Yanmış plastik kokusu nasıl geçer? Yanmış plastik kokusu evden nasıl çıkarılır?

Yanmış plastik kokusu oldukça rahatsız edici bir kokudur. Evde oluşması halinde daha çok rahatsız edici bir hal alabilir ve eşyaların üzerine sinerek kalıcı kokulara sebep olabilir. Yanış plastik kokusunun evden nasıl çıkarılacağına dair bilmeniz gereken her şeyi bu kılavuz ile derledik.

Yanmış plastik kokusu nasıl geçer? Yanmış plastik kokusu evden nasıl çıkarılır?
Yanmış plastik kokusu nasıl geçer? Yanmış plastik kokusu evden nasıl çıkarılır?
GİRİŞ 26.01.2024 15:59 GÜNCELLEME 26.01.2024 15:59

Yanmış plastik kokusu, hemen fark edilecek diğer kokulardan daha farklı ve ağır bir kokudur. Kimyasal ve tıkayıcı bir kokusu vardır. Daha önceleri böyle bir kokuyla karşılamamış olsanız bile yanmış plastik kokusu kendisini hemen fark ettirecek ve bir şeylerin yolunda gitmediğini fark edeceksiniz.

Yanmış plastik kokusu bilinen bir yerden gelmiyorsa kokunun kaynağını bulmak çok önemlidir. Çünkü bu koku bir şeylerin ters gittiğinin bir göstergesidir ve acilen sorunun kaynağı bulunmalıdır.

Yanmış plastik kokusu nasıl geçer? Yanmış plastik kokusu evden nasıl çıkarılır?

Evde yanmış plastik kokusuyla karşı karşıya kaldığınızda bunun nereden geldiğini bulmanız için bakabileceğiniz birkaç yaygın noktayı ve yanmış plastik kokusunu ortadan nasıl kaldıracağınızı bilmeniz için bu kılavuzu hazırladık.

Kulaklık temizleme yöntemleri nelerdir? Kulak üstü kulaklık ve kulak içi kulaklık nasıl temizlenir?Kulaklık temizleme yöntemleri nelerdir? Kulak üstü kulaklık ve kulak içi kulaklık nasıl temizlenir?

YANMIŞ PLASTİK KOKUSU NEREDEN GELEBİLİR?

Yanmış plastik kokusu nasıl geçer? Yanmış plastik kokusu evden nasıl çıkarılır?

Yanmış plastik kokusu, yanan ocağın yanına koyulan bir saklama kabının sıcak yüzeye temas etmesiyle bile gelebilirken, bulaşık makinesinin altına düşen plastik bir kabın ısıyla erimesi yüzünden bile olabilir. Bunlar basit sebepler iken bazen bu durumun sebebini bulmak sanıldığı kadar kolay değildir.

Yanmış plastik kokusunun en tehlikeli durumu elektrik kablolarından geldiği zamandır. Kablonun aşırı ısınarak erimeye başlaması onun alev almasına ve yanmasına sebep olabilir. Bu durum fark edilmezse büyük tehlikelere sebep olabilir.

Yün ceket nasıl temizlenir? Yün ceket temizleme kılavuzuYün ceket nasıl temizlenir? Yün ceket temizleme kılavuzu

Klima gibi cihazlarında hava filtrelerinin zamanla tıkanması ve temizlenmemesiyle de aşırı ısınma sorunu gerçekleşebilir. Aşırı ısınan bu cihazların da içerisindeki plastikler eriyerek yanmış plastik kokusuna sebep olabilir.

Duvar prizlerine aşırı yüklenme onların ısınmasına ve iç aksamında yer alan plastiklerin eriyerek koku vermesine sebep olabilir.

YANMIŞ PLASTİK KOKUSU DUYUNCA NE YAPMALISINIZ?

Yanmış plastik kokusu nasıl geçer? Yanmış plastik kokusu evden nasıl çıkarılır?

Yanmış plastik kokusu, elektrikli bir eşyadan geliyorsa yangın gibi olası büyük bir sorun ile karşılaşmamak için hızlıca hareket etmelisiniz. Yanmış plastik kokusu bir cihazdan geliyorsa cihazı kapatmalı ve fişini çekmelisiniz.

Eğer koku hala daha devam ediyorsa evin tüm elektriğini ana şalterden kesmelisiniz. Yanan bölgeye elektriğin gitmediğinden emin olmanız gerekir.

Sirkeyle asla temizlememeniz gereken 8 şeySirkeyle asla temizlememeniz gereken 8 şey

YANMIŞ PLASTİK KOKUSU NASIL GEÇER?

Yanmış plastik kokusu nasıl geçer? Yanmış plastik kokusu evden nasıl çıkarılır?

Yanmış plastik kokusu, çok keskin ve kimyasal bir koku olduğu için oldukça rahatsız eder ve bazı yanmış plastik kokusu zehirleyici bir duman yayabilir. Bu yüzden bu sorunu olabilecek en yüksek hızda ortadan kaldırmak gerekir.

Yanmış plastik kokusunu evden çıkarmak için öncelikle kokuya neden olan eşyayı evden uzaklaştırmalısınız. Evin içerisini havalandırmak için tüm pencereleri açın ve varsa vantilatörü çalıştırın.

Gıda saklama kapları nasıl temizlenir? Saklama kabı kokusu nasıl geçer?Gıda saklama kapları nasıl temizlenir? Saklama kabı kokusu nasıl geçer?

Yanmış plastik kokusunun bulunduğu odalara bir kâse içerisinde beyaz sirke yerleştirin ve bir süre oda içerisinde kokuyu hapsetmesi için bekletin. Eğer yanmış plastik kokusu çok fazla ise beyaz sirkeye ek olarak bir kova içerisine bulaşık deterjanı ve suyla bir temizleme solüsyonu hazırlayın. Bu temizleme solüsyonu ile eşyaların yüzeylerini silin.

İyi bir havalandırma ve bu yöntemler ile evdeki yanmış plastik kokusunu başarılı bir şekilde ortadan kaldırabilirsiniz.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar Kızılelma üretmenin zorluğunu öyle bir anlattı ki...
Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır