4 etkili yöntem: Duvardaki yağ lekeleri nasıl temizlenir?

Duvardaki yağ lekeleri temizlemenin birbirinden kolay ev tipi yöntemlerini sizler için hazırladık.

4 etkili yöntem: Duvardaki yağ lekeleri nasıl temizlenir?
4 etkili yöntem: Duvardaki yağ lekeleri nasıl temizlenir?
GİRİŞ 01.10.2023 15:12 GÜNCELLEME 01.10.2023 15:23

Duvarlarda oluşan yağ lekelerinin birbirinden farklı sebepleri bulunur. Bunların en başında hepimizin tahmin ettiği gibi yemek yaparken sıçrayan yağlar yer alır. Bazen mutfak dışında bir duvarda karşımıza yağ lekeleri çıkabilir. Böyle durumlarda ise ev içinde kullanılan ya da tadilat edilen mekanik cihazlar ve bakım yağları sebep olabilir.

4 etkili yöntem: Duvardaki yağ lekeleri nasıl temizlenir?

Saçınıza sürdüğünüz bakım yağını farkında olmadan başınızı duvara yaslayıp lekelenmesine sebep olabilirsiniz. Bir başka seçenek ise yeni sürülen el kremi ile duvarlara temas etmiş olabilirsiniz.

4 etkili yöntem: Duvardaki yağ lekeleri nasıl temizlenir?

Sebebi her ne olursa olsun, duvarda bulunan yağ lekeleri zamanla nahoş bir görüntü oluşturur. Zamanla duvarın renginin solmasına ve görünümde göçük oluşmasına neden olur. Aynı zamanda boyayı soldurur ve aşınmasına sebep olur, bu da ekstra yeni masraflara yol açar.

Peki, gelelim duvardaki yağ lekelerini temizlemek için nasıl bir yol izlemeliyiz? Gelin birlikte öğrenelim.

DUVARDAKİ YAĞ LEKELERİ NASIL TEMİZLENİR?

4 etkili yöntem: Duvardaki yağ lekeleri nasıl temizlenir?

Yöntem 1: Karbonat

Karbonat, alkali yapısı sebebiyle iyi bir temizlik ürünü ve koku giderici özelliğe sahiptir. Yemek pişirmeden, temizliğe kadar birden çok amaca hizmet eder. Aşındırıcı özelliği sayesinde, duvardaki yağ lekeleri temizlemede rahatlıkla kullanılacak bir yöntemdir.

Yağlı mutfak dolapları temizliği: 3 adımda yağlardan kurtulunYağlı mutfak dolapları temizliği: 3 adımda yağlardan kurtulun

Duvardaki yağ lekeleri temizlemek için bir kap içerisinde karbonat ve ılık suyu macun kıvamına getirin. Temiz fırça yardımıyla bu karışımı duvardaki yağ lekelerinin üzerine sürün. Birkaç dakika bekletin. Ardından nemli bir bez ile silin ve duvardaki yağ lekelerinin temizlenip temizlenmediğini kontrol edin. Eğer leke hala duruyor ise aynı işlemi daha uzun süre bekleterek tekrarlayın.

4 etkili yöntem: Duvardaki yağ lekeleri nasıl temizlenir?

Yöntem 2: Bulaşık Deterjanı

Bir miktar bulaşık deterjanını, bir kâse ılık su içerisine dökün. Bulaşık deterjanının çözülmesi için karıştırın. Temiz ve aşındırıcı olmayan bir süngeri bu karışıma batırın ve duvardaki yağ lekelerini temizlemek için ovalamaya başlayın. Duvardaki yağ lekeleri temizlenip kaybolmaya başlayana kadar işlemi tekrarlayın. Duvardaki yağ lekeleri kaybolunca nemli bir bez ile alanı temizleyin.

4 etkili yöntem: Duvardaki yağ lekeleri nasıl temizlenir?

Yöntem 3: Beyaz Sirke

Sirke, içerdiği asit sebebiyle mükemmel bir temizlik ürünüdür. Yağ bazlı lekeler başta olmak üzere kir ve kalıntı gibi çoğu lekede etkili çalışır.

Duvardaki yağ lekelerini çıkarmak için bir sprey şişesinde beyaz sirke ve ılık suyu karıştırın. Bu karışımı duvardaki yağ lekelerinin üzerine sıkın. Birkaç dakika bekletin. Ardından temiz nemli bir bez ile sirkeli karışımı sıktığınız alanı temizleyin. Duvardaki yağ lekeleri temizlenene kadar aynı işlemi tekrar edin.

Halıdaki yağ lekesi nasıl çıkar?Halıdaki yağ lekesi nasıl çıkar?

Sirkeli karışım duvardaki yağ lekelerini çıkardıktan sonra nemli bir bez ile karışımın bulunduğu duvarı temizleyin. Sirke uzun kalımda duvarda aşındırıcı etki yapabileceği için kalıntı bırakmamaya dikkat edin.

4 etkili yöntem: Duvardaki yağ lekeleri nasıl temizlenir?

Yöntem 4: Mısır Nişastası

Mısır nişastası da aşındırıcı özelliği sayesinde karbonata benzerlik gösterir. Karbonat kadar aktif kullanılmasa da mısır nişastası da iyi bir temizlik ürünüdür. Mısır nişastası ile duvardaki yağ lekelerini temizlemek için ılık su ve mısır nişastası macun kıvamına getirilir. Nu karışım bir fırça yardımıyla lekeli alana sürülür ve birkaç dakika bekletilir. Ve kalıntı kalmaması için nemli ve temiz bir bez ile alan temizlenir. Eğer duvardaki yağ lekeleri kaybolmadıysa ayı işlemi tekrarlayın.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...