En iyi hamburger ekmeği tarifi, nasıl yapılır?

Hamburger ekmeği, mayalı hamur ile yapılan porsiyonluk ekmek çeşididir. Hamburger ekmeğine ait detaylı tarifi haberin devamına bulabilirsiniz.

En iyi hamburger ekmeği tarifi, nasıl yapılır?
En iyi hamburger ekmeği tarifi, nasıl yapılır?
GİRİŞ 31.08.2023 16:55 GÜNCELLEME 31.08.2023 16:55

Hamburgerin 7’den 70’e herkesin sevdiği lezzetlerden bir tanesidir. Bir hamburgerin lezzetini içerisindeki köfte ve malzemelerden daha çok ekmeği verir. Mükemmel hamburger ekmeğini eve de yapabilmeniz için sizler için en iyi hamburger ekmeği tarifini araştırdık.

Hamburger ekmeği sadece hamburger tariflerinde değil, ekmek ile yapılacak her tarifte gönül rahatlığıyla kullanılabilir.

En iyi hamburger ekmeği tarifi, nasıl yapılır?

Hamburger ekmeği yapmak için öncelikle kuru maya, ılık su, sıvı yağ ve toz şeker güzelce karıştırılarak mayanın aktif olması beklenir. Maya aktif olunca içerisine çırpılmış yumurta, tuz ve azar azar un ekleyerek yoğurulmaya başlanır.

Pürüzsüz bir kıvam alana kadar un eklenerek elle yoğurulur. Ardından hamburger ekmeği hamuru mayalanması için bırakılır. Mayalanan hamburger ekmeği hamuru unlu tezgâh üzerine alınır ve 8 eşit parçaya bölünür. Her bir hamur parçası el yardımıyla yuvarlanır ve tepsiye koyulur.

En iyi hamburger ekmeği tarifi, nasıl yapılır?

Şekil verilen hamburger ekmekleri üzeri temiz bir havlu ile kapatılarak 10 dakika tepsi mayası yapılır. Ardından bir yumurta sarısı ve bir yemek kaşığı su birlikte çırpılır ve hamburger ekmekleri üzerine sürülür. Susam da serpilip önceden ısıtılmış fırına verilir. Altın kahverengi renge gelene kadar pişirilir.

İşte gerçek hamburger ekmeklerini aratmayacak, evde kolaylıkla yapabileceğiniz en lezzetli ve basit hamburger ekmeği tarifi…

EN İYİ HAMBURGER EKMEĞİ TARİFİ

8 ADET    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 60 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 12 DAKİKA

Hamburger ekmeği tarifi için malzemeler;

  • 2 yemek kaşığı kuru maya,
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı ılık su,
  • 1/3 su bardağı sıvı yağ,
  • ¼ su bardağı toz şeker,
  • 1 adet büyük boy yumurta,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı,
  • 1 yemek kaşığı su,
  • 2 yemek kaşığı susam

Hamburger ekmeği tarifi nasıl yapılır?

En iyi hamburger ekmeği tarifi, nasıl yapılır?

Adım 1

Hamburger ekmeği tarifi yapmak için geniş bir kabın içerisine 2 yemek kaşığı kuru maya ve ılık su ekleyin. Sıvı yağ ve toz şekeri de ekleyip 5 dakika bekletin. 5 dakika sonunda maya köpürerek aktive olacaktır.

Adım 2

Bir kâse içerisine yumurtayı kırın ve çırpın. Çırptığınız yumurtayı mayanın içerisine ekleyin. Üzerine tuzu ve yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin.

En iyi hamburger ekmeği tarifi, nasıl yapılır?

Adım 3

Pürüzsüz bir hamur kıvamı elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile kapatın ve yaklaşık 30 dakika boyunca mayalanmaya bırakın.

Adım 4

Fırını 225 derecede ısıtmaya başlayın ve fırın tepsinizi pişirme kâğıdı yerleştirin. Mayalanan hamburger ekmeği hamurunu kabın içerisinden alın ve hafifçe unladığınız tezgâha koyun. Hamuru 8 eşit parçaya bölün ve her birini top haline getirin.

En iyi hamburger ekmeği tarifi, nasıl yapılır?

Adım 5

Şekil verdiğiniz hamurları fırın tepsisine yerleştirin ve üzerini temiz bir havlu ile kapatıp 10 dakika dinlendirin. 10 dakika sonunda bir kâse içerisine yumurta sarısı ve bir yemek kaşığı su ekleyip güzelce çırpın. Bir fırça yardımıyla hamburger ekmeklerinin üzerine sürün, ardından susam serpin.

En iyi hamburger ekmeği tarifi, nasıl yapılır?

Adım 6

Yumurtalayıp susam sürdüğünüz hamburger ekmeklerini önceden ısıttığınız fırına verin. Yaklaşık 8-12 dakika altın kahverengi rengini alana kadar pişirin.

Pişen hamburger ekmeklerini fırından çıkarın ve soğuması için bekletin. Afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum
Kapıda vize uygulamasında yeni gelişme! İşte eklenen yeni adalar...