerisine unlu karışım eklenir ve spatula ile karıştırılır.

Çikolatalı vişneli kek tarifi, nasıl yapılır?

Çikolatalı vişneli kekin içerisine eklenecek olan vişnelerin çekirdekleri çıkarılır ve ortadan ikiye kesilerek unlanır. Bu unlama işlemi vişnelerin çikolatalı vişneli kek tarifi pişerken dibe çökmemesini sağlar. Unlanan vişneler ve damla çikolata çikolatalı vişneli kek hamuru içerisine eklenir ve bir iki tur karıştırılıp fırın kabına aktarılır. Önceden ısıtılmış fırına verilerek pişirilir.

ÇİKOLATALI VİŞNELİ KEK TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 35 DAKİKA

Çikolatalı vişneli kek tarifi, nasıl yapılır?

Çikolatalı vişneli kek tarifi için malzemeler;

  • 1 su bardağı (240 ml) sıcak su,
  • 1/3 su bardağı (30 gram) kakao,
  • 1 su bardağı (140 gram) un,
  • 1 su bardağı (200 gram) toz şeker,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • ¼ çay kaşığı tuz,
  • 2 büyük yumurta,
  • Yarım su bardağı sıvı yağ,
  • 1 çay kaşığı vanilya,
  • 1,5 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış ikiye bölünmüş vişne,
  • 2 çay kaşığı un,
  • Yarım su bardağı damla çikolata

Çikolatalı vişneli kek tarifi nasıl yapılır?

Çikolatalı vişneli kek tarifi, nasıl yapılır?

Adım 1

Çikolatalı vişneli kek tarifi yapmak için öncelikle fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın. 8x8 inçlik bir kek kalıbını yağlayın. Küçük bir karıştırma kabında 1 su bardağı sıcak su ve 1/3 su bardağı kakaoyu pürüzsüz olana kadar karıştırın. Ilıması için soğumaya bırakın.

Adım 2

Geniş bir karıştırma kabında 1 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve ¼ çay kaşığı tuzu harmanlayın. Başka bir karıştırma kabında 2 adet yumurta, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı vanilya ve ılıyan kakaolu su karışımını birleştirin. Çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.

Çikolatalı vişneli kek tarifi, nasıl yapılır?

Adım 3

Oluşan yumurtalı karışımın içerisine yavaş yavaş unlu karışımı ekleyin. Bir spatula yardımıyla sadece birleşene kadar yavaş hareketler ile karıştırın. Çok karıştırmamaya dikkat edin. Eğer fazla karıştırırsanız kek sönme yapacaktır.

Yaz günlerinin favorisi: Nohut salatası tarifi, nasıl yapılır? Yaz günlerinin favorisi: Nohut salatası tarifi, nasıl yapılır?

Adım 4

Çikolatalı vişneli kek tarifinin vişneleri için ayrı bir kap içerisinde 1,5 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış ve ortadan ikiye kesilmiş vişneleri 2 çay kaşığı una bulayın. Bu işlem sayesinde vişneler pişerken dibe batmayacak ve çikolatalı vişneli kek içerisinde dağılacaktır. Ardından una bulanan vişneleri ve yarım su bardağı damla çikolatayı, çikolatalı vişneli kek hamurunun içerisine ekleyin. Bir iki tur tüm malzemeler dağılana kadar karıştırın.

Çikolatalı vişneli kek tarifi, nasıl yapılır?

Adım 5

Hazırladığınız çikolatalı vişneli kek hamurunu yağladığınız kek kalıbının içerisine aktarın. Üzerini düzeltin ve fırına verin. Çikolatalı vişneli kek tarifi fırında yaklaşık 30-35 dakika da pişecektir. Pişip pişmediğinden emin olmak için ortasına bir kürdan batırın ve kuru çıktığında fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Mini dondurmalı sandviç tarifi, nasıl yapılır?Mini dondurmalı sandviç tarifi, nasıl yapılır?

Adım 6

Soğuyan çikolatalı vişneli kekinizin üzerine pudra şekeri serpin. Dilerseniz çikolatalı ganaj ile süsleyip oda sıcaklığında servis edin.

Afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!