Pırlanta yüzük nasıl temizlenir?

Pırlanta yüzükler zamanla eski parlaklığını kaybederek donuk bir görüntüye kavuşur. Ev tipi pırlanta yüzük temizleme yöntemini sizler için derledik.

Pırlanta yüzük nasıl temizlenir?
Pırlanta yüzük nasıl temizlenir?
GİRİŞ 14.09.2023 16:38 GÜNCELLEME 14.09.2023 16:41

Pırlanta yüzükler, rutin temizliği yapılmazsa zaman içerisinde parlaklığını kaybederek matlaşabilir. Eski parlaklığını kaybeden pırlanta yüzükleri çoğu zaman kuyumcuya götürerek parlatabilirsiniz. Bunun için çok vakti olmayan kişiler ise evde pırlanta yüzüğünü kendi temizleyebilir.

Ede pırlanta yüzük temizlemeye dair ipuçları ve adımları sizler için derledik. Bu yöntem sayesinde pırlanta yüzüğünüzü uzun süreler boyunca pırıl pırıl tutmaya devam edebilirsiniz.

Pırlanta yüzük nasıl temizlenir?

Pırlanta yüzüklerin matlaşmasının en büyük sebepleri; el kremleri, güneş losyonları, parfümler, dezenfektanlar, klor ve kimyasal temizlik malzemeleridir. Bu gibi malzemeler ile temas öncesinde pırlanta yüzüğünüzü çıkarmanız gerekmektedir.

Pırlanta yüzüğü temizleme sıklığınız ne kadar kullandığınıza bağlı olarak değişmektedir. Ancak kir kalıntısı, bakteri ve donuk bir görüntüye sahip olmaması için ev tipi temizlik yöntemi ile haftalık olarak temizlemek en idealidir. Pırlanta yüzüğünüzü eski parlaklığı ve görüntüsüne kavuşması içinde yılda en az bir kez profesyonel temizlik yaptırmanız gerekir.

PIRLANTA YÜZÜK TEMİZLEMEDEN ÖNCE BİLMENİZ GEREKENLER

Pırlanta yüzüğünüzü ve taşını yerinde tutan altın, platin, gümüş ya da elması temizlemeden önce bilmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat ederek, pırlanta yüzüğünüzü daha uzun yıllar ilk günkü parlaklığında kullanabilirsiniz.

Pırlanta yüzük nasıl temizlenir?

  • Elmas bir pırlanta yüzüğü asla amonyak, klorlu ağartıcı, aseton, diş macunu ya da karbonat gibi sert bir temizleyici ile temizlemeyin. Bu tip temizleyicilerin aşındırıcı özelliği pırlantanız üzerinde aşınmalara sebep olacak ve matlaşmasına sebep olacaktır.
  • Pırlanta yüzüğünüzün etrafı inci gibi yumuşak taşlar ile çevrili ise yüzüğünüzü temizleme solüsyonu içerisine batırmayın. Yüzüğü ıslatmak daha güvenlidir.
  • Pırlanta yüzüğünüzü temizlerken asla sert cisimler ile ovma yapmayın. Bu şekilde yüzüğün çizilmesine sebep olabilirsiniz ve bu da matlaşmasına sebep olur.

PIRLANTA YÜZÜK NASIL TEMİZLENİR?

Pırlanta yüzük temizlemek için ihtiyacınız olacak temel malzemeler; bir küçük kâse, yumuşak kıllı bir diş fırçası, yumuşak bir kumaş parçası, metal parlatma bezi ve ağartıcı içermeyen bulaşık deterjanıdır. Adım adım pırlanta yüzük temizlemek için aşağıdaki talimatları takip edebilirsiniz.

Pırlanta yüzük nasıl temizlenir?

Adım 1: Temizleme Solüsyonu Hazırlayın

Pırlanta yüzüğü temizlemek için küçük bir kâse içerisine sıcak su doldurun. Sıcak suyun içerisine ağartıcı özelliği olmayan bulaşık deterjanından 3-4 damla ekleyin. Güzelce karıştırın.

Adım 2: Pırlanta Yüzüğünüzü Temizleme Solüsyonu İçerisinde Bekletin

Pırlanta yüzüğünüzü temizlemek için hazırladığınız temizleme solüsyonu içerisine yüzüğünüzü bırakın ve en az 20 dakika bekletin. Bu sayede yüzüğün kirleri yumuşayacaktır. Tamamen ıslanan yüzüğünüz sudan çıkarın ve yumuşak kıllı bir diş fırçası ile nazikçe temizleyin.

Pırlanta yüzük nasıl temizlenir?

Adım 3: Durulayın, Kurutun ve Parlatın

Pırlanta yüzüğü temizledikten sonra ılık su ile güzelce durulayın ve kir parçalarından arındırın. Durulanan pırlanta yüzüğünüzü yumuşak pamuklu ya da mikrofiber bir bezle kurulayın. Metal parlatma bezi ile pırlanta yüzüğünüzü parlatın.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına aday oldu! İşte ilk sözleri...