Limonla asla temizlememeniz gereken 5 şey

Ev temizliğinde oldukça tercih edilen limonla asla temizlememeniz gereken eşyaları ve yüzeyleri sizler için derledik.

Limonla asla temizlememeniz gereken 5 şey
Limonla asla temizlememeniz gereken 5 şey
GİRİŞ 11.07.2023 13:12 GÜNCELLEME 12.07.2023 09:33

Limon, ev temizliğinden sirkeden sonra en çok kullanılan doğal temizlik malzemelerinden bir tanesidir. Limon suyu pek çok lekenin ve kokunun giderilmesinde mükemmel çalışır. Güneş kremlerinden kaynaklanan lekelerin giderilmesinden, mutfakta kullanılan kesme tahtalarına sinen sebze meyve kokularını bastırmaya kadar birçok alanda oldukça iyi sonuçlar verir.

Limon pek çok alanda gönül rahatlığıyla kullanılsa da bazı yüzeylerde ve kumaşlarda kullanılması sakıncalıdır. Bunun yanı sıra asıl önemli olan limon suyunun klorlu ağartıcılar ile asla karıştırılmaması gerekir. Limon suyu ve klorlu ağartıcı birleştiğinde tehlikeli dumanlar oluşturarak zehirlenmeye sebep olur.

Limonla asla temizlememeniz gereken 5 şey

Maddi hasarlar ve sağlıkla ilgili problemlere sebep olmaması için, limonla asla temizlememeniz gereken ev eşyalarını ve yüzeyleri bilmek oldukça önem arz eder. Peki, limonla asla temizlememeniz gereken şeyler nelerdir? İşte limonla asla temizlememeniz gereken 5 şey…

LİMONLA ASLA TEMİZLEMEMENİZ GEREKENLER

  • Çamaşır Suyu

Limonla asla temizlememeniz gereken 5 şey

Klorlu ağartıcılar, asitli ürünler ile karıştırıldığında toksik klor gazı oluşmasına sebep olur. Sirkeyle asla temizlememeniz gereken 8 şey adlı haberimizde çamaşır suyu ve sirkenin asla karıştırılmaması gerektiğini öğrenmiştik. Bu kural limon içinde geçerlidir.

Halıdaki yağ lekesi nasıl çıkar?Halıdaki yağ lekesi nasıl çıkar?

Limonla asla temizlememeniz gereken şeylerden önce limonla asla karıştırmamanız gerekenler arasında klorlu ağartıcılar olduğunu aklınızdan sakın çıkarmayın.

  • Doğal Taşlar

Limonla asla temizlememeniz gereken 5 şey

Limonla asla temizlememeniz gereken şeylerden bir tanesi doğal taş içeren ürünlerdir. Bunların başında mutfak tezgâhları, tezgâh arkası fayanslar, zeminler, mobilyalar ve aksesuarlar gelmektedir. Doğal taş içeren zeminler limon suyuna maruz kaldığında zamanla renk değişikliğine ve çukurlaşmaya sebep olur.

  • Parke Zeminler

Limonla asla temizlememeniz gereken 5 şey

Parke zeminler, limonla asla temizlenmemesi gereken yerlerden bir tanesidir. Limon suyu bu zeminlerin contalarına zarar verir. Aynı zamanda parkenin zeminini donuklaştırarak renk solmasına ve deformasyona uğrayarak hasara açık hale gelmesine neden olur.

Polyester kumaş nedir, özellikleri nelerdir?Polyester kumaş nedir, özellikleri nelerdir?

Parke zeminleri temizlerken limonla temizlemekten kaçının. Yanlışlıkla zemine limon suyu ya da limon parçası düşürürseniz parkenin asitten etkilenmemesi için en hızlı şekilde alanı temizleyin.

  • Pirinç Kaplama Yüzeyler

Limonla asla temizlememeniz gereken 5 şey

Limonla asla temizlenmemesi gereken bir diğer şey ise pirinç kaplamalı yüzeylerdir. Ama burada ufak bir ince ayrım bulunmaktadır. Eğer yüzey som pirinç ise limon ya da bir başka asitli temizlik maddesi ile rahatlıkla temizlenerek parlatılabilir. Ancak pirinç kaplı parçalar ise aşınmaya bağlı deforme olabileceğinden limonla asla temizlenmemesi gereken şeyler arasında girer.

3 farklı yöntem: Paslanmaz çelik takılar nasıl temizlenir?3 farklı yöntem: Paslanmaz çelik takılar nasıl temizlenir?

Evinizde yer alan bir parçanın som pirinç mi yoksa pirinç kaplama olduğunu anlamak için mıknatıs kullanabilirsiniz. Parçanın üzerine bir mıknatıs tutun ve mıknatıs tarafından çekilmiyor ise som pirinç, çekiliyor ise pirinç kaplama demektir.

  • Koyu ve Parlak Renkli Giysiler

Limonla asla temizlememeniz gereken 5 şey

Limonla asla temizlememeniz gereken şeylerden bir diğeri de koyu ve parlak renkli giysilerdir. Limon suyu tekstil ürünlerinde ağartıcı etkiye sahip olduğu için renk solmasına bağlı olarak zarar görmesine sebep olabilir.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiyatını duyanlar inanamadı! Piyasayı karıştıracak SUV
Türkiye'nin hamleleri sonrası İsrail'den Irak komplosu! Ankara darbeyi vurdu gözleri döndü