3 farklı yöntem ile: Giysilere yapışan sim nasıl temizlenir?

Giysilere yapışan simler doğru temizlenmediği takdirde dağılarak her yere ve her eşyaya yapışabilir. Ancak basit yöntemler ile giysilere yapışan simi temizleyebilirsiniz. İşte giysilere yapışan simi temizleme yöntemleri…

3 farklı yöntem ile: Giysilere yapışan sim nasıl temizlenir?
3 farklı yöntem ile: Giysilere yapışan sim nasıl temizlenir?
GİRİŞ 15.10.2023 12:42 GÜNCELLEME 15.10.2023 14:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sim; termoplastik ve alüminyum hammaddelerden üretilen, metalik boyalar ile renklendirilen, belirli şekil ve büyüklüklerde kesilen malzemedir. El işi projelerinden dekorasyona, kıyafetlerden saç ve makyaja kadar istenen her yerde ve kıyafet üzerinde kullanılır.

Sim, ne yazık ki inatçı bir malzemedir. Onu bulaştığı giysiden, kumaştan çıkarmak için fırçalamaktan daha fazlası gerekir. Temizlenmediği takdirde farkında olmadan her yere ve her şeye bulaşarak yayılır. Giysilere yapışan simleri temizlemek aslında oldukça kolaydır. Bunun için izlemeniz gerek yöntemleri sizler için derledik.

İşte giysilere yapışan simi temizleme yöntemleri…

GİYSİLERE YAPIŞAN SİM NASIL TEMİZLENİR

  • Bant ile Giysilere Yapışan Simi Temizleme Yöntemi

Giysilere yapışan sim nasıl temizlenir?

Giysilere yapışan simi temizlemek için uygulayabileceğiniz ilk yöntem bant kullanmaktır. Eğer çok miktarda bir simden kurtulmak istiyorsanız öncelikle giysinizi yıkayın ve kurutun. Bu aşamada mümkünse elle yıkama yapın. Çamaşır makinesi kullanacaksanız eğer makinede başka kıyafet olmamasına dikkat edin. Simler bulaşıcı olduğu için diğer kıyafetlere de bulaşabilir.

Giysilere yapışan sim nasıl temizlenir?

Giysiyi yıkayıp kuruttuktan sonra sert bir zemine yerleştirin. Koli bandını uzun bir şerit halinde açın ve yapışkan kısmını giysinin simli yerine bakacak şekilde doğrudan kumaşın üzerine yerleştirin. Sıkıca bastırın ve ardından kumaştan yukarı doğru çekin.

Aynı işlemi giysideki sim kalıntıları temizlenene kadar tekrarlayın. Bant birkaç işlemden sonra yapışkanlık özelliğini yitirecektir. Yeni bir bant alarak işlemi tekrarlayın. Tüm simler bitine kadar bu işlemi tekrarlayın.

Bazı kumaşlara bant yapıştırmak işe yaramaz bazılarına da zarar verebilir. Bant yapıştırılmayacak giysilere yapışan sim temizleme yöntemi için ise aşağıdaki yöntemleri takip edebilirsiniz.

  • Temiz Tüy Toplama Rulosu ile Giysilere Yapışan Simi Temizleme Yöntemi

Giysilere yapışan sim nasıl temizlenir?

Temiz tüy toplama ruloları geniş alanlar için banttan daha işlevseldir. Giysilere yapışan simi temizlemek için tüy toplama rulosunu ambalajından çıkarın. Sim bulaşan giysinin üzerinde yukarıdan aşağıya doğru hareket ettirerek yuvarlayın. Birkaç işlemden sonra rulo yapışkanlığını kaybedecektir. Bunun için yapışkan tabakasını delikli çizgi boyunca çekin ve yeni yapışkanlı tarafı ortaya çıkarın. Tüm simler temizlenene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

  • Saç Spreyi ile Giysilere Yapışan Simi Temizleme Yöntemi

Giysilere yapışan sim nasıl temizlenir?

Giysilere bulaşan simi temizlemek için bir diğer yöntemlerden biri aerosol saç spreyi kullanmaktır. Bu yöntem için kıyafeti bir zemine yerleştirin. Aerosol saç spreyinden bol miktarda simli bölgeye püskürtün. Saç spreyinin tamamen kurumasını bekleyin.

Giysilere yapışan sim nasıl temizlenir?

Saç spreyi tamamen kuruduktan sonra simli eşyaları çamaşır makinesine koyun ve normal yıkama yapın. Yıkama döngüsü bittikten sonra giysileri çıkarın ve kurutun. Kuruyan giysiyi alın ve temiz havada silkeleyin.

Giysilere yapışan sim nasıl temizlenir?

Giysilere bulaşan simlerden kurtulduktan sonra çamaşır makinenizin içerisini simlerin bulaşma ihtimaline karşı iyice temizleyin.  Temiz bir süngeri ıslatın ve çamaşır makinenizin içerisini ve iç kısımlarını silin.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Merak 8 ay önce Şikayet Et
    Sim yapışan yerlere abdest suyuda geçmiyor bilgi olarak söylemek istedim gusul de tabiki
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var
Merkez Bankası'ndan 'kira zammı' açıklaması! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat