Çilekli buzlu kek tarifi, nasıl yapılır?

Çilekli buzlu kek tarifi; krema karışımı, pötibör bisküvi, çilek ve dilimlenmiş badem ile yapılan, pişmeyen bir tatlıdır.

Çilekli buzlu kek tarifi, nasıl yapılır?
Çilekli buzlu kek tarifi, nasıl yapılır?
GİRİŞ 22.08.2023 11:00 GÜNCELLEME 22.08.2023 17:06

Çilekli buzlu kek tarifi, pratik ve kolay olması açısından klasikleşmiş bisküvi pastasını benzerlik gösterir. Yapımı da bisküvi pastası kadar kolay ve hızlıdır.

Çilekli buzlu kek tarifi yapmak için öncelikle krem peynir ve pudra şekeri çırpılır. Ardından ağır krema yavaş yavaş eklenerek karışımın katılaşması için önce düşük ardından yavaş yavaş arttırılarak yüksek devirde çırpılır. Kremanın tamamı eklendiğinde en yüksek hızda çırpılır.

Çilekli buzlu kek tarifi, nasıl yapılır?

Geriye kalan malzemelerin hepsi eklenir ve pürüzsüz bir kıvam alan krema karışımı hazırlanır. Uygun büyüklükte bir borcamın altına ince bir tabaka olacak şekilde krema karışımından sürülür ve yaydırılır. Sonra tüm borcamın tabanı bisküvi ile kaplanır üzerine sırasıyla krema, çilekler ve dilimlenmiş bademler yerleştirilir.

Aynı işlem bir sıra daha yapılır ve son katmanda bisküviler dizildikten sonra kalan krema ile tüm yüzey kaplanır. Hazırlanan çilekli buzlu kek buzdolabına kaldırılır ve bisküviler yumuşayana kadar en az dört saat soğutulur.

Çilekli buzlu kek tarifi, nasıl yapılır?

Çilekli buzlu kek tarifini dilerseniz yaptıktan dört saat sonra da yiyebilir dilerseniz de bir gece buzdolabında bekleterek lezzetlerin iç içe geçmesini sağlayabilirsiniz. Çilekli buzlu kek tarifini arzuya göre magnolia tatlısı gibi kalıplara da yaparak servis edebilirsiniz.

İşte tatlı ihtiyacınızı kesecek hem taze hem de lezzeti çilekli buzlu kek tarifi…

En kolay incir uyutması tarifi, nasıl yapılır?En kolay incir uyutması tarifi, nasıl yapılır?

ÇİLEKLİ BUZLU KEK TARİFİ

Çilekli buzlu kek tarifi için malzemeler;

  • 225 gram krem peynir, oda sıcaklığında
  • 120 gram pudra şekeri
  • 3 su bardağı ağır krema, bölünmüş
  • 1 yemek kaşığı vanilya özü
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 2 paket pötibör bisküvi
  • 650 gram çilek, ince ince dilimlenmiş
  • 46 gram badem, dilimlenmiş (isteğe bağlı)

Çilekli buzlu kek tarifi nasıl yapılır?

Adım 1

Çilekli buzlu kek tarifi, nasıl yapılır?

Çilekli buzlu kek tarifi yapmak için öncelikle çırpıcı içerisine 225 gram krem peynir ekleyip çırpın. Bu sırada krem peynir kıvam alacak. Bu sırada içerisine 120 gram pudra şekerini ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Ardından 3 su bardağı ağır kremanın 1 bardağını çırpıcı içerisine ilave edip düşük hızda tekrar karıştırın.

Adım 2

Çilekli buzlu kek tarifi, nasıl yapılır?

Kalan 2 su bardağı ağır kremayı da ekleyip önce düşük sonra orta – yüksek hızda karışım koyulaşana kadar çırpın. Karışım koyulaşmaya başladıkça çırpıcının hızını arttırın. İçerisine 1 yemek kaşığı vanilya özü, 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi ekleyin ve tekrar çırpın.

Adım 3

Çilekli buzlu kek tarifi, nasıl yapılır?

Çilekli buzlu keki yapmak için orta boyda bir borcam alın. Borcamın içerisine hazırladığınız krema karışımından ince ve eşit bir tabaka olacak şekilde yayın. 2 paket pötibör bisküviyi açın ve yaydığınız kremanın üzerine bisküvi pastası yapar gibi dizin. Bisküvilerin üzerine tekrar krema karışından döküp yaydırın. Dilimlenmiş çilekleri üzerine yerleştirin. İsteğe bağlı dilimlenmiş 46 gram bademin yarısını çileklerin üzerine serpin.

Adım 4

Çilekli buzlu kek tarifi, nasıl yapılır?

İkinci katı için çileklerin üzerine tekrar bisküvileri dizin ve aynı işlemleri tekrar edin. Son olarak kalan bisküvileri çileklerin üzerine yerleştirin ve kalan krema karışımının tamamını bisküvilerin üzerine eşit şekilde yayın ve dilerseniz süsleyin.

Adım 5

Çilekli buzlu kek tarifi, nasıl yapılır?

Streç film ile üzerini kapatın en az dört saat boyunca bisküviler yumuşayana kadar buzdolabında soğumaya bırakın. Ardından çilekli buzlu keki dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya bu kararı bekliyordu! Tutuklamanın ilk adımı atıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul edecek