Fırında hindi göğsü tarifi, nasıl yapılır?

Fırında hindi göğsü; sarımsak, soğan tozu ve baharatlar ile yapılan bir çeşit yemek tarifidir. Fırında hindi göğsü tarifini haberin devamında bulabilirsiniz.

Fırında hindi göğsü tarifi, nasıl yapılır?
Fırında hindi göğsü tarifi, nasıl yapılır?
GİRİŞ 13.05.2023 15:23 GÜNCELLEME 13.05.2023 15:26

Fırında hindi göğsü tarifi, tavuk, et ve balığa alternatif bir yemektir. Hızlı bir şekilde hazırlanması ve basit adımlar içermesiyle kolay bir yemektir.

Fırında hindi göğsü tarifi, ister az kişi için yapılan bir yemeğe isterseniz de kalabalık bir davet sofrasına gönül rahatlığıyla uyarlanabilir. Üstelik çıtır çıtır kızarmış derisi ve yumuşak, sulu eti ile tüm misafirlerden tam not alacak. İşte fırında hindi göğsü tarifi hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar…

Fırında hindi göğsü tarifi, nasıl yapılır?

FIRINDA HİNDİ GÖĞSÜ YAPMAK İÇİN FIRIN POŞETİ KULLANILIR MI?

Fırın poşetleri nemi ve lezzeti hapsederek, içerisindeki yemeğin daha çabuk pişmesini sağlamaktadır. Fırın poşetinde hindi göğsü tabi ki yapılabilir. Ama herhangi bir yardımcı olmadan yapılan fırında hindi göğsü tarifi daha farklı bir lezzete sahip olacaktır. Fazla vaktiniz yok ise fırın poşetini tercih edebileceğiniz gibi dilerseniz direk bir şekilde pişirebilirsiniz.

FIRINDA HİNDİ GÖĞDÜ DERİSİ İLE PİŞİRİLMELİ Mİ?

Et yemeklerinde kemik ve deri gibi parçalar her zaman yemeğin lezzetini katlayan püf noktalardır. Tavuk ve hindi gibi yemeklerin derisi ile pişirilmesi özellikle fırın yemeklerinde çıtır çıtır bir lezzet verecektir. Diyet yapanlar ya da sevmeyenler ise soslamadan önce deriyi çıkarabilir.

Fırında hindi göğsü tarifi, nasıl yapılır?

FIRINDA HİNDİ GÖĞSÜ TARİFİ KAÇ KALORİ?

 Bir porsiyon fırında hindi göğsü yemeği yaklaşık 152 kaloriye denk gelmekte. 1 gram karbonhidrat, 25 gram protein ve 5 gram yağ içermektedir.

FIRINDA HİNDİ GÖĞSÜ TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 5 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 1 SAAT 45 DAKİKA

Fırında hindi göğsü tarifi için malzemeler;

  • 3 kg hindi göğsü,
  • 4 diş sarımsak,
  • 1 çay kaşığı soğan tozu,
  • 2 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı kuru kekik,
  • 2 çay kaşığı kuru biberiye,
  • 2 çay kaşığı toz biber,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Fırında hindi göğsü tarifi nasıl yapılır?

Adım 1

Fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın. Fırın tepsinizi hazırlayın ve altını hafifçe yağlayın.

Adım 2

Fırında hindi göğsü tarifi, nasıl yapılır?

Sarımsakları güzelce ezin. Bir kâse içerisine zeytinyağı, sarımsak, soğan tozu, tuz, karabiber, kekik, biberiye ve toz biberi ekleyip macun kıvamına gelene kadar karıştırın.

Adım 3

Fırında hindi göğsü tarifi, nasıl yapılır?

Hindi etinizin derili tarafı üste gelecek şekilde fırın tepsisine koyun. Derisini parmağınız yardımıyla gevşetin ve derinin altına tereyağının bir kısmını sürün. Baharat karışımından bir yemek kaşığı alın ve içerisine koyun. Eliniz yardımıyla bu karışımı tüm derinin altına yaydırın. Tereyağının devamını derinin üst kısmına sürün. Kalan baharat karışımını da derinin üst yüzeyine hindiyi tamamen kaplayacak şekilde sürün.

Adım 4

Fırında hindi göğsü tarifi, nasıl yapılır?

Tepsiyi fırının orta rafına denk gelecek şekilde yerleştirin ve pişmeye bırakın. Hindi etinizin üzeri güzelce kızarınca üzerine bir alüminyum folyo kapatın. Bu şekilde et pişene kadar devam edin.

Adım 5

Hindi etiniz piştiğinde fırını kapatın. Fırının kapağını aralayın ve fırında hindi göğsü yemeğinizi yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Ardından dilimleyip servis yapın.

Fırında hindi göğsü tarifi pişirme önerisi;

Hindi etinizi sosladıktan sonra bir süre bekleterek baharatların ete aromasını bırakmasını sağlayabilirsiniz. Hindi etinin pişme süresi kullandığınız etin büyüklüğüne bağlıdır. Aynı zamanda kemikli hindi göğsü, kemiksiz olana oranla daha geç pişecektir. Fırında hindi göğsü yemeğinizin pişip pişmediğini anlamak için dilerseniz et termometresi kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'