3 kolay yöntem: Şapkadan ter lekesi nasıl çıkarılır?

Şapkadan ter lekesi çıkarmanın tüm püf noktalarını öğrenin.

3 kolay yöntem: Şapkadan ter lekesi nasıl çıkarılır?
3 kolay yöntem: Şapkadan ter lekesi nasıl çıkarılır?
GİRİŞ 30.09.2023 09:42 GÜNCELLEME 30.09.2023 10:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şapkadan ter lekesi çıkarma, özellikle yaz aylarında sıkça merak edilen bir konudur. Şapka, yaz aylarında bizi güneşten koruyan en önemli aksesuarlardan bir tanesidir. Sık kullanılan şapkalar zamanla üzerinde ter izleri oluşur ve lekelenir.

Şapkadan ter lekesi çıkarmak sanıldığı kadar zor bir işlem değildir. Aşağıda sizler için derlediğimiz yöntemler ile sizde şapkadan ter lekesi çıkarmanın tüm püf noktalarına hâkim olabilirsiniz. Eğer şapkadan ter lekesi çıkarırken yanlış bir şey yapacağınızdan bir çekinceniz var ise en güvenilir yol bir kuru temizleme hizmeti kullanmaktır.

5 kolay yöntem: Şapkadan ter lekesi nasıl çıkarılır?

Evde kendiniz şapkadan ter lekesi çıkarmanın tüm püf noktaları ile sizler için derledik. İşte şapkadan ter lekesi çıkarmak için bilmeniz gereken tüm temizlik ipuçları…

Sineklerden kurtulmak için en etkili 3 yöntemSineklerden kurtulmak için en etkili 3 yöntem

ŞAPKANIN KUMAŞINI ÖĞRENİN

Şapkadaki ter lekesini temizlemeden önce kumaşını öğrenmeniz gerekiyor. Her kumaşın kendine ait farklı bir temizleme metodu bulunur.

Şapkanızın hangi kumaştan yapıldığını öğrenmenin en basit yolu etiket kısmıdır. Burada tüm malzemesi tek tek yazılı bulunur. Eğer şapkanızın etiket kısmı yok ise satın aldığınız sistem üzerinden bulabilir oradaki ürün bilgilerinden şapkanızın kumaşını öğrenebilirsiniz.

5 kolay yöntem: Şapkadan ter lekesi nasıl çıkarılır?

ŞAPKADAKİ TER LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Şapkadaki ter lekesini çıkarmak için temizliğe başlamadan önce öncelikle şapkanızın kumaşını öğrendiniz. Ardından şapkanızın kumaşına göre en doğru şapkadaki ter lekesini çıkarmak inin en iyi yöntemini seçin.

Pamuklu Şapkadan Ter Lekesi Çıkarma

5 kolay yöntem: Şapkadan ter lekesi nasıl çıkarılır?

Elde yıkama yöntemi şapkadan ter lekesi çıkarmak için en iyi tekniklerden bir tanesidir. Beyzbol ve golf şapkaları gibi pamuklu şapkalarda en verimli şekilde çalışır. Elde yıkama yöntemi şapkanın boyasını soldurabileceği için deri, saten, ipek, yün ve fötr şapkalarda elde yıkama yapmamalısınız.

Halıdaki yağ lekesi nasıl çıkar?Halıdaki yağ lekesi nasıl çıkar?

  • Pamuklu şapkadan ter lekesi çıkarmak için geniş bir temizlik kovası içerisine sıcak su doldurun. Ardından içerisine bir yemek kaşığı çamaşır deterjanı ekleyin. Çamaşır deterjanının suda çözünmesi için karıştırın.
  • Şapkadan ter lekesini çıkarmak için bir tane sprey leke çıkarıcı edinin. Şapkanın üzerine sıkın ve yumuşak kıllı bir diş fırçası ile fırçalayın.
  • Ardından şapkayı deterjanlı su dolu kovanın içerisine batırın ve her yerinin ıslandığından emin olun. Bu şekilde en az 4 saat bekletin.
  • 4 saatin sonunda şapkayı sudan çıkarın ve tüm sabun temizlenene kadar akan suda durulayın.
  • Şapkayı zedelemeden fazla suyu sıkın ve kuruması için bir köşeye asın.

Deri Şapkadan Ter Lekesi Çıkarma

5 kolay yöntem: Şapkadan ter lekesi nasıl çıkarılır?

Deri ve kırılgan şapkadan ter lekesi çıkarmanın en iyi yöntemi leke tedavisidir. Leke üzerine çalışıp ardından durulanarak şapkaya zarar vermeden lekeleri çıkarabilirsiniz. Bu yöntemi keçe şapkalarda kullanmamalısınız.

Kıyafetten güneş kremi lekesi nasıl çıkar?Kıyafetten güneş kremi lekesi nasıl çıkar?

  • Şapkadaki ter lekesi çıkarmak için öncelikle şapkanın üzerine klor ve ağartıcı içermeyen bir leke çıkarıcı dökün.
  • Bir kova içerisine soğuk su doldurun. İçerisine şampuan ekleyin ve karıştırın.
  • Temiz bir mikrofiber bez alın ve bu şampuanlı suya daldırın ve şapkadan ter lekesi çıkana kadar ovarak temizleme yapın.
  • Eğer şapkadaki ter lekesi çıkmadıysa aynı işlemi beyaz sirkeli bir su ile tekrar deneyin.
  • Şapkadaki ter lekesi çıktıktan sonra temiz bir bezi soğuk su ile ıslatın ve şapkayı şampuandan arındırın. Eğer bu işlemi pamuklu şapkadan ter lekesi çıkarmak için uyguladıysanız şapkayı akan suya temizlenmesi için tutabilirsiniz.
  • Şampuandan arınan şapkayı kuruması için bırakın.

Polyester Şapkadan Ter Lekesi Çıkarma

5 kolay yöntem: Şapkadan ter lekesi nasıl çıkarılır?

Polyester ve pamuklu şapkadan ter lekesi çıkarmak için çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Bu yöntemi fitilli ve beyzbol şapkalarında da gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Kenar kısımları karton içeren şapkaları bu şekilde çamaşır makinesinde yıkamamaya dikkat etmelisiniz.

Gardıroplarda kötü koku nasıl önlenir?Gardıroplarda kötü koku nasıl önlenir?

  • Şapkadan ter lekesi çıkarmak için diğer aşamalarda olduğu gibi önce bir leke çıkarıcı ile ön temizleme işlemi uygulayın.
  • Şapkayı birden fazla çamaşır ile birlikte atacaksanız bir bez torba içerisine koyun.
  • Ağartıcı özelliği olmayan bir çamaşır deterjanı ekleyin.
  • Düşük sıkma ayarında, soğuk su ile makinenizi çalıştırın.
  • Yıkama işlemi bittikten sonra şapkayı makineden çıkarın. Koyduğunuz kese içerisinden çıkardığınız şapkayı elinizle düzeltin ve kumaya bırakın.

ŞAPKA NASIL KURUTULUR?

Şapkadan ter lekesi çıkarma işlemi bittikten sonra şapkanızı kurumaya bırakmalısınız. Peki, şapkaları kuruturken nelere dikkat etmeliyiz? İşte şapka kuruturken bilmeniz gerekenler;

Pampas otu nedir? Pampas otunun dökülmemesi için ne yapılmalı?Pampas otu nedir? Pampas otunun dökülmemesi için ne yapılmalı?

  • Şapkadan ter lekesi çıkardıktan sonra kuruması için doğrudan güneş ışığı alan bir yere bırakmayın. Bu işlem şapkanızın daha fazla solmasına ve leke kalmasına sebep olur.
  • Hızlı bir kurutma işlemi için aklınıza saç kurutma makineleri gelse sakın kullanmayın. Saç kurutma makineleri şapkanızın formuna zarar verebilir.
  • Şapkanızı yıkadıktan sonra çamaşır makinesinde ya da kurutma makinesin de kurutma yapmamalısınız. Çamaşır makinesinde devir olarak en düşüğü seçmeli ve ardından şapkayı açık havada kurumaya bırakmalısınız. Çünkü kurutma işlemleri yüksek devirle yapılan işlemlerdir. Bu işler şapkanızın zarar görmesine sebep olur.
  • Pamuklu bir saç havlusunu şapkanın içerisine koyun ve fazla suyunu emmesini bekleyin.
Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • abdullah ünal 10 ay önce Şikayet Et
    cok önemli herkesin okuması gereken bir haber
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki