Kibrit çöpü bulmacası #6: 30 saniye içerisinde sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemi düzenleyebilir misiniz?

Kalıpların dışında düşündüğünüzü ve zekâ testleri konusunda cesur olduğunuzu düşünüyorsanız, 30 saniye içerisinde sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirerek “12 – 5 = -1” denklemini düzenleyin ve bize bunu kanıtlayın!

GİRİŞ 13.11.2023 07:33 GÜNCELLEME 13.11.2023 09:37
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Zekâ testleri, motor becerilerini ve hafıza yeteneklerini geliştirirken eğlenceli vakit geçirmenizi sağlayan çevrimiçi araçlardır. Zihninizi uyandırırken beyninizin sınırlarını test etmeniz için tasarlanmıştır.

Zekâ testlerinin birçok çeşidi bulunur. Bu çeşitler arasında optik illüzyon testleri, matematik bulmacaları, iki resim arasındaki farkları tespit etmek, satranç bulmacaları ve kibrit çöpü en popüler olanlar arasındadır.

Kibrit çöpü bulmacası #1: Sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemi düzeltinKibrit çöpü bulmacası #1: Sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemi düzeltin

Haber7.com ekibi olarak kendinizi geliştirirken eğlenmenize yardımcı olmak için hazırladığımız zekâ testi köşemizde bugün kibrit çöpü bulmacası var. Kibrit çöpü bulmacaları basit matematik denklemlerinden ya da şekillerden oluşur. Görsel üzerinde oluşan hatayı belirtilen sayı kadar kibrit çöpünü hareket ettirerek düzenlemeniz beklenir.

Kibrit çöpü bulmacası #6: 30 saniye içerisinde sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemi düzenleyebilir misiniz?

Yukarıda yer alan görselde de gördüğünüz gibi bu kibrit çöpü bulmacasında bir matematik denklemi bulunuyor. “12 – 5 = -1” denklemi bildiğiniz üzere hatalı. Sizden istediğimiz sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemi tekrar düzenlemeniz. Bu meydan okuma için size verilen süre ise sadece 30 saniye…

Hazırsanız ve kendinize güveniyorsanız süreyi başlatalım!

Kibrit çöpü bulmacası #2: Sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemi yeniden düzenleyinKibrit çöpü bulmacası #2: Sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemi yeniden düzenleyin

SADECE İKİ KİBRİT ÇÖPÜNÜ HAREKET ETTİREREK DENKLEMİ DÜZENLEYİN

Kibrit çöpü bulmacası #6: 30 saniye içerisinde sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemi düzenleyebilir misiniz?

Kibrit çöpü bulmacası ile zihninizi uyandıracak, kendinizi test ederek süreye karşı mücadele etme fırsatı yakalayacaksınız. Süreniz başladı, tüm odağınızı görsele verin. Sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirmenize izin veriliyor ve denklemi baştan düzenleyebilirsiniz. İsterseniz sonucu değiştirin, isterseniz de doğru sonuç için denklemin sol tarafını değiştirin. Karar size kalmış.

Kibrit çöpü bulmacası aynı zamanda hayal gücünüzü destekleyen bir testtir. Çözümü bulmak, işlemi düzeltmek için hayal gücünüzü kullanmanızı ister.

Sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirerek doğru sonuca ulaşabildiniz mi? Ya da hareket ettirmeniz gereken kibrit çöplerini bulabildiniz mi? Merak etmeyin hala arıyor olmanız garip bir durum değil. Bu kibrit çöpü bulmacası hazırladığımız diğer kibrit çöpü bulmacalarının zorluk seviyesine göre biraz daha fazla.

Kibrit çöpü bulmacası #3: Sadece 3 kibrit çöpünü hareket ettirerek istenen cevabı bulunKibrit çöpü bulmacası #3: Sadece 3 kibrit çöpünü hareket ettirerek istenen cevabı bulun

Çözümü bulamadıysanız sizin için hazırladığımız çözüm görseline süre bitince bakabilirsiniz. Aynı zamanda hazırladığımız diğer kibrit çöpü bulmacaları ile kendinizi test edebilir, kaliteli vakit geçirebilirsiniz.

Sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemi tamamlayan hamleyi bulan okuyucularımızı ise tebrik ederiz. Zekâ testleri konusunda giderek uzmanlaşıyorsunuz. Belki de bu testlerimiz size çerez gibi geliyor olabilir. Ama emin olun zihninizi dinç tutmak için oldukça faydalı…

MEYDAN OKUMA SONA ERDİ: SIRA ÇÖZÜMDE

Evet, süre bitti. Gelelim sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirerek düzenleyeceğimiz denklemin çözümüne…

İşte hareket ettirilecek iki kibrit çöpü;

Kibrit çöpü bulmacası #6: 30 saniye içerisinde sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemi düzenleyebilir misiniz?

12 – 5 = -1” olan denklem aslında “-2 – 5 = -7” olarak düzenlenirse doğru bir sonuç verecektir. Yani hareket ettirilecek kibrit çöpü “12” sayısının önündeki “1” rakamının kibrit çöpleridir.

Kibrit çöpü bulmacası #4: Sadece 2 kibrit çöpünü hareket ettirerek 3 tane üçgen elde edebilir misin?Kibrit çöpü bulmacası #4: Sadece 2 kibrit çöpünü hareket ettirerek 3 tane üçgen elde edebilir misin?

Peki, siz sadece iki kibrit çöpünü hareket ettirerek doğru çözüme ulaştınız mı yoksa bu kibrit çöpü bulmacası sizi biraz zorladı mı? Ya da farklı bir çözüm mü keşfettiniz? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • Kolay 4 ay önce Şikayet Et
    -2 -5 = -7 yazıyor cevapta ama 2 -9 = -7 yapınca da aynı denklemi bulabiliyorsunuz
    Cevapla
  • Zabit 5 ay önce Şikayet Et
    Sadece 1 çöpü deyiştirip doğru denkleme ala bilirim
    Cevapla
  • Bülent 5 ay önce Şikayet Et
    Her kes bir harekette bulmuş bunlar da kendini akıllı sanıyor
    Cevapla
  • Ekrem 5 ay önce Şikayet Et
    12-5 =-1 >>>> 12-5 =7 >>> 1'in önündeki eksi yi 1'başına koyarsan 2 inci hamleye gerek kalmaz tek hamlede iş biter
    Cevapla
  • Adem Kahraman 5 ay önce Şikayet Et
    Sizin aklınıza şaşırıyorum inanın, bırakın 6 saniyeyi ve iki kibriti değiştirmeyi ben 3 saniyede sadece bir tanesini değiştirerek denklemi çözdüm, 12-5=7. Aslında siz biraz zekanızı lütfen geliştirin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuzey Işıkları Trabzon'da görüntülendi
Bakan Göktaş: Evlilik kredisinde ilk ödeme 21 Mayıs'ta