Diş macunu ile asla temizlememeniz gereken 4 şey

Diş macununun içeriğinde bulunan aşındırıcı maddeler çoğu ürün üzerinde mikro çiziklere sebep olarak zamanla kararmasına sebep olur.

Diş macunu ile asla temizlememeniz gereken 4 şey
Diş macunu ile asla temizlememeniz gereken 4 şey
GİRİŞ 03.08.2023 11:55 GÜNCELLEME 03.08.2023 11:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İnternet üzerinde parlatıcı etkili temizlik metotları arasında diş macunu içeren yöntemler yaygın olarak paylaşılıyor. Sirke, karbonat ve limon gibi diş macunu da kendin yap temizlik yöntemlerinde en sık kullanılan malzemelerden bir tanesidir.

Diş macunu, armatür cilalamasından gıdaların sebep olduğu kötü kokuların giderilmesine kadar birçok alan da yardımcı bir temizleyici olarak kullanılabilir. Ama sirke, karbonat ve limon gibi diş macununun da aşındırıcı bir özelliği bulunur. Bu aşındırıcı özelliği yüzünden diş macunu ile asla temizlememeniz gereken birkaç eşya bulunur.

Diş macunu ile asla temizlememeniz gereken 4 şey

HANGİ DİŞ MACUNU TEMİZLİKTE KULLANILABİLİR?

Kendin yap temizlik ürünlerinde kullanılan diş macunu aslında her evde bulunan herhangi bir diş macunu değildir. Bahsi geçen diş macunu beyazlatıcı etkisi olmayan, jel kıvamda bulunmayan ve renklendirici içermeyen diş macunudur. Yani diş macununun en doğal halidir.

Diş macunu ile asla temizlememeniz gereken 4 şey

Diş macunlarının beyazlatıcı etkisi olanların içerisinde bulunan aşındırıcı maddeler temizlik esnasında çoğu ürünün çizilmesine ve geri dönüşü olmayan hasarlara yol açar. Bu yüzden diş macunu ile asla temizlememeniz gereken ürünleri bilmeniz önem arz eder. Bunun dışında temizleyebileceğiniz diğer ürünleri de doğru diş macunu ile temizleyerek olası problemlerin önüne geçmeniz oldukça önemlidir.

İşte diş macunu ile asla temizlememeniz gereken 4 şey…

3 farklı yöntem: Paslanmaz çelik takılar nasıl temizlenir?3 farklı yöntem: Paslanmaz çelik takılar nasıl temizlenir?

DİŞ MACUNU İLE ASLA TEMİZLEMEMENİZ GEREKENLER

Yumuşak ve Parlak Değerli Taşlar

Diş macunu ile asla temizlememeniz gereken 4 şey

Değerli taşlardan oluşan takılar, diş macunu ile asla temizlenmemeniz gereken parçalardan bir tanesidir. Diş macununun sertlik derecesi, değerli taşlardan yüksek olduğu için çizilmesine sebep olur. Diş macununun sertlik derecesi 3 ile 4 arasındayken, opal taşlı ürünlerin ise sertlik derecesi 6’dır.

Sirkeyle asla temizlememeniz gereken 8 şeySirkeyle asla temizlememeniz gereken 8 şey

Diş macunu opal taşlı ürünler üzerinde gözle görülen bir çizilme oluşturmasa da mikro çiziklere sebep olur. Bu mikro çizikler zamanla taşın matlaşarak parlaklığını yitirmesine sebep olur. Bu yüzden yumuşak ve parlak değerli taşları diş macunu ile asla temizlememeniz gereken ürünler arasında bulunduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Altın Takılar

Diş macunu ile asla temizlememeniz gereken 4 şey

Altın takılarda diş macunu ile asla temizlememeniz gereken ürünlerden bir tanesidir. Mohs sertlik ölçeğine göre altın ürünlerin sertlik değeri 2,5 ila 3 arasında yer alır. Diş macunu ise bu ürünler üzerinde çizikler oluşturarak hem aşınmasına hem de matlaşmasına sebep olur. Altın takılar sadece diş macunu ile değil, aşındırıcı özelliği olan hiçbir temizleyici ürün ile temizlenmemelidir.

Gümüş Takı ve Servis Gereçleri

Diş macunu ile asla temizlememeniz gereken 4 şey

Gümüş takı parlatma denilince internette en sık karşımıza çıkan yöntemlerden bir tanesi diş macunu ile parlatmadır. Bu çok bilinen bir şehir efsanesidir. Gümüş takı ve servis gereçleri diş macunu ile asla temizlememeniz gereken ürünlerden bir tanesidir.

Limonla asla temizlememeniz gereken 5 şeyLimonla asla temizlememeniz gereken 5 şey

Gümüşün ürünlerinde Mohs sertlik ölçeği altın gibi 2,5 ila 3 arasındadır. Ve diş macunu içerisinde bulunan maddeler gümüş takı ve servis gereçlerini geçici olarak parlatsa da uzun vadede çizikler oluşarak matlaşmasına sebep olur.

Elmaslar ve Sert Değerli Taşlar

Diş macunu ile asla temizlememeniz gereken 4 şey

Elmas, yakut ve safir gibi değerli taşlar Mohs sertlik ölçeğinde diş macunundan daha serttir. Ama bu taşlarda diş macunu ile asla temizlememeniz gereken ürünler arasında yer alır. Çünkü diş macunu bu taşlar üzerinde mikro çizikler oluşturur ve zamanla taşın kararmasına sebep olur.

Karbonatla asla temizlememeniz gereken 6 şeyKarbonatla asla temizlememeniz gereken 6 şey

Bunun yanı sıra birçok değerli taş altın ve gümüş gibi halka üzerine yerleştirilmektedir. Bu da o kısmın çizilmesine sebep olabilir. Bu yüzden elmas, yakut ve safir gibi değerli taşları diş macunu ile asla temizlememeniz gerekir.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Kemal 8 ay önce Şikayet Et
    Atıyoooo
    Cevapla
  • MACKALI 61 8 ay önce Şikayet Et
    Bende tencere tava gibi malzemeler falan sandimidim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş