3 farklı yöntem: Dermaroller nasıl temizlenir?

Dermaroller temizleme cilt için oldukça önem arz eden bir durumdur. Dermaroller temizlemek için bilmeniz gereken her şeyi sizin için derledik.

3 farklı yöntem: Dermaroller nasıl temizlenir?
3 farklı yöntem: Dermaroller nasıl temizlenir?
GİRİŞ 07.07.2023 13:41 GÜNCELLEME 07.07.2023 13:41

Dermaroller, son zamanlarda oldukça sık karşılaştığımız kişisel bakım aletlerinden bir tanesidir. Dermaroller, mikro iğnelerden oluşan bir silindir şeklindedir. Vücut üzerinde gezdirilerek küçük gözeneklerin açılmasına sebep olur. Bu gözenekler üzerine uygulanan krem ve serumların daha hızlı ve etkili emilmesine yardımcı olur.

3 farklı yöntem: Dermaroller nasıl temizlenir?

Dermaroller, cilt iyileşmesini desteklemek ve bölgedeki kolajen üretimini arttırmak için vücut üzerinde mikro iğneler ile delikler açar. Her ne kadar basit gibi görünse de aslında çok dikkat isteyen ve titizlik ile yapılması gereken bir işlemdir. Genellikle güzellik merkezlerinden estetiysen veya dermatologlar tarafından uygulanan bir işlemdir.

3 farklı yöntem: Dermaroller nasıl temizlenir?

Güzellik merkezlerindeki dermarollerden farklı olarak ev tipi dermaroller daha kısa iğneli ve uygun maliyetlidir. Ev tipi dermaroller ile evde yapılan işlemlerde basite alınmayacak kadar önemlidir. Derinin üzerine açılan her bir iğne deliği oldukça ciddiye alınması gerekir.

DERMAROLLER TEMİZLEME YÖNTEMLERİ

Dermaroller ile yapılan işlemlerde mümkün olduğunca mikropsuz bir alet kullanmanız gerekir. Aksi takdirde vücudunuzda açılan gözeneklerin mikrop kaparak iltihaplanmasına sebep olabilirsiniz. Bu durum sonucu geri dönüşü olmayan cilt problemleri sahibi olabilirsiniz. Kişisel bakımda sıklıkla tercih edilen dermaroller temizlemeyi gelin birlikte öğrenelim.

İzopropil Alkol İle Dermaroller Temizleme

3 farklı yöntem: Dermaroller nasıl temizlenir?

Dermaroller temizlemenin uzmanlar tarafından en çok tavsiye edilen yollarından bir tanesi izopropil alkole batırmaktır. İzopropil alkol ile dermaroller temizleme işlemi için şu adımları izleyebilirsiniz.

  • Dermaroller temizlemek için uygun genişlikte bir kâse içerisine izopropil alkol (%70 en az) dökün.
  • Dermaroller temizlemek için iğneli kısmını bu kâsenin içerisine batırın ve yaklaşık 15 dakika bekletin.
  • Süre sonunda dermarollerı çıkarın. Kuruması için iğneli kısmı yukarı bakacak şekilde bir havluya bırakın.

Dermaroller temizlemek için en etkili ve kesin çözüm izopropil alkol ile temizlemektir. Eğer evinizde izopropil alkol yoksa ve dermaroller temizleme işlemi yapmak istiyorsanız da aşağıda yer alan yöntemlerden bir tanesini deneyebilirsiniz.

Sabunlu Su İle Dermaroller Temizleme

3 farklı yöntem: Dermaroller nasıl temizlenir?

Sabunlu su, klasik bir temizleme yöntemidir. Dermaroller temizlemede sabunlu su, kirden, ölü deriden ve yağdan arınmasını sağlar ama bakterileri tam anlamıyla yok edemez.

  • Sabunlu su ile dermaroller temizlemek için bir kâse içerisine ılık su doldurun. İçerisine bir iki damla sabun ekleyin ve karıştırın.
  • Temizlemek istediğiniz dermarollerın iğneli kısmını suyun içerisine batırın ve yaklaşın 10 dakika bekletin.
  • Süre sonunda dermarollerı çıkarın ve akan suda durulayın.
  • Kuruması için bir havluya iğneli kısmı yukarı bakacak şekilde koyun.

Kaynar Su İle Dermaroller Temizleme

3 farklı yöntem: Dermaroller nasıl temizlenir?

Kaynar su, dermaroller temizlemede tercih edilebilecek bir başka yöntemdir. Kaynar su bakteri öldürme de iyi sonuçlar verir ancak tam anlamıyla izopropil alkol kadar etkili değildir.

Kaynar su ile dermaroller temizlemeden önce bilmeniz gereken en önemli nokta dermaroller aletinizin plastik kısmının dayanıklı olup olmamasıdır. Bazı dermaroller aletleri eriyecek plastik kollardan yapılmaktadır. Eğer eriyemeye dayanıklı dermarollerınızı varsa aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Kaynar su ile dermaroller temizlemek için kaynar suyu dermarollerın iğneli kısmından yavaşça dökerek dezenfekte edin.
  • Kuruması için bir havluya sarın.

Dermaroller temizleme işlemi azımsanmayacak derecede önemlidir. Cilt üzerinde açılan delikler bakteri ve enfeksiyon kapmaya oldukça meyillidir. Bu yüzden dermaroller aletinizi en doğru şekilde dezenfekte etmelisiniz. Bunun için dermaroller temizlemede en doğru tercih izopropil alkolle temizlemektir.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'