Görsel keskinliğinizi test edin: İki resim arasındaki 5 farkı 12 saniye içerisinde bulun!

Zekâ testi köşemizde bu gün farkı bul bulmacası var. İki görsel arasında yer alan 5 farkı 12 saniye içerisinde tespit edebilir misiniz? Zamana karşı üstün gözlem becerinizi kanıtlama zamanı!

GİRİŞ 19.09.2023 13:03 GÜNCELLEME 19.09.2023 14:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Zekâ testi çeşitlerinden biri olan farkı bul bulmacaları, görünüşte aynı olan iki görüntü arasındaki farklılıkları belirleme yeteneğini test etmek ve eğlenmek amacıyla yapılmıştır. Bu bulmacaların asıl zorluğu, okuyucuların zamana karşı yarışmasıdır.

Zekâ testi farkı bul bulmacalarının arasındaki farklar bazen bir nesnenin konumundan, tipine bazen de renginden boyutuna kadar birçok şekilde olabilir. Konsantrasyon ve gözlem becerilerini geliştirmek isteyen kişiler, düzenli aralıklarla farkı bul testleri uygulaması faydalı olacaktır.

Şimdi aşağıdaki farkı bul bulmacasını çözerek gözlerinizin keskinliğini test edin!

12 SANİYEDE 5 FARKI BULUN

Görsel keskinliğinizi test edin: İki resim arasındaki 5 farkı 12 saniye içerisinde bulun!

Yukarıda paylaşılan illüstrasyon görselinde yaramaz bir çocuğun evin çatısına çıkıp gökyüzünü izlediğini görüyoruz. İki fotoğrafta ilk bakışta neredeyse birbirinin aynısı görünüyor. Ancak dikkatli bakıldığında iki resim arasında bazı farklılıklar mevcut.

Okuyucularımız için bu farkı bulma illüstrasyon görselinin zorluk seviyesi ise zaman kısıtlaması olmasıdır. Sizden istenen 12 saniyede iki görsel arasındaki 5 farkı tespit etmeniz. Hazırsanız zamanınızı başlatalım!

MÜCADELE BAŞLADI

Farkı bul bulmacalarının amacı görüşünüzün keskinliğini ve ayrıntılara dikkat etme seviyenizi test etmektir. Bazı farklılıklar ilk bakışta görülse de bazıları için iyice odaklanmak gerekebilir.

Görsele yakından bakın ve fark ettiğiniz tüm farklılıkları bir liste yapın. Yapılan araştırmalara göre bu tür aktivitelere katılmak kişinin beyin konsantrasyonunu ve hafızasını uyararak aktif olarak çalışmasını tetiklediğini ortaya çıkarmıştır. Bu sebeple düzenli olarak bu tarz aktivitelere katılmak kişinin konsantrasyonunun artmasına ve hafızasını daha dinç tutmasına fayda sağlar.

SÜRE BİTİYOR

Acele edin, süre bitiyor.

Tüm farkları tespit edebildiniz mi?

Halen arayış içindeyseniz süreyi tekrar başlatıp mücadeleyi baştan alabilirsiniz. Çözümü görmek ve cevapları kontrol etmek isteyenler için ise çözümü aşağıya bırakacağız.

İŞTE FARKI BUL BULMACASININ ÇÖZÜMÜ

Süre bitti.

Verilen süre boyunca 5 farkı da bulan okuyucularımızı tebrik ederiz. Gözlem beceriniz ve konsantrasyonunuz takdire şayan. Bunlar artık size basit geliyor farkındayız ama pratik pratiktir.

Verilen sürede farkları bulamayan ya da eksik bulan okuyucularımız ise endişelenmesine gerek yok. Çözümü sizin için aşağıya bırakıyoruz. Kontrol edin ve hangi farkı atladığınızı bizimle paylaşın.

Görsel keskinliğinizi test edin: İki resim arasındaki 5 farkı 12 saniye içerisinde bulun!

Peki, siz kaç saniyede 5 farkı buldunuz? Yorumlarda buluşalım!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Yusuf 7 ay önce Şikayet Et
    4 tane buldum 12 saniyede
    Cevapla
  • orhan 7 ay önce Şikayet Et
    tam 1.5 snde buldum
    Cevapla
  • mert 7 ay önce Şikayet Et
    resimleri yan yana koymakla çok iyi yapmışsınız.çünkü 2 sini aynı anda görebiliyorsunuz. alt alta olunca gözlerin şaşı oluyordu.aşagı yukarı aşagı yukarı.alt alta olunca 2 sinin aynı anda görülebilmesi için bilgisayar ekranının sinema perdesi kadar olması gerekiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas’tan ‘Hasan Saklanan’ açıklaması: Mescid-i Aksa şehidi ilan ediyoruz!
Dünya bu kararı bekliyordu! Tutuklamanın ilk adımı atıldı