30 saniyelik dikkat gerektiren zekâ testi: Dâhilerin sadece %0,1’i aynı anda kaç telefonun şarj edilebileceğini doğru tahmin edebilir. Sizde onlardan biri misiniz?

Mükemmel bilişsel ve gözlem becerilerinizi kullanarak 30 saniye içerisinde aynı anda kaç telefonu şarj edebileceğinizi bulun ve kendinizi kanıtlayın!

GİRİŞ 27.09.2023 11:17 GÜNCELLEME 27.09.2023 15:17
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Zekâ testleri; gözlem yeteneğinizi, akıl yürütme ve problem çözme becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olurken aynı zamanda eğlenceli vakit geçirmenize de yardımcı olacaktır. Zekâ testleri, beyinsel fonksiyonlarımızı zorlayan, onların gelişimine destek olan bir tür görsel bulmacalardır.

Günlük hayattaki olayları düz görüşümüz kalıplaşmış bir durumdur. Zekâ testleri ile beynimiz olaylar karşısında farkı alternatif yollar aramayı ve olayın genel bütününe bakarak hataları görmemize de yardımcı olur.

AYNI ANDA KAÇ TELEFONU ŞARJ EDEBİLİRSİNİZ?

30 saniyelik zekâ testi: Dâhilerin sadece %0,1’i aynı anda kaç telefonun şarj edilebileceğini doğru tahmin edebilir. Sizde onlardan biri misiniz?

Yukarıda yer alan görselde birden çok uzatma kablosu bulunmaktadır. Sizden istediğimiz ise 30 saniye içerisinde bu uzatma kablolar ile kaç tane telefonu şarj edebileceğinizi bulmanız. Hazırsanız süreyi başlatalım!

MÜCADELE BAŞLADI

Evet, süre başladı.

Zekâ testleri, hafıza işlevinizi geliştirirken çeşitli fikirler üretme ve anlama yeteneğinizi de güçlendirir. Aynı zamanda size bu yeteneklerinizi test etme şansı verir. Analitik becerinizi geliştirerek zorlu durumların içinden ustalıkla çıkmanız için fikir üretmenize yardımcı olur. Bu tarz zekâ testleri, her durumu ayrı ayrı analiz etmenizi ve görselin bütününe hâkim olmanızı ister.

YARDIMA MI İHTİYACINIZ VAR

Evet, süre dolmak üzere. Eminiz ki bir cevabınız var ama bu cevap doğru mu? Cevabı söylemeden önce iki kez kontrol etmeniz gerekebilir. Eğer cevabınızdan eminseniz sizi aşağıya sorunun cevabının bulunduğu alana alalım.

İŞTE CEVAP

Aynı anda kaç telefon şarj edebileceğinizi buldunuz mu? Cevabı evet olanları o zaman böyle alalım. Şimdi cevabı kontrol etme zamanı!

İşte aynı anda şarj edebileceğimiz telefon sayısı…

30 saniyelik zekâ testi: Dâhilerin sadece %0,1’i aynı anda kaç telefonun şarj edilebileceğini doğru tahmin edebilir. Sizde onlardan biri misiniz?

Evet, aynı anda sadece 6 tane telefonu şarj edebilirsiniz. Neden mi?  Yukarıdaki görselde de gördüğünüz gibi uzatma kablolarından bir tanesinin kablosu kopuk diğer uzatma kablosunun ise fişler için delikleri olmayan bir gözü mevcut.

Tek gözü çalışmayan uzatma kablosunu elektrik kaynağına takarsanız ve diğer 3 adet uzatma kablosunu da bu prize takarak elektrik almasını sağlarsanız geriye toplam 6 adet boş priz kalıyor. Ve bu 6 adet priz de aynı anda toplam 6 tane telefonu şarj edebilir.

Peki, siz doğru cevabı verilen sürede bulabildiniz mi? Yorumlarda buluşalım!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12
  • Izzet Uzun 6 ay önce Şikayet Et
    Ceryan kablolarının ucunda telefona girecek yer var. Ceryan fischleri nereye takılı? Önce onları ceryana takmanız gerekir.
    Cevapla
  • 421 7 ay önce Şikayet Et
    böyle birşey yapmayacağım için düşünmedim :)
    Cevapla
  • Mustafa 7 ay önce Şikayet Et
    cevap 8
    Cevapla
  • aha 7 ay önce Şikayet Et
    şarj etme önemli bi iş
    Cevapla
  • orhan 7 ay önce Şikayet Et
    kablo kopukmuşta ne kadarda boş bi iş kopuksa ne koyuyon lan ozaman o prizi resme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!