Görsel IQ’nuzu test etmek için optik illüzyon testi: Görseldeki insanlardan saklanan rakunu 15 saniye içerisinde sadece bir dahi görebilir!

Görsel IQ'nuzu test etmenin en basit yollarından biri olan optik illüzyon testleri, beyninizin algılama seviyesini test eder. Ortalığı birbirine katıp saklanan rakunu 15 saniye içerisinde bularak algı seviyenizin üstünlüğünü herkese kanıtlayın!

GİRİŞ 14.09.2023 09:38 GÜNCELLEME 14.09.2023 09:58
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Zeka testleri çeşitlerinden biri olan optik illüzyon testleri, beynin görsel içerisinde saklanan ögeleri algılamasına dayanan bir bulmaca tipidir. Optik yanılsama testleri çoğu zaman psikanaliz analının da bir parçasıdır. Çünkü bu testler olayları nasıl algıladığınıza ışık tutar.

Optik illüzyon testleri olayları nasıl algıladığımızı ve gördüğümüzü ortaya çıkarır. Tabi ki herkes çevresine aynı dikkatle bakma yeteneğine sahip değildir ve çoğu zaman gözümüzün önünde olan şeyi fark etmeyebiliriz. Haber7.com ekibi olarak, gözlem yeteneğinizi ve sabrınızı geliştirmeniz için size optik illüzyon testi hazırladık.

15 SANİYE İÇERİSİNDE SAKLANAN RAKUNU BULUN

Görsel IQ’nuzu test etmek için Optik İllüzyon: Görseldeki insanlardan saklanan rakunu 15 saniye içerisinde sadece bir dahi görebilir!

Yukarıda yer alan illüstrasyon görselinde bir mahalle ve bu mahallede yaşayan bir çiftin kapısının önündeki çöp kutusunu görüyorsunuz. Yaramaz bir rakun ise bu çöplerin içerisinde bir şeyler ararken ortalığı birbirine katmış. Duruma çok sinirlenen ev sahipleri ise yaramaz rakunu aramak için dışarı çıkmış ama rakun çoktan saklanmış bile.

Kedi, köpek, sincap ve kuşların olduğu bu sıcak mahallede ortalığı savaş alanına çeviren yaramaz rakunu 15 saniye içerisinde bulmamıza yardımcı olur musun?

Cevabın evet ise süreyi başlatalım! Unutma, dikkatini topla ve görselin bütününe hâkim olmaya çalış. Yoksa yaramaz rakun seni de alt edebilir.

SÜRE BAŞLADI

Optik illüzyon testlerinde cevabı bulmak her ne kadar uğraştırıcı olsa da asıl zorlayıcı kısmı süreye bağlı olmasıdır. Arkada zaman akarken bir şeylere yoğunlaşmak hep zorlayıcı olmuştur. Zamanın daralmasıyla saklanan ögeyi bulamamak stres seviyesini arttırır ve hataya sebep verir.

Bu gibi durumların önüne geçmek için öncelikle sakin olmak ve odaklanmak oldukça önemlidir. Süreyi yokmuş gibi düşünerek kendinizi sakinleştirebilir ve görsele odaklanabilirsiniz.

Evet, yaramaz rakunu bulabildiniz mi? Şu an her yer çok karışık olduğu için rakunu fark etmeniz biraz zor gelebilir. Ama bir kere rakunu yerini fark ettikten sonra bir daha görsele aynı şekilde bakamayacaksınız, çünkü gözünüz direkt olarak rakuna takılacak.

SÜRE BİTTİ VE İŞTE RAKUNUN GİZLİ YERİ

Evet, süre bitti. Yaramaz rakunu verilen süre içerisinde bulan okuyucularımızı tebrik ederiz. Görsel zekânız dillere destan! Sizin süre ile hiçbir takıntınız yok ve süre aslında sizin için oldukça cezbedici bir sınırlama.

Yaramaz rakunu bulamayan okuyucularımız içinse çözümü aşağıya bırakacağız. Ama isterseniz süresiz bir şekilde rakunu aramaya devam edebilirsiniz.

İşte yaramaz rakunun ortalığı birbirine kattıktan sonra mahalle sakinlerinden kaçarak saklandığı o yer;

Görsel IQ’nuzu test etmek için Optik İllüzyon: Görseldeki insanlardan saklanan rakunu 15 saniye içerisinde sadece bir dahi görebilir!

Evet, rakun gidip aslında en göze çarpan yere arabanın içerisine saklanmış. Bizde onu çöp kutularının oralarda çok aradık. Peki, siz doğru cevabı kaç saniye içerisinde buldunuz? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11
  • N.T 7 ay önce Şikayet Et
    belirtilen süre içerisinde gördüm
    Cevapla
  • mert 7 ay önce Şikayet Et
    buldum.0.25 saniyede rekor bende D
    Cevapla
  • Guest 7 ay önce Şikayet Et
    0.30 saniye
    Cevapla
  • rakun 7 ay önce Şikayet Et
    tabeladaki sayılmıyor mu ?
    Cevapla
  • mert 7 ay önce Şikayet Et
    üzerinde çarpı işareti varya ondan sayılmordur.
    Cevapla
  • şaşı gözlü 7 ay önce Şikayet Et
    1.5 saniye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
12 yıl sonra gelen imza! Türkiye, dengeden yana
Starbucks 35 milyar dolar değer kaybetti