Taze çilek dondurucuda nasıl saklanır?

Mevsiminde taze çilek dondurmanın tüm püf noktalarını öğrenin ve dilediğiniz zaman taze çileğin tadını çıkarın.

Taze çilek dondurucuda nasıl saklanır?
Taze çilek dondurucuda nasıl saklanır?
GİRİŞ 02.04.2024 14:05 GÜNCELLEME 02.04.2024 14:05

Çilek, yaz ayı meyvelerinin arasında en sevilenlerinden bir tanesidir. Tek büyük dezavantajı ise uzun süreler muhafaza edilememesidir. Mevsimi bittikten sonra marketlerde satılanların tadı eski lezzetini vermez.Taze çilek dondurucuda nasıl saklanır?

Mevsimi geçtikten sonra bile çilek kullanmak isteyenler için Taze çilek dondurma ile ilgili merak edilen her şeyi araştırdık. İşte Taze çilek dondurma ile ilgili merak ettiğiniz her şey ve Taze çilek dondurmanın adım adım püf noktaları…

TAZE ÇİLEK BÜTÜN OLARAK MI YOKSA DİLİMLENMİŞ OLARAK MI DONDURULMALI

Taze çilek dondurucuda nasıl saklanır?

Taze çilek dondurma işleminde dilerseniz hepsini bütün şekilde de dondurabilirsiniz. Ama dondurulmuş çileği daha sonra dilimlemesi zor olacağı için ileride kullanılacağı duruma göre dondurulması işleri kolaylaştırır. Eğer bir pasta ya da turta üzerinde süsleme yapacaksanız bütün şekilde dondurabilirsiniz. Smoothie ya da meyveli kefir gibi içecekler yapacaksanız dilimler halinde dondurmanız daha doğru olacaktır.

DONDURUCU ÇİLEKLERİN DOKUSUNU ETKİLER Mİ?

Taze çilek dondurucuda nasıl saklanır?

Taze çilek dondurulduktan sonra tekrar çözündüğünde eski formuna maalesef ki sahip olamaz. Bir miktar yumuşayarak sertliğini kaybeder. Ama bu doku bozukluğu çileğin tadını ya da kullanım alanında büyük bir fark yaratmaz.

Peki, Taze çilek dondurma işlemi nasıl yapılır? İşte adım adım Taze çilek nasıl dondurulur gelin birlikte öğrenelim…

Sert ve taze kalmaları için: Üzüm nasıl saklanır?Sert ve taze kalmaları için: Üzüm nasıl saklanır?

ADIM ADIM TAZE ÇİLEK NASIL DONDURULUR

Aşağıda yazan adımları izleyerek, mevsiminde çileklerinizi dondurun ve daha sonra tadını çıkarın.

Adım 1: Çilekleri temizleyin

Taze çilek dondurucuda nasıl saklanır?

Taze çilek dondurmak için, akan soğuk suyun altında istediğiniz kadar çileği yıkayın. Çileklerin zedelenmemesi için suyu çok şiddetli açmamaya özen gösterin. Temizlediğiniz çilekleri kâğıt havlu üzerine alın ve kurulayın. Kuruyan çileklerin yeşil sap kısımlarını koparın. Bu aşamada dilerseniz çilekleri dilimleyebilir ya da bütün olarak kullanabilirsiniz.

Adım 2: Çilekleri tek tek dondurun

Taze çilek dondurucuda nasıl saklanır?

Taze çilek dondurmak için öncelikle yapmanız gereken işlem birleştirmeden tek tek dondurmaktır. Bunu için kuruladığınız ve saplarından ayırdığınız çilekleri, pişirme kâğıdı serili bir fırın tepsisine aralarında mesafe olacak şekilde dizin. Ardından bu tepsiyi dondurucuya koyun ve en az iki saat bekletin. Bu sayede çilekler tek başına donacak ve daha sonra bir paket içerisine alınınca birbirlerine yapışma yapmayacaktır.

Adım 3: Paketleyin ve tekrar dondurun

Taze çilek dondurucuda nasıl saklanır?

Taze çilek dondurmada bir diğer aşama ise tek tek dondurulan çilekleri birleştirme aşamasıdır. Bu aşamada donan çilekler dondurucudan çıkarılır ve bir buzdolabı poşeti ya da saklama kabında birleştirilir. Eğer buzdolabı poşetine koyulacak ise fazla havası alınır ve paketlenen çilekler daha sonra kullanmak için derin dondurucuya atılır.

Bu şekilde Taze çilek dondurma işlemi yapıldığında derin dondurucuda yaklaşık bir yıl kadar muhafaza edilebilir.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Birleşmiş Milletler'den son dakika Refah açıklaması! İsrail'e sert tepki
Süper Lig'de 34. haftanın VAR kayıtları yayınlandı